Nočník - jdu na to blbě?

1950
2.5.12 22:13

nočník - jdu na to blbě?

maminy odplenkovaných dětí, poraďte, od minulého pátku zkouším dceru (22m) odplenkovat, doma nenosí plenku, ptám se jí, jestli nechce čůrat, vždy mi řekne že ne. Když jí řeknu aby šla udělat na nočník čí, tak si tam sedne, 5 vteřin sedí, zvedne se a jde dělat něco jiného, samozřejmě že nemůže čůrat na povel kdy já chci, ale nevím jak to mám vychytat časově :think: pije tak střídavě, někdy vypije za dopoledne 500ml, tak to se trochu dá, ale kolikrát ráno vypije jen mléko (270ml) a nic víc. Nevím jak jí to mám vysvětlit, ona ví co se po ní chce, ale většinou si pak hraje a najednou čůrá a vypadá trochu překvapeně :?: Přijde mi, že by na odplenkování už měla být zralá - četla jsem, jakmile dítě samo chodí po schodech, tak je schopno ovládat svěrače a chodit na nočník? Mám vytrvat, nebo zkusit něco jiného, popř. co? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1147
2.5.12 22:33

Taky si nechám ráda poradit,máme to taky tak.Syn ví,na co nočník je,ale vždycky se vyčůrá na podlahu..Nevím,jak mu to mám ještě jinak vysvětlit-ukazujeme,vysvětlujeme a stejně nic :( A má 21 měsíců

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
2.5.12 22:33

hele a jak ta samostatná chůze po schodech má vypadat. Jako bez přidržování zábradlí? Protože pokud ne, tak můj 16m syn je na odplenkování zralý taky. A pokud bych do toho šla, tak budu zralá na psychiatra :mrgreen: Jelikož on akorát hystericky řve, jak u nočníku, tak u záchodu. Ani posadit se tam nenechá.
Ale tak my máme ještě čas. Jen mě zaujala ta chůze po těch schodech. Dík za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14020
2.5.12 22:34

Já jsem starší dávala na nočník něco dřív. Myslím okolo roku a to vždy před a po jídle. Kdyžž se nám podařilo chytit „lulu“, byla velká pochvala a tím se motivala. Od plen byla naučená zhruba ve 2 letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
2.5.12 22:40

8o KAčka chodí sama na schodech od 1,5 roku - nahoru sama, když se drží za ruku, střídá nohy jak má, když jde sama, drží se a jde nahoru jen jednou.
Teď má 27 měsíců a o nočníku si stále můžu nechat jen zdát :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1950
2.5.12 22:43

@omites mělo by to být bez přidržování :nevim: ale víš jak, jedna paní povídala, nějakej chytrák to napsal na web a je to :lol:

První den jsem ji zkoušela obléknout kalhotky a říct jí, že přece nebude čůrat na pejsky na obrázku…no, byla jsem trochu naivní :mrgreen: teď chodí s holou prďkou. U nás je i docela velký problém když se vyčůrá do vany, najednou začne fňukat až bulet, jako kdyby to bylo něco špatného. Přitom ji nikdy nikdo za to nevynadal, neřekl nic „špatným“ tónem, spíš jsme vždy povzbuzovali, protože jsme potřebovali několikrát odebrat sterilní moč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
2.5.12 22:45

Budš muset mít trpělivost- pořád zkoušet a chválit, pokud se něco povede do nočníku.....Jednou to prostě přijde. Tvoje dcera má ale dost času…

• Citovat
  • Upravit
3476
2.5.12 22:46

Náš malej chodí na nočník od cca 22 měsíců, teď už teda na velkej záchod. Předtím když viděl nočník tak řval jak tur :mrgreen: Nechala jsem ho běhat jen v punčochách, jasně že se občas počůral. Ale nakonec se naučil :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zuzga
2.5.12 22:48

ahoj, mam tri deti (skoro 7 rokov, 3 a 22 mesiacov)
Vzdy som skusala nocňik, ked som mala pocit, ze dokazu moc udrzat ( to znamena plienka bola napr. 2 hodiny sucha a potom bola uplne durch mokra). To znamena, ze uz neucvrkavaju, ale cikaju narazovo..
Zobrala som plienku a ponukala som nocnik.
Najstarsi syn mal2,5 roka a dcer 2 roky a 2 mesiace,ked zacali chodit na nocnik.
Robila som s nimi rozne pokusy okolo roka a pol a dvoch rokov ale nikam to neviedlo :( , ( len bolo vsetko ocikane), tak som to nechala na nich)
V spravny cas boli za tyzden bez plienok. V tomto veku spravi aj mesiac velky rozdiel.
A nedaj na to, ze deti treba oducat od plienok v lete- mne sa dvaja oducili vo februari a marci( unor a brezen) a prezili sme aj cikanie v oteplovackqch a kombinezach ( dievcatko)

Zuzana+3

• Citovat
  • Upravit
1950

@byron no, ono jak se to vezme dost času. Potřebuji ji odplenkovat ze zdravotních důvodů, takže nejlépe hned :mrgreen: ne jasně, vydržím, ale spíš mi šlo o to, jestli má smysl jí nechávat běhat jen tak a nenutit jí sedat si, jen ji vždy po vyčůrání mimo říct, že tam se nečůrá a dovést jí k nočníku nebo jak…?

Příspěvek upraven 02.05.12 v 22:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Breuovi

Ty děti chtějí čas,některé dřív některé pozděj :)

• Citovat
  • Upravit
Mišanila
2.5.12 22:52

Já bych vydržela tak 14 dní (pokud budeš mít trpělivost, tak třeba i dýl) a když jí to nedocvakne, nebo třeba bude mít pořád stres ze záchoda i z nočníku, tak bych vrátila plíny a zkusila to zas za pár týdnů. Te´d bude teplo, to je nejlepší čas na učení i venku. Beru sebou hodně náhradního oblečení a je to.
Já jsem dětem dala na doma kalhotky a slipy, alespoň pokud se pokakali, tak to netrousili po bytě. Občas jsem posadila na nočník, když jsem to stihla a už čůrali. Chválili jsme, synovi jsme i slíbili nějakou odmněnu.

Dcera se takhle odplínkovala ve 21 měsícíh po cca 14 dnech, ale ještě i dnes se občas zabere do hraní tak, že se počůrá a to je jí dva a čtvrt. Synovi se to zadařilo mnohem později, jemu jsme plíny vraceli hodněkrát, on je pomalejší, měl i nějkaý blok, ale nakonec se to taky naučil…

• Citovat
  • Upravit
1950
2.5.12 22:55

@Mišanila a vy jste chodili rovnou od začátku ven bez plenky? Já ji právě na ven - chodíme jen odpoledne, dávám. Nehody by mi nevadili, nosím ven i teploměr, takže nějaký hadr navíc mě nerozhodí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1858
2.5.12 23:04

já holku učila v prosinci v 23 měsících a naučila se to asi za 3 dny.. ale já jsem nervák a tak když jsem prala patery tepláky denně, tak jsem byla trochu vzteklá :roll:, ale do kombinézy a do auta jsme plenku ještě asi 3 měsíce dávali..

malý má teď rok a půl a chodí na nočník sám, baví ho to, doma lítá nahatý, ale venku si neumí sundat gatě, a vzhledem k tomu, že moc nemluví (skoro vůbec), tak jen koukám, kdy si začně hledat flek a sedat na bobek :lol: ale i tak, oproti holce je v tomhle šikovnější, každý je holt originál

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17984
2.5.12 23:05

U nás fungovalo „vzít a vydržet“ :mrgreen:

Od cca roku jsem zkoušela nočník ale velmi sporadicky, ze začátku se mu to líbilo, i něco vykonal. pak přišlo období, kdy posazení na nočník prostě nešlo, prohnul se do luku a rozčiloval se, že takhle ne :mrgreen: Od asi 16m do 18m jsem se snažila posazovat pravidelně před spaním, po spaní, po jídle, když jsme přišli domu, bylo to na palici, ale výsledek byl, že si na nočník zvykl docela dobře. Po novém roce, v jeho necelých 19m, jsem mu ze dne na den vzala přes den plíny, když jsme byli doma, vychytal to za 4 dny a asi po týdnu jsem mu vzala i plíny na ven. Takže od těch 19m je bez plen, nyní nemá ani plínu na odpolední spaní, jen ta noc ještě zůstává nevychytaná :think: Od té doby měl asi dvě nehody, když se zabral do hry :mrgreen: Ze začátku jsem všude tahala nočník, stavěla jsem u silnice a malej čůral vedle auta do nočníku, teď už naštěstí čůrá ve stoje.

Dělalo mu dobře , když jsem ho chválila, když si mohl nočník donést k záchodu a vylít a spláchnout, když jsem se furt dokola ptala, kam se čůrá a on řekl a ukázal kam, když jsme koupili adaptér na wc. Stav počůranosti neměl rád, studilo ho to, bylo mu to nepříjemný a já ho v tom chvíli nechala.

Těžko radit, každej to vychytá asi jinak, ale u nás teda maximální úspěšnost, když najednou plíny zmizely.

Přeju hodně zdaru a výdrž ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka