18měsíční dcerka - vztekloun, nechce na nočník
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
prosím o pár rad
Ahojda maminy.
Obracím se na Vás s několika otázkami, protže už jsem vážně zoufalá.
Máme doma 18-ti měsíční dcerku, teda spíš pěkný šídlo a vzteklouna. snažíme se jí učit na nočník - plíny si sundává dolů, jammile se jde přebalovat, je řev, oblíkání plínce se brání zuby nehty, vzteká se tak, že celá zrudne až zfialoví a nemůže popadnout dech, jak je nepříčetná. Jenže když se jí snažíme dát na nočník, propne se do luku a začne se taky vztekat. Nepomohou úplatky, hračky, ani to, že si sedne jeden z nás na wc a ukazuje, jak se sedí, prostě nic. Nejhorší je, že tyhle její stavy už člověka vytáčejí k nepříčetnosti - myslím vnitřně, nikdy bych jí nic neudělala, samozřejmě, ale někdy už vžně bouchnu, zvlášť když má třeba průjem od zoubků a přebalujeme se 2× víx než normálně. Vážně už si s ní nevíme rady. Zkoušeli jsme dát i kalhotky, aby viděla jaké je to bez plínky a třeba to, že se pročůrá jí donutí, ale nepomohlo - nošení kalhotek se slečně líbí, ale na nočník si nesedne a nesedne.
Druhý problém je to vztekání - vážně nevíme co s ní. Je doslova hysterická, kolikrát si rve vlasy, bouchá rukou o hranu stolu, že si udělá modřinu, flákne sebou, apod. Necháváme vyvztekat, nebo dáme do postýlky aby viděla, že když se bude vztekat, tak kamarádi nebudeme. Někdy je agresivní vůči nám-kouše, štípe, takže dostane přes ručičku(nejsem avšak přítel tělesných trestů, takže mi to trhá srdíčko, ale člověk jí to opakuje 100×, tak po 101. dostane). Doktorka říkala, ať děláme prakticky to, co děláme, že to bude lepší a lepší, ale mě ot přijde horší a horší
Další věc, co mě vnitřně pěkně vytáčí.
No, a třetí věc - asi před měsícem naše princezna dostala zánět spojivek, nejdříve jsme brali nějaké kapičky od pediatričky, pak z očního, protže ty porvní nezabraly a ten zánět se srovnal. Jenže nám po kapičkách zůstaly v očích samé rudé žilky - dr. z očního říkala, že to max do dvou týdnů zmizí, ale máme to tam stále, tak už vážně nevím. Nemáte někdo podobnou zkušenost?
Předem všem děkuji za rady a omlouvám se, že otravuji s takovými hloupostmi, ale už jse vážně nevěděla, jak to řešit.
Lucka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
na nocnik nijak zvlast nenut, jen to zhorsis. dejte pauzu a pak to zkus znova.
to vztekani urcite prejde, je to jen obdobi, dite zkousi, co si muze dovolit. delate maximum, aby videla, ze tudy cesta nevede. bude to OK ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podle mne zralá na nočník ještě není
Tak nenutit a holt musí mít plínu
Bránění se plíně asi souvisí s tím dalším „problémem“.
U vztekání zabránit, aby si ublížila. Jinak se oproti doktorce obávám, že to může být ještě horší, období vzdoru prostě nějakou dobu trvá
Každé dítě jím nějak musí projít, je to důležitá vývojová fáze.
S očičkama zkušenost nemám.
Asi bych spíš řešila sebe, abych se zbytečně nerozčilovala, ničemu to nepomůže a jen tě to užírá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
K těm plínkám, když je nechce, co zkusit nechat ji s „holým zadkem“, tedy nedávat kalhotky, ale jen šatičky a podkolenky/návleky - aby nenastydla. Sama přijde na to, že se čurá do nočníku, i když určitě to nebude hned a něco skončí i na zemi. Nechat nočník v místnosti, aby na něj viděla, určitě už zná, k čemu to je, příp. jí pustit nějaké „instruktážní video“ z youtube ![]()
A uvidíte, jak se na to bude tvářit. Přijde mi, že si k tomu chce dojít sama, že vlastně bude dělat to, co chcete, ale ne donucením, ale protože chce ona.
A když sama od sebe se plínkám brání, může už být zralá k odplínování. Zkusila bych to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co se týká prvního dotazu, tak my máme doma 14 měsíční slečnu a dělá úplně to samý až teda na ten nočník. Ona se do něj vyčůrá, problém s ním nemá, ale plínu nechce, je hysterická u přebalování, kope, hazí se vším na co přijde, utíká nám- no děs. Zkoušeli jsme už párkrát kalhotky, ale bohužel řekne ble až když už čůrá. Její maximum bez plíny je 1,5 hodiny. Většinou to po 3 pročůraných kalhotkám vzdám a nějak jí tu plínu narvu
.
U druhého dotazu taky neporadím, máme zrovna takovýho vzteklouna doma a kupodivu zabírá jen ta postýlka
. Naštěstí si tolik neubližuje, ale zas je zbrklá, takže je schopná si během hodiny rozbít bradu, vrazit hlavou do futer a poškrábat si břicho. Ale můžu říct, že mi někdy umí brnkat na nervy
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj podle mě ještě není připravená..náš malý má 20 měsíci..a vzdala jsem to..v momentě kdy ho dám na nočník tak začne hystericky brečet
nechci mu v hlavě udělat nějak blok a nezprotivit mu to..takže jsem ten nočník nechala v místnosti..a kdo ví..třeba si tam brzy bude chtít sednout a nebude dělat takové scény ![]()
A k tomu druhému problému..mě malý nebije,nekousne..ale manžela neustále mlátí do obličeje..manžel je takový,že mu na to nic neřekne..ale já mu prostě za to dám na zadek..taky nejsem zastánce trestů,ale nenechám se od svého dítěte bít..co pak bude dělat v dospělosti?dítě se naučilo poslouchat a už mě nekouslo ani nepamatuju..ale v momentě kdy je na scéně tatínek..tak BUM mu jedna do obličeje
tatínek to neřeší a takhle to vypadá ![]()
Nás malý je taky hysterák (naštěstí hlavou nikde nemlátí)..a když už tak je to tím,že ty děti na sebe hrozně upozorňujou..u nás postýlka nezabírá..překročím ho a ať se vzteká ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Za prvé - na nočník evidentně ještě není zralá. Pokusů bych momentálně zanechala a prostě se na čas vrátila k plenkám. Protože budete-li takhle pokračovat, můžete jí zadělat na pěkné trauma a protáhnout odplenkování o pořádných pár měsíců.
Za druhé - tohle je v jejím věku normální. Nezbývá než to nějak přetrpět, jediná opravdu univerzální rada je DŮSLEDNOST. Dítě vztekem nesmí NIKDY, ale opravdu nikdy dosáhnout toho, kvůli čemu se začalo vztekat.
Za třetí - popraskané žilky v očích jsou prevít, vstřebávají se i několik měsíců. Ale že by se to stalo po kapkách, s tím jsem se nikdy nesetkala, takže si radit netroufám. Osobně bych se znovu poradila s doktorkou, pokud se to nelepší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,nas Chris ma dnes 18m a vzteka se taky.pry to je normalni obdobi.proste zkousi co muzou.
nas Chris si neublizuje ale chodi busit do televize.
co se tyce nocniku tak jsem to taky vzdala.on si sice sedne ale nic neudela.az kdyz se postavi udela krok a cura.
moje mama do me porad sije ze uz by mel chodit na nocnik ale co mam delat?
zijeme v Irsku a tady zacinaji s nocnikem az po 2 roku.
prebalovani delame ve stoje,jen bobek v leze a to mu musim dat neco do ruky aby se zabavil.
s ocickama zkusenost nemam.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na nocnik jeste neni zrala. Radsi ji tam nedavej, nebo to potom budes mit jeste tezsi, bude rvat jak tygr jenom uvidi nocnik.
Muj syn bude mit 28 mesicu a zajem veskery zadny:( Zijeme v zahranici, tady je to normalni, nikdo deti nenuti dokud na to nejsou pripravene. Ve skolce rikaji, ze cim pozdej zacnem tim to budem mit jeddnodussi. Takze nestresuju:)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit