S plenkama do dospělosti

16631
12.3.12 20:27

S plenkama do dospělosti

Ahojky Maminky,

chtěla jsem se s Vámi podělit o náš dnešní plenkový zážitek - jsem z něho totálně KO… a říkám si, jak to ty ostatní dokázaly… Tohle přeci nedám..

Malá bude mít plínky až do dvaceti let… možná se pak něco zlomí a rozhodne se sama..
Sama jsem měla do těďka pocit, že je čas, ale malá mi začala odmítat plenku při nasazování, křičet nenene, vztekat se..

Naše dnešní postupy – za 2.5 hodiny se počůrala – sebe, zem, 2× křeslo, vše okolo 14×.
Vždycky to náležitě rozcajdala a rozšlapala, pak letěla se mnou pro hadr a měla sedmý Vánoce z toho, že může uklízet..
Na poslední dvě vyčůrání jsem ji stihla odchytit a strhnout na nočník – abych měla aspoň za co chválit..tak jako jo, v tom si hnedka namočila ruku, rozcajdala to zase okolo, pak v nestřežené chvílí v tom začla míchat lžičkou a když jsem jí to ukazovala a chválila, že to půjdem vylít a spláchnout do WC – řev, nechtěla mi nočník dát, chtěla si s tím hrát… takže hysterák…

Plínu odmítá a řev, když ji nemá postup je tenhle…jako :zed: :zed: :zed: :zed: :zed: :zed: :zed: :zed: :zed: :zed: :zed: .Když jsem jí ji nasadila - na chvilku, abych zvládla umýt zem - tak se do ní vyčůrala a hnedka mi hlásila že tam je ee a nenenene. Vím, že mi nakonci už ujížděly nervy, ale na tohle nemám.. snažím se chválit, vysvětlovat.. Ale aby mi v nočníku míchala lžičkou a namáčela tam ruku, rozpiplávala to okolo…

Naštěstí přijel manžel a vysvobodil mě…

Někdo radí vydržet, jiný dát plenky i při nesouhlasu a opakovat… nevím…

Ale jako tři dny, to mě odvezou..a to nemluvím a množství prádla - vždycky jsem ji musela vyměnit kalhoty, ponožky nebo punčošky.. a promáchaných bačkorách.

Co byste dělaly na mém místě ??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
946
12.3.12 20:30

kolik je malé ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
12.3.12 20:33

Dyt malá má teprve rok a 9 m,to je bez plín minimum děti :nevim: :nevim: A ona jak nesnese mít na sobě plínu?Nebo ty ji chceš už mermomocí odplínkovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
12.3.12 20:34

v tvým případě bych se na to prostě na chvilku vyprdla. Stresuješ zbytečně sebe i malou. Ještě jí nejsou ani 2 roky. Takže já radím nechat to být, dát plínky, nočník schovat a zkusit počkat třeba týden, 14 dní…a pak to zkusit zase

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1823
12.3.12 20:35

Jestli se ti špatně oblíkají plenky, tak zkus tyhle http://www.lekarna.cz/…rge-girl-44/

Dělají se od velikosti 4 až po 6. Oblíkají se jako normální kalhotky a dají se oblíknout snad i za běhu. Při sundavání nebo po velké potřebě je možné je roztrhnout na bocích.

Třeba chvíli zkusit pleny a nočník zase za 14 dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
12.3.12 20:45

Přijde mi, že si to děsně komplikuješ. Nějak jsem nepochopila, zda malá plínu nechce či jak to je. Já jsem při začátcích dítě nechala v plíně a jen často vysazovala a chválila za suchou plínku a čurání v nočníku :nevim:
Až když získal určitou jistotu, tak chodil holoprdelatej celý léto a chodil si sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16631

Malé je opravdu rok a 9 měsíců,
já jsem s tím extra začínat nechtěla ani netlačím na odplenkování, ale prostě ona když ji sundám plenku a umyju ji už nechce zpět… tak se domluvíme, že bude jak velká holka mít kalhotky a řekne si na čůrání.. no třeba případ dneška..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka

Navli jsi mi moc sympatická :mrgreen: já se dneska rozhodla taky zkusit odplenkovat, včera jsem řekla že tomu dám týden,dneska se budu modlit aby už byla neděle :lol: za celý den jo? ;)
3× nočník
1× záchod
milion tepláků
K večeru si už sedal na nočník sám ale ve slipech(tepláky už neměl) a bobek odpolko :roll: vidím že tlačí, vybíhám a posazuji na nočník, a ten bobek co měl mezi půlkama :lol: vypadl do nočníku, víc ne! tak chválím jak idiot, ukazuju, tleskám, on rychlostí blesku hmátl a už ho držel :mrgreen: v čůrání by si taky rád porochnil :lol:
Já být tebou tak to zkusím ten týden, pokud ani po týdnu nepochopí a nebude 90% potřeb vykonáno do nočníku, tak není zralá, vrátila bych plínku a zkusila to za měsíc znova.
Těch 90% myslím uplně v klidu, buď že si řekne, nebo posadíš a ona udělá, ale bez nervovýho zhroucení matky :lol:

• Citovat
  • Upravit
24798
12.3.12 20:46

Počkala bych na léto a nechala ji běhat venku nahatou - nebo i doma, třeba ji do té doby přejde touha zkoumat.
Navíc tipuju, že i kdyby jste to nějak „vydřely“, za chvíli porodíš a ona buď to začne zas ignorovat, nebo ty nebudeš mít čas ji co 20 minut vysazovat a hlídat.

Takže klid, je fakt ještě malá (čekala, jsem, že jí bude přes tři roky aspoň…).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35326
12.3.12 20:46

Co bych delala? Hodila bych se do klidu a nechala ji v plenkach klidne dal. Proste na to jeste neni zrala. Moje mladsi dcera je skoro o rok starsi a ma jeste plenu na noc. Ted uz je to jen moje pohodlnost, protoze uz davno je pres den bez plen a vetsinou je po noci sucha. Jenze ja chodim do prace a nestihala bych prat a nemam aspon tyden casu, kdybych byla s ni doma a mohla ji odplinkovat uplne( 2 dny v tydnu je u babicky a dva dny rano odchazim driv, nez se deti vzbudi, takze by to bylo na manzelovi). Pocitam, ze se co nevidet s jarem odhodlam k razantnimu rezu, instruuju babicku a manzela, ale zatim na to nejak nemam nerva… nikomu to nevadi, tak co…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16631
12.3.12 20:47
Gladys píše:
Přijde mi, že si to děsně komplikuješ. Nějak jsem nepochopila, zda malá plínu nechce či jak to je. Já jsem při začátcích dítě nechala v plíně a jen často vysazovala a chválila za suchou plínku a čurání v nočníku :nevim:
Až když získal určitou jistotu, tak chodil holoprdelatej celý léto a chodil si sám.

No právě, že ji plínka vadí - nechce ji.. už jsem taky zkoušela nechat i přes odpor plínku a zkoušet vysazovat…
Jen si nejsem extra jistá tím, že pokud teda nechce jestli není lepší toho využít než ji přesvědčovat, že plínu dáme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
12.3.12 20:49

Jinak loni jsem řešila podobnou situaci a dobře 5 měsíců mi doma lítal kluk s nahatou prdiznou. Prostě dokud byl nahatý, tak si na nočník došel(kromě kakání), ale jakmile měl slipy, tak se počůral

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35326
12.3.12 20:50

Jo a doporucuju plenkovy kalhotky. Momentalne mame z Tesca, jsou fajn. Nejlepsi jsou Huggies, ty jsou i po stranach rozepinaci, takze se daji vymenit, aniz by se dite muselo cele svlekat vcetne bot( treba v zime v oteplovakach). Viola si je vecer natahuje sama, jako kalhotky, ktere ma pres den. Vpodstate mam bezudrzbove dite, samo se obslouzi, ac ma pleny na noc. Rano si ji sama sundava a vyhazuje do kose.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16631
12.3.12 20:57
Hodaka píše:
Navli jsi mi moc sympatická :mrgreen: já se dneska rozhodla taky zkusit odplenkovat, včera jsem řekla že tomu dám týden,dneska se budu modlit aby už byla neděle :lol: za celý den jo? ;)
3× nočník
1× záchod
milion tepláků
K večeru si už sedal na nočník sám ale ve slipech(tepláky už neměl) a bobek odpolko :roll: vidím že tlačí, vybíhám a posazuji na nočník, a ten bobek co měl mezi půlkama :lol: vypadl do nočníku, víc ne! tak chválím jak idiot, ukazuju, tleskám, on rychlostí blesku hmátl a už ho držel :mrgreen: v čůrání by si taky rád porochnil :lol:
Já být tebou tak to zkusím ten týden, pokud ani po týdnu nepochopí a nebude 90% potřeb vykonáno do nočníku, tak není zralá, vrátila bych plínku a zkusila to za měsíc znova.
Těch 90% myslím uplně v klidu, buď že si řekne, nebo posadíš a ona udělá, ale bez nervovýho zhroucení matky :lol:

Díky, jsem moc ráda, že někdo měl podobnou zkušenost a zážitek dneska jako já. :hug: :hug: :hug:
Jako na „bobo“ dneska u nás došlo už dopoledne, kdy chvíli plenku měla, ale pravděpodobně by skončil stejně jako ten váš.. :roll: :mrgreen: :mrgreen:
No uvidíme… nechat ji v mokrém nehrozí - bych to měla po celém bytě… a ta největší absurdita - kdy jsem nesla nočník vylít do WC - já držela směrem vzhůru - ona na něm rukama směrem dolů a když náhodou pustila - všechno se vyžblouchlo a polilo zem, mně tepláky.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16631
12.3.12 20:59
lleennttiillkkaa píše:
Jinak loni jsem řešila podobnou situaci a dobře 5 měsíců mi doma lítal kluk s nahatou prdiznou. Prostě dokud byl nahatý, tak si na nočník došel(kromě kakání), ale jakmile měl slipy, tak se počůral

Já bych chválila i za to, že si sedne na nočník a vyčůrá se skrz kalhotky, prostě to nestihla, ale došlo by jí, že čůrání patří do nočníku..
Když se jí zeptám kam se dělá čuru - tak ví, že do nočníku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze