Zase to nočníkování

2183
7.3.12 21:22

zase to nočníkování

Ahoj maminky, mám syna 19m, stále máme plenu, ale pokud posadím na nočník tak se vyčura. včera byl bez plínky celý den a když se vyčural mě velikou radost. sam si neřekne. když ho neposadím včas tak se počural.
Dnes jsem ho dopoledne opět nechala bez plínky, ae katastrofa. když jsem ho posadila na nočník nic neudělal, pak se vyčural do kalhot. toto se nekolikrat opakovalo. bohužel moje nervi nevydržely a křičela jsem. pak jsem mu to vysvětlila pomazlila a tak, ale udělal to znova. po nějaké době jsem mu vrzla plenku a jen posazovala. nevím jak postupovat. poradí mi někdo prosím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6499
7.3.12 21:23

Vrať mu plenku a čekej, až si začne říkat sám. Nic lepšího pro něj udělat nemůžeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
7.3.12 21:27

Tak já to u obou dětí udělala naopak, než píše karleon.
Plínku jsem vzala, 2 týdny přepírala punčošky a utírala podlahu a jsme bez plínek už měsíc (u mladšího).
Ale nečekám vždy na zavolání, vysazuju i sama.
Když jsme na návštěvě, plínku má a s voláním se nenamáhá.
Takže kdybych čekala,až si začne přes plínku volat sám, nevím, zda bych se dočkala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
7.3.12 21:28
danik píše:
Tak já to u obou dětí udělala naopak, než píše karleon.
Plínku jsem vzala, 2 týdny přepírala punčošky a utírala podlahu a jsme bez plínek už měsíc (u mladšího).
Ale nečekám vždy na zavolání, vysazuju i sama.
Když jsme na návštěvě, plínku má a s voláním se nenamáhá.
Takže kdybych čekala,až si začne přes plínku volat sám, nevím, zda bych se dočkala.

jj,já bych se taky nedočkala.
Dělala jsem to podobně jako ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
7.3.12 21:37

Taky tak, vysazuju na nočník podle toho kolik vypije, ale říká si i sám, ale ne vždy…Většinou to víc fláká doma než mimo domov…Plínku má na spaní. CCA od 19 měsíců:-) Venku to zkusíme až bude tepleji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
katkaz nepřihl.
7.3.12 21:41

ahoj,
jéé takhle jsme začínali taky…
křičení a plácání nám nepomáhalo..
pravidelně vysazuj, třeba po půl hodince.. chval chval chval
náš jenda to pochopil po 14 dnech. .. celou tu dobu jsem utírala louže a prala punčocháče.
pak si začal říkat a po dvou měsících se zase začal týden počůrávat… ted si zase říká..
jestli na to nemáš nervy, tak mu vrat plínu a vyprdni se na to, jestli na to nervy máš, tak budeš prát a utírat louže.., což zas nese své ovoce a třeba přes den budete bez plíny
návštěvy dáváme s plínou a nikdy si neřekne, je unešen hračkami..
držím palec!

• Citovat
  • Upravit
2183
7.3.12 21:42

jo tak venku to bude dobrý.
no a jak řešíte to když se počura. vysvělovala jsem ale nevím co si myslet. když se ho zeptam kam se čura tak mi ukaže na nočník.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
7.3.12 21:44

takže prostě utírat vysvětlovat a převlíkat a být v klidu? mám to ignorovat a vytřít nebo jen říct, že se čura na nočník a že si má říct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
7.3.12 21:49

když se počůrá, tak ho posadím na nočník - někdy do něj dodělá zbytek někdy ne. Pořád beru, že se to učí a přes to nejede vlak .-) Prostě stalo se a vinu hážu na sebe, že jsem to neuhlídala…Někdy vynadám, když nechce jít na nočník a pak se vzápětí počůrá, to jo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
734
7.3.12 21:49

Zkus to pročíst tady , je to diskuze z nedávna. Psala jsem tam i jak to fungovalo u nás. Víceméně jak psaly holky tady nahoře - vzít plínku, utírat, posazovat, vysvětlovat, kam to patří… a zadaří se ;) Chce to trpělivost, ale myslím, že se to vyplatí :) Tak ať to šlape ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
7.3.12 21:50

Malý ze začátku čůral co 10min (než začal používat svěrače), jen jsem mu řekla,že se čurá na nočník a když se nechal, tak i přes to,že byl počuraný, jsem ho tam na chvíli posadila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
7.3.12 21:50

Odplenkování je věc zrání nerovové soustavy. Když je dostatečně zralá, dítě se to naučí samo, snadno, bez stresů, bez práce, bez nehod, bez vysvětlování. Ušetříte tím spoustu práce sobě i dítěti a hlavně to nebude stresovat vás ani je. Jediné, na čem neušetříte, jsou plíny, to je fakt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1580
7.3.12 21:52

Ahoj zakladatelko, přesně takhle jsme to měli i my, někdo mi řekl, že dokud si neřekne tak to nemá cenu, protože to nechápe, tak jsem to ještě nechala ale až bude léto tak ať už si o to řekne nebo ne, tak bude bez pleny, tím létem je to i snažší a prej je to praktické a snadněji se to učí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
7.3.12 21:53

Ahoj,
kazde ditko je jine nejak bych to nehrotila.
U prvniho jsem se snazila, aby chodil co nejdrive na nocnik (cela rodina me presvedcovala, ze v roce muze byt dite bez plen a ja jsem chtela dokazat, ze i s papirovymi to zvladneme…) - v roce to vypadalo nadejne, ale pak totalni zachvat jen co videl nocnik. No a s curanim jsme bojobali hrozne moc dlouho - porad pocurany ci pricurany. Uz jsme nevedela co mam delat. Nakonec se prestal pocuravat asi ve 27 mesicich.
U druheho jsme si rekla, ze to resit nebudu, ze to stresuje jak maleho tak me a fakt jsme to neresila vlastne do dvou let neznal nocnik - asi 3× jsem to zkusila, ale nejak nepochopil na co to je a lamat pres koleno jsme to nechtela ve dvou letech jsme ho posadila na nocnik a do tydne byl bez plen i na noc.
Takze se nestresuj nech tomu volny prubeh klidne mu zase vrat pleny a zkus to treba za 14 dni. Casu ma dost. ono to jednou prijde. Takot ubdes stresovat sebe i jeho :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
7.3.12 22:02
marieondatra píše:
takže prostě utírat vysvětlovat a převlíkat a být v klidu? mám to ignorovat a vytřít nebo jen říct, že se čura na nočník a že si má říct.

Přesně tak. Je fakt ještě malinký. Nehroť to. Průměrný věk odplenkování v ČR je prý dva roky. Do průměru mu zbývá ještě 5 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze