S plenkama do dospělosti
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
S plenkama do dospělosti
Ahojky Maminky,
chtěla jsem se s Vámi podělit o náš dnešní plenkový zážitek - jsem z něho totálně KO… a říkám si, jak to ty ostatní dokázaly… Tohle přeci nedám..
Malá bude mít plínky až do dvaceti let… možná se pak něco zlomí a rozhodne se sama..
Sama jsem měla do těďka pocit, že je čas, ale malá mi začala odmítat plenku při nasazování, křičet nenene, vztekat se..
Naše dnešní postupy – za 2.5 hodiny se počůrala – sebe, zem, 2× křeslo, vše okolo 14×.
Vždycky to náležitě rozcajdala a rozšlapala, pak letěla se mnou pro hadr a měla sedmý Vánoce z toho, že může uklízet..
Na poslední dvě vyčůrání jsem ji stihla odchytit a strhnout na nočník – abych měla aspoň za co chválit..tak jako jo, v tom si hnedka namočila ruku, rozcajdala to zase okolo, pak v nestřežené chvílí v tom začla míchat lžičkou a když jsem jí to ukazovala a chválila, že to půjdem vylít a spláchnout do WC – řev, nechtěla mi nočník dát, chtěla si s tím hrát… takže hysterák…
Plínu odmítá a řev, když ji nemá postup je tenhle…jako
.Když jsem jí ji nasadila - na chvilku, abych zvládla umýt zem - tak se do ní vyčůrala a hnedka mi hlásila že tam je ee a nenenene. Vím, že mi nakonci už ujížděly nervy, ale na tohle nemám.. snažím se chválit, vysvětlovat.. Ale aby mi v nočníku míchala lžičkou a namáčela tam ruku, rozpiplávala to okolo…
Naštěstí přijel manžel a vysvobodil mě…
Někdo radí vydržet, jiný dát plenky i při nesouhlasu a opakovat… nevím…
Ale jako tři dny, to mě odvezou..a to nemluvím a množství prádla - vždycky jsem ji musela vyměnit kalhoty, ponožky nebo punčošky.. a promáchaných bačkorách.
Co byste dělaly na mém místě ??
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Dyt malá má teprve rok a 9 m,to je bez plín minimum děti
A ona jak nesnese mít na sobě plínu?Nebo ty ji chceš už mermomocí odplínkovat?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
v tvým případě bych se na to prostě na chvilku vyprdla. Stresuješ zbytečně sebe i malou. Ještě jí nejsou ani 2 roky. Takže já radím nechat to být, dát plínky, nočník schovat a zkusit počkat třeba týden, 14 dní…a pak to zkusit zase
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jestli se ti špatně oblíkají plenky, tak zkus tyhle http://www.lekarna.cz/…rge-girl-44/
Dělají se od velikosti 4 až po 6. Oblíkají se jako normální kalhotky a dají se oblíknout snad i za běhu. Při sundavání nebo po velké potřebě je možné je roztrhnout na bocích.
Třeba chvíli zkusit pleny a nočník zase za 14 dní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přijde mi, že si to děsně komplikuješ. Nějak jsem nepochopila, zda malá plínu nechce či jak to je. Já jsem při začátcích dítě nechala v plíně a jen často vysazovala a chválila za suchou plínku a čurání v nočníku ![]()
Až když získal určitou jistotu, tak chodil holoprdelatej celý léto a chodil si sám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Malé je opravdu rok a 9 měsíců,
já jsem s tím extra začínat nechtěla ani netlačím na odplenkování, ale prostě ona když ji sundám plenku a umyju ji už nechce zpět… tak se domluvíme, že bude jak velká holka mít kalhotky a řekne si na čůrání.. no třeba případ dneška..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Navli jsi mi moc sympatická
já se dneska rozhodla taky zkusit odplenkovat, včera jsem řekla že tomu dám týden,dneska se budu modlit aby už byla neděle
za celý den jo? ![]()
3× nočník
1× záchod
milion tepláků
K večeru si už sedal na nočník sám ale ve slipech(tepláky už neměl) a bobek odpolko
vidím že tlačí, vybíhám a posazuji na nočník, a ten bobek co měl mezi půlkama
vypadl do nočníku, víc ne! tak chválím jak idiot, ukazuju, tleskám, on rychlostí blesku hmátl a už ho držel
v čůrání by si taky rád porochnil ![]()
Já být tebou tak to zkusím ten týden, pokud ani po týdnu nepochopí a nebude 90% potřeb vykonáno do nočníku, tak není zralá, vrátila bych plínku a zkusila to za měsíc znova.
Těch 90% myslím uplně v klidu, buď že si řekne, nebo posadíš a ona udělá, ale bez nervovýho zhroucení matky ![]()
- Citovat
- Upravit
Počkala bych na léto a nechala ji běhat venku nahatou - nebo i doma, třeba ji do té doby přejde touha zkoumat.
Navíc tipuju, že i kdyby jste to nějak „vydřely“, za chvíli porodíš a ona buď to začne zas ignorovat, nebo ty nebudeš mít čas ji co 20 minut vysazovat a hlídat.
Takže klid, je fakt ještě malá (čekala, jsem, že jí bude přes tři roky aspoň…).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co bych delala? Hodila bych se do klidu a nechala ji v plenkach klidne dal. Proste na to jeste neni zrala. Moje mladsi dcera je skoro o rok starsi a ma jeste plenu na noc. Ted uz je to jen moje pohodlnost, protoze uz davno je pres den bez plen a vetsinou je po noci sucha. Jenze ja chodim do prace a nestihala bych prat a nemam aspon tyden casu, kdybych byla s ni doma a mohla ji odplinkovat uplne( 2 dny v tydnu je u babicky a dva dny rano odchazim driv, nez se deti vzbudi, takze by to bylo na manzelovi). Pocitam, ze se co nevidet s jarem odhodlam k razantnimu rezu, instruuju babicku a manzela, ale zatim na to nejak nemam nerva… nikomu to nevadi, tak co…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Gladys píše:
Přijde mi, že si to děsně komplikuješ. Nějak jsem nepochopila, zda malá plínu nechce či jak to je. Já jsem při začátcích dítě nechala v plíně a jen často vysazovala a chválila za suchou plínku a čurání v nočníku
Až když získal určitou jistotu, tak chodil holoprdelatej celý léto a chodil si sám.
No právě, že ji plínka vadí - nechce ji.. už jsem taky zkoušela nechat i přes odpor plínku a zkoušet vysazovat…
Jen si nejsem extra jistá tím, že pokud teda nechce jestli není lepší toho využít než ji přesvědčovat, že plínu dáme…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak loni jsem řešila podobnou situaci a dobře 5 měsíců mi doma lítal kluk s nahatou prdiznou. Prostě dokud byl nahatý, tak si na nočník došel(kromě kakání), ale jakmile měl slipy, tak se počůral
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo a doporucuju plenkovy kalhotky. Momentalne mame z Tesca, jsou fajn. Nejlepsi jsou Huggies, ty jsou i po stranach rozepinaci, takze se daji vymenit, aniz by se dite muselo cele svlekat vcetne bot( treba v zime v oteplovakach). Viola si je vecer natahuje sama, jako kalhotky, ktere ma pres den. Vpodstate mam bezudrzbove dite, samo se obslouzi, ac ma pleny na noc. Rano si ji sama sundava a vyhazuje do kose.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hodaka píše:
Navli jsi mi moc sympatickájá se dneska rozhodla taky zkusit odplenkovat, včera jsem řekla že tomu dám týden,dneska se budu modlit aby už byla neděle
za celý den jo?
3× nočník
1× záchod
milion tepláků
K večeru si už sedal na nočník sám ale ve slipech(tepláky už neměl) a bobek odpolkovidím že tlačí, vybíhám a posazuji na nočník, a ten bobek co měl mezi půlkama
vypadl do nočníku, víc ne! tak chválím jak idiot, ukazuju, tleskám, on rychlostí blesku hmátl a už ho držel
v čůrání by si taky rád porochnil
Já být tebou tak to zkusím ten týden, pokud ani po týdnu nepochopí a nebude 90% potřeb vykonáno do nočníku, tak není zralá, vrátila bych plínku a zkusila to za měsíc znova.
Těch 90% myslím uplně v klidu, buď že si řekne, nebo posadíš a ona udělá, ale bez nervovýho zhroucení matky
Díky, jsem moc ráda, že někdo měl podobnou zkušenost a zážitek dneska jako já.
![]()
Jako na „bobo“ dneska u nás došlo už dopoledne, kdy chvíli plenku měla, ale pravděpodobně by skončil stejně jako ten váš..
![]()
No uvidíme… nechat ji v mokrém nehrozí - bych to měla po celém bytě… a ta největší absurdita - kdy jsem nesla nočník vylít do WC - já držela směrem vzhůru - ona na něm rukama směrem dolů a když náhodou pustila - všechno se vyžblouchlo a polilo zem, mně tepláky.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
lleennttiillkkaa píše:
Jinak loni jsem řešila podobnou situaci a dobře 5 měsíců mi doma lítal kluk s nahatou prdiznou. Prostě dokud byl nahatý, tak si na nočník došel(kromě kakání), ale jakmile měl slipy, tak se počůral
Já bych chválila i za to, že si sedne na nočník a vyčůrá se skrz kalhotky, prostě to nestihla, ale došlo by jí, že čůrání patří do nočníku..
Když se jí zeptám kam se dělá čuru - tak ví, že do nočníku…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit