Velká potřeba - 2 roky a 8 měsíců
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Velká potřeba u 2r a 8m starého kluka
Ahojky maminky, jsem už totálně zoufalá.
Můj druhý syn 2r 8m už krásně chodil na záchod, jak na malou tak na velkou, posledních 14 dní ale si přestal říkat na záchod na bobek..prostě přijde až když je po…několikrát denně, což mu pak samo v kalhotech vadí. S čůráním bez problému.
Už nevím jak na něj, lepili jsme samolepky za úspěch, to nepomáhá, maličká odměna taky ne, prostě nic nefunguje.
Už fakt nevím ![]()
Prosím poraďte..jak na něj…chodí dvakrát týdně na tři hodiny do školičky a dnes opět se mi tam pokadil…prostě neřekne…když ho posadím tak samo se mu zrovna nechce…
co s tím???
nevíte někdo??
děkuji za každou radu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Neporadím,jen podobný případ teď řeší kamarádka,ale u 5tiletého kluka. Bez plín je od 2,5roku, od září je ve školce,ale pokaděný bývá poslední 2měsíce - jen doma.
Zkoušeli odměny i vyhubování, ale zatím bez odezvy:-(
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nežárlí na někoho, neupozorňuje na sebe?
Jinak moje zkušenost, že jakýkoliv nátlak, vysazování, slibování, přesvědčování a vůbec všímání si toho, kam kadí, situaci nevylepšuje, ale zhoršuje. V tomhle věku jsou děti na stolici celkem citlivé, snadno se vypěstuje psychogenní zácpa, kdy následkem nátlaku dítě začne stolici raději zadržovat, což je pak začarovaný kolotoč zácpy, bolavého bříška, ještě bolestivějšího vyprázdnění, které vede ke strachu z další bolesti a je to začarovaný kruh, který se pak někdy dost těžko prolamuje.
Pokud se pokadí, kde to na něj přijde, tak minimálně do té školičky bych dala plínu a neřešila, on za chvíli pochopí, že to pro tebe nen zajímavý a vrátí se k běžným hygienickým návykům
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Gladys, myslím že něčím rozhozený není, nežárlí, kadí kde mu to přijde na mysl, doma, ve školce, u babi…prostě jak to přijde…nevím..snažím se to brát v klidu, ale…
jen se divím že teda chápe čůrání stále ale bobek začal sabotovat? se ho teď ptám, kam se kadí…nevím. Já na nočník? jo, Já do trenek? jo.
tak to nechápe nebo co??
plína do školičky mě taky napadla, ale bojím se aby to nebyl krok zpět a nechtěl tam nakonec i čůrat…:-(
sakra za 4 měsíce jde do školky velký…:-(
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
faktem je, že poslední měsíc mě neskutečně točí…vzteká se, hlavně venku, vše musí být po jeho…vše sám, ruku mi přes ulici prostě nedá, už se mi i párkrát stalo že si uprostřed přechodu lehl a vztekal se, tak jsem ho drapla, a vztekajícího vzpouzejícího nesla pryč…
chjo..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě to teď dělá dcerka taky. Byl chvíli klid a už je to tu zas. Nemá na co žárlit, je to mazlínek všech. Ale spíš si to hodně uvědomuje a je citlivá. Nechce ten bobek prostě pustit:(. Nehubuju, jen vysvětluju a říkám, že to je v pořádku, když se jí chce kakat.
Určitě to přejde, syn tyhle problémy neměl vůbec, s tím je to zase na pytel s čůráním. Si nevybereš ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lakynko, no jo, ale skoro ve třech letech??
jsem z tooh fakt hotová…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kubykula období vzdoru a snaží se na sebe strhnout pozornost. Jakmile dítě jednou ví, kam se to dělá a jak se to dělá, tak ho plína zpět nevrátí, třeba tě překvapí, že ji po pár dnech sám odmítne. Tyhle projevy fakt ignorovat, nedělat publikum, děti to v tomhle věku zkouší a když zjistí, že to nikoho nezajímá, tak s tím přestanou.
Nejdůležitější je fakt ani nehnout brvou, nedat najevo vztek, neptat se…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kubykula No jo a co počůrávání skoro v pěti:(… Ono do těch 3 vím, že se to některým dětem stává. Kamarádka to měla taky s dcerou a jiná se synem
…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gladys píše:
@kubykula období vzdoru a snaží se na sebe strhnout pozornost. Jakmile dítě jednou ví, kam se to dělá a jak se to dělá, tak ho plína zpět nevrátí, třeba tě překvapí, že ji po pár dnech sám odmítne. Tyhle projevy fakt ignorovat, nedělat publikum, děti to v tomhle věku zkouší a když zjistí, že to nikoho nezajímá, tak s tím přestanou.
Nejdůležitější je fakt ani nehnout brvou, nedat najevo vztek, neptat se…
Pak to dopadne jako dnes u nás, když jsme šli na výlet, asi po 20-ti min cesty mi dcera říká: něco tam mám. A ukazuje na zadek. Kouknu a v kalhotkách překvápko. Tak zase zpět domů
…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
dneska jsem si postěžovala na angličtině, chodím právě dvakrát tři hodiny týdně a je to i se školičkou, kde teda syn zatím je…no a jedna mamina tam na té anglině říká, to máš z toho že si nepoužívala bezplenkovou metodu, že prý jakmile přišli z porodnice už šli na nočník…jako neumím si to představit, ale nicméně na mě koukala jak na neschopnýho debila, že ve třech se mu toto stává ![]()
takže chápete jak se cítím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Laky, no to je taky radost v pěti letech…
já to u staršího vůbec neznám, to bylo bezproblémové dítě…ve všem ![]()
no a já už si všude beru náhradní prádlo…ještě že ten bobek není řídký ale tuhý, ale stejně musím spodáry vyměnit ![]()
Gladys, takže nerozčilovat se, když se mu to stane a co tak říkat? on mi to odkývá a stejně zas to skončí v trenkách…kdyby to bylo občas, tak řeknu stane se…ale…
holky a když už tu píšu o tom vztekání, jak se tak zachováte venku? Publikum máme vždy obrovské ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kubykula píše:
dneska jsem si postěžovala na angličtině, chodím právě dvakrát tři hodiny týdně a je to i se školičkou, kde teda syn zatím je…no a jedna mamina tam na té anglině říká, to máš z toho že si nepoužívala bezplenkovou metodu, že prý jakmile přišli z porodnice už šli na nočník…jako neumím si to představit, ale nicméně na mě koukala jak na neschopnýho debila, že ve třech se mu toto stává
takže chápete jak se cítím
já myslím,že ho to zase samo přejde, stejně jako období vzdoru, zkus prostě vydržet a do té školičky mu tu plínku klidně dát, třeba nebude chtít být „malý“ a už bude chodit kadit správně ![]()
a z té bezplenkové metody si nic nedělej, mám dva syny (3,5 a 8 měsíců) a zvládájí to v pohodě i bez bezplenkové metody… si nedokážu představit jak bych toho malého asi dávala na nočník čůrat, hlavně třeba v noci, kdy má ráno naprosto plnou plínu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@gaha píše:
já myslím,že ho to zase samo přejde, stejně jako období vzdoru, zkus prostě vydržet a do té školičky mu tu plínku klidně dát, třeba nebude chtít být „malý“ a už bude chodit kadit správně
a z té bezplenkové metody si nic nedělej, mám dva syny (3,5 a 8 měsíců) a zvládájí to v pohodě i bez bezplenkové metody… si nedokážu představit jak bych toho malého asi dávala na nočník čůrat, hlavně třeba v noci, kdy má ráno naprosto plnou plínu
gaha…díky..no já to taky moc nepochopila..ale to je jedno, spíš mě to zamrzelo, ani nevím proč.
on si syn ještě řekne, že je hanba že se pokakal ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit