2,5 roku a kaká jen do plíny

2183
3.4.12 13:37

2.5 roku a kaká jen do plíny

Ahoj holky,malýmu je 2.5 roku,od roku a půl chodí je přes den bez plíny,na čůraní si řekne v pohodě,ale jak chce kakat tak jedině do plíny.Vždycky přiběhne,drží se za zadek a v ruce drží plínu.Zkoušela jsem domlouvat,slibovat sladkost za bobek,když ho udělá do nočníku a nic.Začne chytat hysterák :( nevíte co s nim?V listopadu jde do školky a mám z toho trochu strach ( a taky moje máma pořád hrotí,že ostatní děti chodí normálně a on jen do plíny :roll: )díky za rady :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
3.4.12 13:39

U nás bylo něco podobné. Pomohlo jen obrnit se nervy a párkrát ho nechat v pokanděných gaťkách :mrgreen: Já to nedávala, ale moje mamka ho v tom klíďo nechala, pak mu to teprva došlo, že fakt je lepší varianta ten nočník.. Zní to hrozně, že.. Neměl nějakou negat příhodu na nočníku? My zjistili, že měl větší tentonoc, tak ho to při zatlačení bolelo, od té doby odmítal na nočník chodit.. Pomůže fakt asi jen trpělivost.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
3.4.12 13:43

Ono se mu nelíbí na nočníku sedět a kadí stylem,že zaleze za postel s plyšákama (kterým taky musím dát jakoby pleny :) ) a kadí s vyšpuleným zadkem :roll: On i čůrá na stojáka,prostě jak chci aby si sednul na nočník tak řev a to jsme i zkoušeli na záchod s tim sedátkem a to je snad ještě horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
3.4.12 13:43

Dcera je taky v listopadu o rok starší. Loni jsem mněla stejný problém,ale i s čůráním. No tak jsem sundala plíny týden jsem vytírala a převlíkala,prala. Do mněsíce nebyly plíny ani přes den na spaní a někdy od září ani na noc. Přestala jsem se stresovat školkou,protože mi jí nevzali a šlo to hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
3.4.12 13:44

Moje dítě kadí do kalhot nebo do pleny i ve třech letech :roll: Učíme ho to, slibujeme mu hory doly, když se vykaká na záchod a žádnej efekt to nemá. Zkoušeli jsme nočník, redukci na záchod a nic nepomáhá.
Radila jsem se s dr. a ten mi říkal, že prostě některé děti v sobě mají blok a že to máme nechat být. Jako vést ho k tomu, to ano, ale nenutit.
Manžel se jednou už naštval a když viděl, že se mu chce kakat, posadil ho na wc a usmyslel si, že dokud se nevykaká, tak ho nepustí :mrgreen: no dopadlo to tak, že to malej v sobě držel a pak mi tu plakal, jak ho bolí bříško.
Takže nenutit. Nás čeká doufám školka v září a říkám si, že je to ještě půl roku a přinejhorším holt se to naučí v té školce :roll: To mi říkal i doktor, že uvidí jiné děti, popř. se mu děti budou smát, když tu pustí do kalhot, prostě pozná, že se to má dělat jinak :nevim:
Moje máma i tchýně to taktéž hrotí a mě je to jedno :lol:

• Citovat
  • Upravit
72725
3.4.12 13:45

Mladej mi taky lezl pod stůl.. nebo se schoval za gauč a pod. Prostě nechtěl, abych ho viděla :mrgreen: co zkusit mu ten nočník dát na nějaké takové místo, ať má klid, soukromí.. Víc mi fakt nenapadá..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
3.4.12 13:48

Kamarádka to teď řešila u 3letého a pomohlo to, že ho v tý plíně posadila na nočník a nechala ať se vykaká. Potom mu stříhala na prdelce díru :mrgreen: , aby kakal do nočníku rovnou, po pár týdnech začal kakat i bez plíny. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
3.4.12 13:49
@weruu píše:
Kamarádka to teď řešila u 3letého a pomohlo to, že ho v tý plíně posadila na nočník a nechala ať se vykaká. Potom mu stříhala na prdelce díru :mrgreen: , aby kakal do nočníku rovnou, po pár týdnech začal kakat i bez plíny. :palec:
:mrgreen: :potlesk: tomu řikam vynalézavost :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
3.4.12 13:51

Já ho právě taky nechci nutit násilím,pak si říkám,že mu to ještě víc zprotivím. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3003

Ahojky Honzík kakal do plen skoro do 3.let - já ho v tom nenechávala protože když jsem odnaučovala plinky na čůrání, jemu to bylo jedno, že je počůranej.
V listopadu se nám narodila Gabča a on ještě kakal do plinek a já mu řekla, že teď musí dát plinky sestřičce, že on je velikej chlap co kaká do wc … nezajímalo ho to-neřešila jsem to … měla jsem starostí s kojením víc než dost. Vždy když chtěl kakat tak si přinesl plinku (já kojila) a řekla jsem mu, že má smůlu, že musí počkat a nebo si může dojít na záchod jako velkej :-) a od tý doby nechce jinak :-D
Nech ho, nenuť ho. Každý dítko má svůj čas :-) Neboj teď bude teplo, léto tak to půjde samo, uvidíš :-) Hlavně pevné nervy :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
@weruu píše:
Kamarádka to teď řešila u 3letého a pomohlo to, že ho v tý plíně posadila na nočník a nechala ať se vykaká. Potom mu stříhala na prdelce díru :mrgreen: , aby kakal do nočníku rovnou, po pár týdnech začal kakat i bez plíny. :palec:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
to by u nás ale asi neprošlo, sotva vidí nočník, tak dostává hysterák. a na záchodě si nesedne ani kdybychom se na hlavu stavěli :roll:

• Citovat
  • Upravit
2183
3.4.12 13:52
@weruu píše:

Jéé to je dobrý,to zkusim :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
3.4.12 13:54
@weruu píše:

Člověk se nestačí pořád divit co vymyslíme pro zdárný výsledek. :palec:

Já když odnaučovala tak jsem nosila ven velký batoh plný oblečení na převlečení. Vypadala jsem jak když jdu zdolávat Mont Everest
Hlavně když se dílo zdaří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
3.4.12 13:59

Ono je pak nejhorší poslouchat ty řeči,pak si myslim,že mám nějak zabržděný dítě :roll: Dáda mi ani nemluví,řekne jen svých pár slovíček a tim to hasne a včera mi máma povídá jak je sousedovic chlapeček šikovnej,že umí celou básničku :roll: fakt mě to štve,přece je každý dítě jiný :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
3.4.12 14:00

Listopad je za dlouho. Do tý doby to zvládnete :hug: Fakt nenervi!
Je přece super, že si o plínku řekne, ne?
Kamarádky kluk chodil do školky a ještě kadil do plíny. Můj syn sice kadí normálně na záchod, ale jen doma. Pokud jsme u babičky, jde až někdy druhej třetí den a to se kroutí a prndá, že chce domů :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze