Nočník - jdu na to blbě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Any11
3.5.12 09:07

@rybkabezvody Taky jsem odplenkovala ze zdravotnich duvodu… plinu ani mit nemohla, tak ji proste tyden nemela, porad jsem se ptala a posazovala.. za tyden to pochopila, ale porad dost caso curala, pak se zmenilo i to. Ted si nekdy rekne, hodne na to musim myslet, ale uz je bez plenek. Ven davam plinu, podle toho na jak dlouho jdeme.

• Citovat
  • Upravit
31594
3.5.12 09:13

@bamba já nevím, zda látka má vliv na odplínování, některé děti se odplínují v 1,5 roce i v jednorázovkách, já měla syna spolehlivě doplínovaného v těch 2letech a byl celou dobu v látce.
Jediný rozdíl vidím v tom, že se snáz dodržuje pocit sucha, látka víc dýchá, v jednorázovce je ta kůže udušená, i když není zrovna počuraná (v létě tam měl úplně mokrej zadek a přitom nečural), navíc v jednorázu asi nikdo nepřebalí po každým vyčurání, protože by se nedoplatil, s látkou jde přebalovat celý den po 3/4h a zkrátka ten pocit sucha je dítěti příjemný.
Je fakt, že cca v 1,5r jsme byli na dvou nehodách denně, nočník si nosil, to jsem myslela, že na 1,5r prohlídku k dr hrdě nakráčíme bez plín a během snad týdne se to naopak zhoršilo a čural zas výhradně do plínky. Možná, že kdybych byla přísná a hodně tlačila, tak by byl odplínovaný už tehdy, ale nechtěla jsem to lámat přes koleno, protože jsem viděla, jak hystericky reagoval, když jsem ho vysazovala moc často a nechtěla jsem mu nočník znechutit.
Ale jsem ráda, že jsme začli s nočníkem brzy, kdybych se ho snažila odplínovávat později, tak by nám to asi hodně zkomplikovalo období vzdoru, i tak jsem nebyla důsledná na kadění a nechtěla ho na nočníku držet moc dlouho a trvalo to hodně dlouho, než začal kadit do nočníku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
3.5.12 09:23

@Gladys ,myslela jsem ty obyčejný hadrovky,které jste nosili jako děti.Ta právě byla mokrá a dítě si uvědomilo,že je lepší být v suchu mnohem dřív.

• Citovat
  • Upravit
31594
3.5.12 09:25

@bamba no však, na prvorozeného jsem používala zásoby ještě po mně :mrgreen: A mokro jsem zjišťovala tak, že jsem mu sáhla do plíny (měl jen svrchňáky a plínu na rovno), on by v tom klidně chodil úplně prodojenej a neřekl by nic :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
3.5.12 09:25

Lukáš právě kakání ještě nezvládá,ale u něj si jsem na 99% jistá,že on se opravdu nevyčůral bo si říkal,akorát ne.Soudím podle toho,že od té lentilky se nepočůral a dokonce si i řekne.

• Citovat
  • Upravit
31594
3.5.12 09:46

No ono je to těžké, když se spojí u dětí takové to budování autonomity, vzdor a teď rodiče chtějí, aby něco apriori udělali a dítě si fakt může říct tůdle, zrovna ne. My to tak měli s tím kaděním a pak už jsem ho musela nechat, ať si na to přijde sám, protože to začal držet a o psychogenní zácpu jsem teda nestála, to radši bobek v kalhotách.

Proto i další děti hodlám učit na nočník po tom roce, protože v tu dobu bývají ještě snadno ovlivnitelné a nevzdorují 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44355
3.5.12 10:28

Taky nesouhlasím s tím, že na pozdější odplenkování mají vliv jednorázovky.

Dcera na sobě v životě látkovou plenu neměla..Bez plen byla spolehlivě od roku a půl, sama si říkala. Jediné riziko bylo, že když bychom byli někde, kde by nebylo možno ji vyhovět, tak to prostě nevydržela a po chvíli se počurala..Starší dítě má prostě větší odhad a neříká si „na poslední chvíli“.
Takže jsem jí do auta a třeba do obchodu plenu dávala, ale vždy si řekla a plenka byla suchá..
My jsme měli cestovní nočník a takových situací, kde bych opravdu nemohla dát dítě vyčurat do pár minut od toho, co si řeklo, bylo fakt málo..Nenakupujeme často s dětmi v supermarketech a nejezdíme po dálnici.

Spíš to vidím v tom, že dřív maminky byly nuceny ty látkové pleny prát a máchat, tak na to prostě víc tlačily. Vysazovaly dítě za každou cenu a vychytávaly situace, kdy by se mu mohlo chtít čurat..
Ale výsledek byl podle mě stejný. Dokud dítě nedozrálo, tak mívalo velký počet nehod a byla to jen „bezplenková metoda“ s batoletem.
Ale protože dítě hlídaly, tak se samozdřejmě často do nočníku vyčuralo a ony měly pocit, že je už „bez plen“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
3.5.12 11:02

@Jana206 s tím souhlasím, s tou bezplenkovkou, prakticky jsme to tak měli, někdy si ten nočník přinesl, ale někdy jsem zkrátka musela odhadnout podle chování, že se mu chce. Ale nevidím v tom nic špatného, stejně tak jako na bezplenkovce s miminem. Jen si teda pak nenamlouvám, že mám dítě bez plen.
Byla jsem příliš pohodlná, abych ho hlídala na každý cvrknutí, tak nějaké nehody byly, ale zase se mi příčilo, aby byl třeba 2h v plíně, o které jsem věděla, že byla mokrá. A i částečně samo vyplynulo, že jsem do té plíny po nějaké době sáhla, plína byla suchá a bylo jasný, že za chvíli by čural. Tak proč ho neposadit, ne kvůli té plíně, ale kvůli dítěti, že nebude ani chvilku zbytečně naložené v mokré plíně. A hlavně když jsem věděla, že když je suchá plína, tak ho posadím a on to bez problému pustí. Nebylo to o nic větší úsilí než přebalit počuraný dítě, stačilo to nehrotit a netlačit na pilu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
3.5.12 11:06

No, já si taky myslím, že se to nedá svádět na jednorázovky nebo na látkové pleny…

• Citovat
  • Upravit
bamba
3.5.12 11:10

Netvrdím,že je to jednorázovkama,ale jedno je jisté,že za dob mých dětí už jen vyjímky nosily ve dvou letech plíny.

• Citovat
  • Upravit
736
3.5.12 11:14

Každopádně u nás zabrala knížka Víš, co má v plínce myš. Malá chce od teď být jako myš a chodit na nočník.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50186
3.5.12 11:24
@bamba píše:
Netvrdím,že je to jednorázovkama,ale jedno je jisté,že za dob mých dětí už jen vyjímky nosily ve dvou letech plíny.

To je pravda, my prý taky už kolem roka chodily na nočník běžně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50186
3.5.12 11:26

Můj dvouletý syn taky nechce chodit na nočník, vydrží na něm sedět sotva půl minuty a pak mi utíká. Asi týden jsem ho nechala chodit jenom teplákách bez pleny, ale pokaždé se stejně počůral. Jinak na nočník ho zkouším dávat nepravidelně od 18 měs., ale zatím bez úspěchu. Přes léto ho nechám běhat s holým zadkem, tak jsem zvědavá, jestli bude brzo bez plen :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
3.5.12 11:31

@MUFICE můj malý mě tenhle týden překvapil. Do nedávna řev jenom nočník uviděl. A teď si na něj začal sedat. Ale teda oblečení :mrgreen: To asi nebude ten správný postup, co? :think: Jako se staženýma kalhotama si na něj ale nesedne ani omylem. Nehrotím to. Řekla bych, že teď ho vnímá jako hračku :-P. Já se ho teda ptám, jestli dělí a - a a čurů, ale těžko říct, jestli si to spojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
3.5.12 13:00
@bamba píše:
Netvrdím,že je to jednorázovkama,ale jedno je jisté,že za dob mých dětí už jen vyjímky nosily ve dvou letech plíny.

jo, to je fakt, ale taky nikdo netvrdil rodičům, že do 2let dítě není absolutně zralé na nočník a kdo ho tam posadí, tak mu způsobí újmu :cert:
Tohle je prosím názor, který někdy prosazují sami lékaři, pro mě nepochopitelné. A spousta rodičů opravdu nechá dítě v plíně tak dlouho, aniž by to vůbec zkusili, aby nenarušili křehkou dětskou psýchu :zed:
Já když řekla doktorce v tom 1,5r, že chodí na nočník, sám si ho nosí a byli jsme ještě před týdnem jen na dvou nehodách týdně, tak na mě valila oči, že jako dítě posazuju tak „brzo“. přitom mi těch 15m, kdy se poprvé do nočníku vyčural, přišlo naprosto optimální :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze