Nočník - jdu na to blbě?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Bébka jenže ty máš Kopinu tak šikovného…
ta naše nemluvka si ani o nočník neřekne
hry se splachováním a máváním bobíkům do záchodu také praktikujeme, když se teda občas náhodou povedlo, ale tento týden prostě nic. Asi jsem fakt moc netrpělivá a musím počkat. Kdyby se aspoň jednou povedlo, jsem ochotná jí i za začátku uplácet nějakou dobrotou, ale nemám se o co opřít. Ale vydržím!!! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vydrž! A kdybys fakt vzala a nedala? Jak dlouho jsi ochotná vydržet??
Myslím, že každýmu dítěti to musí jednou vadit, když je v mokrým.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bébka no já nevím, ono jí vadí to čůrání do vany, ale nejsem si jistá, jestli by jí vadilo že má mokré kalhoty
ale zkusím to zítra, ještě bude teplo, tak aby nenastydla, ale jak dlouho jí v tom nechat? Takhle, když budu vědět že jí to nestresuje a časem to pochopí, tak budu vytírat 5× denně další půl rok ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rybko, nebudeš, oni to fakt pochopí!
Hele, já to dělala v lednu a taky z toho neměl žádný nemoce ![]()
Prostě když se počůral, tak jsem to dostatečně dlouho komentovala, že tohle ne, že to je fuj, že není miminko, že máma s tátou taky nečůraj na zem
a tak furt dokola, furt jsem se ho ptala, kam se příště vyčůrá, no, už mi z toho hrabalo, ale nechtěla jsem to vzdát, když už jsem začla. Těch pár dní jsem holt prala třeba 10 slipů a tepláků, to se nedá nic dělat…ale nervy mě taky chytaly
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
to já si je pravidělně každý večer obaluji hořkou čokoládou, no, dítě bude možná bez plenky, ale pak já budu potřebovat odtučňovací kůru
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@rybkabezvody píše:
@byron no, ono jak se to vezme dost času. Potřebuji ji odplenkovat ze zdravotních důvodů, takže nejlépe hnedne jasně, vydržím, ale spíš mi šlo o to, jestli má smysl jí nechávat běhat jen tak a nenutit jí sedat si, jen ji vždy po vyčůrání mimo říct, že tam se nečůrá a dovést jí k nočníku nebo jak…?Příspěvek upraven 02.05.12 v 22:51
no, takhle jsme to dělala- prostě jsem sebrala plínku a prala každý den
dvacatery tepláčky a kalhotky. Pak to secvaklo a začali si říkat- já jsme tedy najela na systém odměn( rozinky)
- Citovat
- Upravit
@rybkabezvody píše:
@Bébka jenže ty máš Kopinu tak šikovného…ta naše nemluvka si ani o nočník neřekne
hry se splachováním a máváním bobíkům do záchodu také praktikujeme, když se teda občas náhodou povedlo, ale tento týden prostě nic. Asi jsem fakt moc netrpělivá a musím počkat. Kdyby se aspoň jednou povedlo, jsem ochotná jí i za začátku uplácet nějakou dobrotou, ale nemám se o co opřít. Ale vydržím!!!
začátky jsou frustrující, ale hlavní taky je aby dítě bylo na nočník zralé… To poznáš. Já jsem třeba dceru až po druhém roce odplenovala a syna když mu byly téměř tři, ale tam to bylo z jiných důvodů pozdě, ale zase to během týdne naučil včetně nočního čůrání
- Citovat
- Upravit
Já dceři ukázala nočnák kolem roka, párkrát jsem ji na něj posadila a když se vyčurala, tak jsem chválila
Ted je ji 17m a ucim ji chodit na nocnik, docela ji to i jde, pocuranych veci je minimum… Proste jsem jí sebrala plenu a připomínám a posazuju často… Někdy si i sama sedne(běhá s nahatým zadkem - doma) a čurá
Pak hooodně chválím, tleskám a občas dostane piškot/rozinku/rýž.chlebík… Hodně lidí mi říká, že je moc brzo, ale malá to docelac chápe, tak proč ne.. Asi bude po mně, já byla bez plen přes den od 14ti měsíců a na noc bez pleny od 18ti měsíců
Ale zase bráchovi to prý trvalo do 3let než se naučil přes den…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dcera věděla co je plenka, co je nočník, jak to funguje a když sama přišla s tím, že nechce plínku (22m) tak jsme znovu vysvětlili nočník a od té doby na něj chodila. Prostě se musela sama rozhodnout. Od té doby měla jednu nehodu a to tím stylem, že řvala čůůůůlat a letěla k nočníku a za ní kapičky.
Kdyby se sama rozhodla ve třech letech, tak bych prostě počkala do tří let, protože nočník a celkově prostě odplenkování považuju za věc hodně individuální a citlivou. Moje máma mě cpala na nočník už od půl roku, že abych si zvykala brzy a pak se mnou do sedmi let lítala po doktorech s počůráváním stejně jako se třemi ostatními sourozenci.. takže za mě prostě nechat, jestli ví, na co takový nočník je, tak nehecovat, ale prostě když se povede, udělat obrovskou pochvalu apod. a tím motivovat.. víc bych to neřešila. Je to jako s chozením, s prvními zuby.. každé dítě jiné. Některé dítě má první zub ve čtyřech měsících, některé v roce.. některé dítě chápe nočník a používá ho od roka, některé je psychicky a fyzicky připravené ve třech letech..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můj vnuk 28 měsíců,dokázal sedět na nočníku hodně dlouho a nevyčůral se,jakmile byl oblečený tak se zavalil.Nic na něj neplatilo,kdyby v tom mokrém byl celý den,bylo mu to šumák,pleskanec po prddelce taky nezabíral.Byl u nás od nedělního večera,bylo teplo,tak chodil jen ve slipech a téměř celé pondělí do nočníku nic a v zápětí po sundání durch.Pak mě napadlo slíbit mu koko.Nevěřila jsem vlastním očím jak moc se snažil ze sebe něco vyždímat.Vymáčkl ze sebe opravdu jen kapičku.Od té doby za slíbenou lentilku vykonal lulu do nočníku a už se nepočůral.Dokonce ani po víc jak tříhodinovém odpoledním spaní(měl plínu).Dokonce si i řekl,že chce čůrat.Od úterý bez nehodyShodou okolností jsem v pondělí potkala sousedku,která má o něco staršího chlapečka a ta mi říkala,že zvolila stejnou metodu.Týden dostávak taky odměnu a po týdnu už neměl plínu ani v noci.Takže to funguje.Akorát ještě nemá vypilované kaku.
- Citovat
- Upravit
nečetla jsem diskuzi
A vyčůrala se někdy vědomě na ten nočník? Z toho úvodního přípsěvku to skoro vyznívá že ne. Jinak syn se poprvé vyčural na nočník někdy 15m a od té doby kdykoliv jsem ho posadila, tak vždycky něco vycedil, věděl, že tohle se dělá na nočníku. Takže pokud tam jen posedí a nic neudělá, tak mi přijde, že to nechápe
Jinak to vyptávání - nevím, zda to kdy někomu fungovalo, ale nám teda ne, NIKDY se mu nechtělo, i když se pak třeba počural za pár vteřin ![]()
Dokud nepochopí, k čemu ten nočník je, tak budeš jenom utírat louže a převlíkat. Já jsem na tohle moc pohodlná, takže jsem si odkládala dítě na nočník při přebalování, on si tam aspoň cvrknul, následovala vééélká pochvala. Taky jsem se pokusila o posazování po půl hodině a dítě po 2dnech řvalo při pohledu na nočník, tak jsem se hezky rychle uklidnila a přestala honit suchý plíny.
Nakonec jsme skončili u takové jakoby bezplenkové metody, kdy já na něm už dovedla celkem dobře poznat, kdy potřebuje a tak jsem ho posadila fakt jen třeba 2× za dopoledne, ale se 100% úspěchem. Ve 2letech jsem plínu na den sebrala na dobro, to byl duben a od té doby tu běhal s holým zadkem až do podzimu a naučil se chodit sám, předtím jsem ho vždy musela posadit.
Moje rada je neptat se, ale posadit, pokud vím, že dítě před půl hodinou vyžahlo 3dcl šťávy a ještě nečuralo, tak v nejbližší době pravděpodobně čurat bude, tak bych ji na nočníku zkusila i trochu zabavit, případně jí k tomu pustit čůrkem vodu, aby se to tak nějak „spustilo“, po vyčurání na nočník veliká pochvala, oslavné tance, odměny… Za počurání nehubovat, až to dítě někdy udělá naschvál, tak to určitě poznáš, ale zatím má na nehody plný nárok. Nenechávat v mokrých teplácích, aby se poučila, naopak dítě pokud možno permanentně udržovat v suchu, v plíně ihned po vyčurání přebalit - dítě si na pocit sucha zvykne a bude ho chtít samo docílit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já si myslím, že 22 měsíců může být pro některé děti ještě brzy..
Pokud někoho baví tahat s sebou ven náhradní oblečení a prát několikatery tepláky denně, vytírat doma louže, tak prosím, jeho věc. Je to taky metoda. Ale já bych z toho zešílela, zvlášť, když už doma není dítě jen jedno..
Starší se sám od sebe ze dne na den odplenkoval těsně po druhých narozeninách. Přitom po schodech chodil dávno normálně bez držení,co se týče vývoje řeči, byl napřed,mluvil ve větách a logických souvislostech dávno před druhým rokem.
Před tím jsem ho taky zkoušela sporadicky posazovat, ale bez úspěchu, a to dokonce i měsíc před odplenkováním. Ale jak píšu, já jsem u těchto metod nevydržela, nechtěla je praktikovat. Jakmile se potřetí počural, byla jsem vzteklá a měla toho plné zuby..
Navíc odměny za sezení na nočníku a nepřiměřené ovace neuznávám, stejně jako dlouhé sezení s hračkami, krmení apod.
Počkala jsem si,až to šlo samo.
Mladší je bez plenek přes den od 18 měsíců, na noc od 20 měsíců, prostě na to přišla sama, jak starší o dobrého půl roku později.
Nehod u obou bylo minimálně.
Žádné dítě snad nepůjde s plenami do školky, dřív nebo později na to přijdou všichni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky.. Nám je 9 měsíců a daří se nám. S ti čůráním je to o něco horší, ale tak nějak to vychytáváme. ještě se mi nestalo, že by se nevyčurala. Dělám číí
, pouštím vodu, někdy jí tu teplou vodu naleji i do nočníčku, aby jí to hřálo
ráno se vzbudíme a první, co mi říká je mama EE!
Přes den si taky řekne, ale čůrání je horší. Já mám tu výhodu, že neumí chodit a z nočníku mi nezdrhne. Po vykonání potřeby tleskáme a ukazuju jí, co udělala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Náš Lukyšek věděl,co se na nočníku dělá,podle mě prostě a jednoduše si říkal,akorát se nevyčůrám do nočníku.Za lentilku to udělal hned a opravdu se ještě nepočůral.Moje dcera(jeho máma) byla bez plenek od 16ti měsíců i na noc.Od půl roku kakala na nočník(nikdy ne do plíny).Pravda je,že díky obyčejným látkovým plínkám se děti odnaučili mnohem dřív.
- Citovat
- Upravit