Stolice u 4leté holčičky

48
27.2.12 19:35

Stolice u 4 lete holcicky

Dobry den,
Chtela jsem se zeptat zda je normalni u 4 lete holcicky aby zadrzovala stolici,uz jsem psala do jine diskusi tady na emimino.cz ,ale je to starsi diskuse nevim zda to bude na to nekdo reagovat.Uz 14 dnu nekadi ,krome pred tydnem kdy jsem sni jela na pohotovost,ze jsem se lekla,kdyz mi brecela, kroutila bolesti,ale bobik nikde,tak jsem nevahala a jela jsem na pohotovost,tak doktorka ji dala 4 glycerinove cipky,pak po tom jsme museli spravne pul hodiny pochodovat ,ale nemuseli,prtz mala pochopila ,ze pokavad neudela bobik ,nepujde se domu a tak se snazila moc,az byla cela cervena 8o .Ale doktorka mi poradila,že mam davat 1 az 2 glycerinove cipky kazde rano po snidani a dodrzovat spravni rezim jidla.coz delame ,pijeme stale hodne az 2 litry denne.papame bych rekla hodne,ale bobik nikde ani po tech cipkach. :nevim: Zitra radeji jeste zajdu k doktorce s ni …Nevite nejakou radu ,jak ji naucit kakat ?Ci ji vysvetlit ,že kakani je normalni? Prtz mi jeste prijde ,ze kdyz jde na nocnik (ma nakazano ,kvuli hovinku) a uciti ze bobik leze ven ,ihned vstane a stahne pulky.Proc? :think: Me tohle neprijde normalni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17310
27.2.12 19:43

A nemá spíš zácpu? Nebolí jí to kakání, proto stahuje ty půlky? :think:

Zkusila bych něco takového a určitě bych navštívila dětskou dr. a pospala problémy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
27.2.12 20:11

Tak buď má zácpu anebo je to psychika… :think: jestli to je zácpa tak zkus nasadit třeba dvoudenní dietku, nedávat věci co zacpávají, žádnou rýži, maso, veř. mrkev já nevim co ještě a spíš dávej hodně ovoce, vlákniny, ovesné kaše, švestkovou šťávu, šlehačku. Jestli to je psychika neporadim, zkusit se zamyslet jestli si třeba s nočníkem na ni nějak netlačila nebo já nevim. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
27.2.12 20:31

spis to asi bude psychikou,bo nevim uvidim ,zitra jdu doktorce a uvidime …jen mi nejde na rozum ,kdyz dostava glycerinove cipky a jeste ji dava laktulozu tak bobek nikde ,pritom vidim na ni ze chce ,ale nepusti … :nevim: uz jsem si rikala zda neni nejaka divna,nemocna na mozek. v bolestech nejit na wc ,to uz je na me prilis a ona to vydrzi :nevim: coz mi prijde nenormalni.uvidime zitra jdeme k doktorce ,,,a dam vam vedet co to je a od ceho to je …dietu jsem ji dala a dodrzuji podle pani doktorky z pohotovosti a stejne to nefunguje …dam Vam vedet. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9404
27.2.12 20:35

Tak nás po týdnu chtěla dr poslat na klystýr, naštěstí čípek zabral :roll:

Naše malá tohle začala dělat, když jednou po zácpě měla ve stolici krev, prostě to bylo tak tuhé až se jí udělala trhlinka a pak to samozřejmě bolelo :? Tak si zadělala na rozšířené střevo, dnes už teda po doktorech nechodíme (prolévala jsem jí lactulosou), spravila se i strava a kaká tak obden, prostě trvá, než se to střevo naplní a pak je to teda šiška jak od dospělýho 8o , ale v pohodě (bez slziček, bez scén, utíkání z nočníku/záchodu).

Chce to jogurty, ovoce, třeba i bonbony z hroznového cukru (třeba odměna za „akci“ :lol: , na vlákninu bacha - pokud nepije dostatečně, tak to spíš škodí, žádná čokoláda, více tekutin, tučnější strava.

Lactulosu koupíš i bez receptu, pokud vám jí rovnou už nepředepsala, (množství jsme na radu dr brali několikanásobně víc než je v návodu, takže klidně dej za začátku i panáka dvakrát denně, možná bude mít průjem, ale je třeba aby si zvykla, že kakání je normálka) za sebe můžu říct, že je to docela běh na dlouhou trať, ale 4letá už by mohla pochopit o co jde (naší malé byly dva roky)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vlastina350
3.4.12 23:16

já mám ten samí problém ze 4 skoro 5 letou dcerou nekaká už 5 dní také si nevím rady dcerka je postižená nevte jak a co Glyceri :nevim: :,( nové čípky nezabrali..

• Citovat
  • Upravit
9404
4.4.12 12:36

Mojí dceři už teda glycerinový čípek vadil jako takový, takže se ho snažila vytlačit a během chvilky se i vykakala, asi ani nemohl stihnout zaučinkovat. Ještě jsme měli Lactulosu a Fructolax.

Možná bych zkusila okamžitě dát projímadlo (v lékarně poradí, co je šetrné a nenávykové), ale pokud se to bude opakovat, určitě je lépe zajít k doktorovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze