Zase to nočníkování
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
tetes píše:
Jinak vlastní zkušenost,Kačku jsem zkoušela na nočník,nechtěla na něm sedět,tak jsem to nechala a měsíc na to,byla během 4 dnů bez plen a to včetně toho,že si vzpoměla i když si hrála a byla zabavená,byla bez plen před druhým rokem a je teď včetně noci,aniž bych jí budila,aby se vyčůrala.
Míša na to přišel o měsíc déle a taky naprosto sám.
Nechme ty děti být trochu dětmi.
Muj názor ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nečetla jsem celou diskuzi,ale napíšu ti moji zkušenost. My nočník úplně přeskočily-nechtěla na něm sedět,tak jsme daly rovnou malý prkýnko na záchod. A říkala si jen občas,tak jsem zkusila nabídnout za odměnu lentilky a od toho dne skoro žádný počurání. Takže,kdybych měla čekat až si sama od sebe začne včas říkat,tak se nedočkám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mne detsky gynekolog rekl, ze by holcicky mely byt do 1,5 roku bez plen, dela to velkou neplechu… ze mu tam chodi maminky s triletymi holcickami s plinkama a hrozne se divi, ze deti maji problemy. ![]()
A dcera si zacaka rikat, az kdyz jsem ji plinku vzala.
- Citovat
- Upravit
tetes píše:Alpaka píše:Mýtus?Proč mýtus?Pominu-li lékařskou vědu,tak přeci je i na dětech vidět,že ze začátku mají třeba problém si říct,respektive si řeknou ve chvíli,když čůrají,protože to nedokáží ovlivnit,zadržet.to je přeci naprosto patrné,že nejdřív dítě vydrží od řeknutí třeba 30 vteřin,pak dvě minuty,pak třeba 10 minut a pak celou noc.
Mě pořád udivuje ten mýtus, že dítě do xx let nedokáže ovládat svěrače. To je prostě blbost. Dokáže to i novorozenec. Nedokáže sice moč zadržet ¨(nad určitou kapacitu se měchýř automaticky vyprázdní), ale povolit ve vhodnou chvíli ano (t.j. po posazení na nočník to putit)Příspěvek upraven 07.03.12 v 22:38
ale vždy´t píšu - neumí zadržet, ale PUSTIT ano. Takže dát nad nočník, vyčurat se umí od narození.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Třeba u nás to začalo i kvůli tomu, že prcek odmítal plínku, každá nová plínka byl boj a řev a i přesto, že byla zima, tak jsem mu ji doma nedávala - protože si občas i řekl na nočník. Bylo mi milejší plínku nedat a občas vytřít než se s ním prát, když mu chci dát plínku. Myslím, že to chtěl sám. Navíc když má plínku(návštěva, venku) tak na to zapomene a hlavně je v suchu a nic ho nenutí čůrat mimo…Chce to klid a odhodlání, když to nepůjde dát klidně plínku znovu - o nic nejde…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit