Nočník - jdu na to blbě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13141
3.5.12 11:31

@MUFICE můj malý mě tenhle týden překvapil. Do nedávna řev jenom nočník uviděl. A teď si na něj začal sedat. Ale teda oblečení :mrgreen: To asi nebude ten správný postup, co? :think: Jako se staženýma kalhotama si na něj ale nesedne ani omylem. Nehrotím to. Řekla bych, že teď ho vnímá jako hračku :-P. Já se ho teda ptám, jestli dělí a - a a čurů, ale těžko říct, jestli si to spojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
3.5.12 13:00
@bamba píše:
Netvrdím,že je to jednorázovkama,ale jedno je jisté,že za dob mých dětí už jen vyjímky nosily ve dvou letech plíny.

jo, to je fakt, ale taky nikdo netvrdil rodičům, že do 2let dítě není absolutně zralé na nočník a kdo ho tam posadí, tak mu způsobí újmu :cert:
Tohle je prosím názor, který někdy prosazují sami lékaři, pro mě nepochopitelné. A spousta rodičů opravdu nechá dítě v plíně tak dlouho, aniž by to vůbec zkusili, aby nenarušili křehkou dětskou psýchu :zed:
Já když řekla doktorce v tom 1,5r, že chodí na nočník, sám si ho nosí a byli jsme ještě před týdnem jen na dvou nehodách týdně, tak na mě valila oči, že jako dítě posazuju tak „brzo“. přitom mi těch 15m, kdy se poprvé do nočníku vyčural, přišlo naprosto optimální :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
3.5.12 13:15

@Gladys ono je každé dítě fakt jiné…
Moje první dcera nebyla zralá před druhým rokem a se synem jsme si taky počkala- možná jsem ho ale podcenila, nevím. Každopádně jsem si počkala, až začne sám chodit a bude na tom pohybově líp.
Ted u třetí dcery vůbec nevím, co si mám myslet :lol: , v srpnu jí budou dva, ještě pořádně nechodí… Nevím, nechci to uspěchat, ale zse je teplo, přes léto to zkusím a uvidíme

• Citovat
  • Upravit
bamba
3.5.12 13:21

No podle mě se všechno moc řeší a přehání,netvrdím,že některé metody jsou špatné,ale zase vyrostlo tolik generací bez toho,aby matky věděly něco o období vzdoru a nevím co ještě.Prostě všechno jsme řešily srdíčkem a instinktem,myslím si,že jsme byly mnohem klidnější a děti spokojenější.Mudři řeší ptákoviny a co by měli řešit,tak to pro změnu neřeší,na všechno jsou tabulky(k hovnu) jen na to,aby matky stresovaly.Můj vnuk není tabulkový dítě,je malinkej,ve svých 4 a1/2 letech váží 12kg a mudr se pořát ohání tabulkama.Že má kluk vadné držení těla a že máme v rodině skoliozu už spoustu generací,to neřeší.Podle mě by už měl Janek cvičit,aby se mu nebortila páteř.Prdí na to(mudři) a až bude starší,tak řeknou,že je na nápravu pozdě.

• Citovat
  • Upravit
15674
3.5.12 13:21

Ahoj. Přidám svoji zkušenost. Starší dcera se odplenkovala sama téměř ve 3 letech. Do té doby na to zralá nebyla, potvrdila nám to i doktorka na neurologii (kam jsme chodili od jejího 1,5 roku kvůli jinému problému). Přišlo to samo, ze dne na den a od té doby nebyla jediná nehoda. Na noc jsme plíny dávali dál, ale párkrát jsme zapomněli a zjistili, že když plínu dáme, je ráno durch, když nedáme, je sucho. Takže prakticky odplenkovaná na den i noc okamžitě a hlavně bez žádných nervů. Takže jsem neznala takové ty kroky typu dítě je doma bez plen, teď jdem na odplenkování venku, pak na noc atp.

Mladší dcera evidentně ví, co se na nočník dělá. Jednak kolem roka na něj chodila pravidelně kakat (já ji tam posadila po snídani a téměř pokaždé se tam hned vykakala). Pak ale jednou nastal zlom (důvod neznám - nikdy jsem ji k tomu nenutila, nikdy jsem ji nehubovala když se nepovedlo, prostě neuvědomuju si žádnou změnu) a od té doby nočník nemohla ani vidět. Asi v 1,5 roce jsem jí sebrala na den plíny, čůrala po 2-3h, ale nočník byl nepřítel (i WC). Doma bez plen je od toho září doteď, ale do nočníku se vyčůrala až minulý týden - zcela dobrovolně, já z toho byla v šoku (příjemném). Prostě sundala kalhotky, sedla, vyčůrala se a byla šťastná. Od té doby je to tak půl na půl, dneska třeba nočník odmítá, včera byla bez plenky i venku. Dávám jednorázovky, chvilku jsem látkovala (to bylo těsně předtím než jsem jí ty plíny doma sebrala úplně).

Na jedno bych se ale ráda zeptala - jak praktikujete procházky ven v době, kdy čůrání není ještě zcela spolehlivé? Jde mi především o to, že bych nerada, aby se vyčůrala do veřejného pískoviště. Případné loužičky na chodníku, trávě, mokré kalhoty atp mi nevadí, ale jako matka bych taky nerada, kdyby nějaké dítě „v zácviku“ čůralo do písku, kde si hrají moje děti. :think: Mám dojem, že čím víc jsme venku (tj dcera má přes den plenu), tím horší je její úspěšnost s nočníkem doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
3.5.12 14:08

@byron samozřejmě je každé jiné. Já nejsem proto to nějak výrazně lámat přes koleno, ale u spousty dětí se to zkrátka ani nezkusí :nevim: To mi přijde škoda a nefér vůči těm dětem, které by mohli strávit třeba výrazně míň času s plínou, pak v tom už nevidím povahu dítěte, ale určitou i lenost rodiče, když tomu dítěti ani nedá šanci a řekne „ale paní doktorka říkala, že na nočník až od 1,5r“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
3.5.12 14:11

@Gladys jasně… já si myslím, že jsem to na svých dětech tak nějak vystihla, kdy byly zralé…
jsem zvědavá ted na třetí :roll:

• Citovat
  • Upravit
31594
3.5.12 14:16

@hkac v zácviku jsem venku zkrátka plínu dávala. Ale dítě mi do plíny nečuralo, když jsem tak nějak rámcově hlídala jeho reakce a jestli už potřebuje.
On už doma celkem dlouho chodil na nočník, venku se mu začlo chtít, ale v zápalu plácání báboviček to bylo na poslední chvíli, tak si pamatuju na jeden moment, kdy se s povykem zvedl z pískoviště, odběhl k plůtku, tam se vyčural do plíny a zase se vrátil :lol:
Nemělo to žádný vliv na úspěšnost doma.
Navíc já „odplenkovála“ s plínou, zkrátka jsem ho posazovala, ale plínu nebrala.
Když jsem pak vyrazila úplně bez plíny, tak už jsem si byla celkem jistá, že vydrží a případně nechala vyčurat před nějakou zajímavou činností preventivně.

Jinak brzké posazování nepovažuji za adrenalinový sport (no dobře, občas člověk musí zrychlit krok, když vidí, že dítě potřebuje 8) ), tudíž i naše brzké nočníkování probíhalo v klidu a ža na vyjímku, kdy jsem posazovala cca 2dny moc často, tak naprosto bez nějakých hytseráků, scén, nebyly žádné tresty za počuranou plínu. Klídek, pohodička 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
3.5.12 14:19

@byron já jsem teď zvědavá na Frantu. Má 11m a stále ještě nesedí, tudíž mě brzdí v rozletu :twisted: V klubíčku se mi nevyčurá, ani na přebalováku - na rozdíl od prvorozeného, který mi čural na přebalováku relativně i „na povel“ (puštěný čůrek vody a slovo čššš)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
3.5.12 14:23

@Gladys Hm, tak ty mi asi moc nepomůžeš :cert: :mrgreen: . Mája právě venku vůbec čůrat nechce, takže naší nejčastější činností tam je teď okukování, jak čůrají venku jiné děti :oops: :lol: . Na ale už jsme se dopracovali k tomu, že si toho Mája sama všímá a dneska dokonce zaregistrovala pejska, jak venku dělal e-e-e (ona navíc ještě skoro nemluví). A myslím, že rozdíl oproti vám bude i v tom, že ani doma si neříká. Prostě jde, sundá kalhotky, sedne a vyčůrá se. Což venku tak jednoduše nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
3.5.12 14:24

@hkac první dcera zpočátku venku čůrat nechtěla. Potom jsem ji přemluvila ke zkusení a nakonec na každým rohu chtěla čůrat :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
12332
3.5.12 14:29
@hkac píše:
@Gladys Hm, tak ty mi asi moc nepomůžeš :cert: :mrgreen: . Mája právě venku vůbec čůrat nechce, takže naší nejčastější činností tam je teď okukování, jak čůrají venku jiné děti :oops: :lol: . Na ale už jsme se dopracovali k tomu, že si toho Mája sama všímá a dneska dokonce zaregistrovala pejska, jak venku dělal e-e-e (ona navíc ještě skoro nemluví). A myslím, že rozdíl oproti vám bude i v tom, že ani doma si neříká. Prostě jde, sundá kalhotky, sedne a vyčůrá se. Což venku tak jednoduše nejde.

khac - u nás je to podobné, děti taky v podstatě nemluví, doma čůrají nejčastěji tak,že si někdy na výzvu jindy sami sundají slipy/kalhotky a vyčůrají se, výjimečně si řeknou - takže ven chodíme taky s plínou,i když doma jsou nehody téměř výjimečně, max. si poslední dobou počůrají obrázek na kalhotkách…čůrat ven jsme naučili u babi před 14 dny - zalívali jsme stromeček a travičku a taky mravenečky :oops: :D až si budou říkat, zkusím i ven bez plíny, zatím nehrotím…malá si sedla na nočník poprvé asi ve 20m, do té doby bojkot…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
3.5.12 14:30

@byron No ona už kolikrát řekla, že jo (když jsem se zeptala, jeslti bude čůrat - třeba poté, co někoho viděla). Vzala jsem ji do klubíčka a ona hned řekla ne a chtěla oblíknout. Zatím z toho nejsem nijak nervozní, jen přemýšlím, jak bych tomu mohla pomoct. Mezi námi, já jsem jedna z těch matek, pro které jsou plíny pohodlnější (lepší dát na cestu plínu než pak vystupovat dřív, abychom to stihli). Ale to neznamená, že nebudu dělat nic proto, aby bylo dítě bez plen ;) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
3.5.12 14:33

@Boriska Mája když se doma počůrá (začne čůrat), tak sice dává najevo, že je zaskočena, ale když ji hned přesunu na nočník, tak už tam nic nevyčůrá. Prostě jí tím to čůrání přetrhnu. Takže už ji nechávám vyčůrat to všechno najednou. Možná to ještě neumí zadržet a přejít k tomu nočníku, když už to začne. Teď si i říkám, jestli to nebylo lepší u první dcery, že to přišlo samo naráz (i když o půl roku později) :mrgreen: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
3.5.12 14:35

@hkac já jsme ji nalákala na to, že je jako kočika nebo pejsek :lol: , jí se to líbilo, pořád jsem mluvily o zvířátkách… Pak se furt zastavovala a chtěla čůrat všude.. Zanějaký týden dva se to ustálilo a bylo to ok.
Ale nehody jsme měly ještě poměrně dlouho, občas se to porstě nevychytalo…

Jinak kamarádky holčina se vyčůrala jednou do pískoviště… Kamarádka se tomu smála, moc vtipný to nebylo… Maminky koukaly dost blbě- se nedivím. Nakonec tedy si půjčila cizí lopatku a mokrý písek vyhodila- osobně bych se tomu snažila předcházet, je to porstě blbý.
Lopatku pak umyla ale babička které patřila lopatka koukala pěkně blbě- nic jí neřekla ale nadšená fakt nebyla

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze

Step by Step