Vrátit se k plenám?

ŠárušN
16.3.12 14:04

Vrátit se k plenám?

Ahoj, potřebuji se poradit. Můj syn Matyášek má 2,5 roku a asi 3 měsíce je bez plen ve dne i v noci. Ze začátku to bylo náročné, pak ale začal krásně chodit na záchod, čůral i kakal do záchodu. V noci se nepočůrával vůbec. myslela jsem že máme vyhráno, zbavili jsme se plen, hurá. Pak se ale začal pokakávat a od té doby už se mu na záchod vykakat nepodařilo. Vždy je to v gatích. Jednoho dne se přidalo počůrávání: Nejprve to dělával schválně na podlahu, pak už se ani svlékat neobtěžoval a stále častěji se začal počůrávat do kalhot. Nyní už čůrá i kaká zásadně do gatí. Kromě toho se vrátil k počůrávání i v noci. Příčinu už jsem řešila, myslím že to je žárlivost na mladšího sourozence. Už jsem mu to tolikrát vysvětlovala, nebo jsem ho položila s dudlíkem a chrastítkem do postýlky a dala pleny, když chce být miminko tak se vším všudy. Zkoušela jsem si toho jednu dobu nevšímat a doufat že to přejde samo. No prostě už jsem dostala tolik rad jak na něj, ale všechno marné. Nyní už na záchod nechodí vůbec, a když už tam jde, jenom si tam hraje ale nevyčůrá se, všechno končí v kalhotách. Denně peru hromady počůraných a pokakaných věcí, několikrát za den uklízím hovínka a sprchuji ho, je to něco neskutečného. Tak se chci zeptat, co byste dělaly na mém místě vy? Přemýšlím, že se vrátím zpátky k plenám, a zkusím to s ním znovu později, protože tohle už je neúnosné. Mám tři malé děti a nemám čas celý den trávit přepíráním pokaděných a počůraných věcí atd. Máme i tréninkové kalhotky ale jsou k ničemu, žádné čůrání ještě nezachytily a neuvěřitelně dlouho schnou… :?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14046
16.3.12 14:11

zkus nedavat kalhoty, moji kluci chodi na nocnik nadherne 2 mesice, ale kdy maji trenky a teplaky, uspesnost klesa :(, takze zatim chodi v ponozkach a tricku a na ven plinu dostanou, hlavne se nevracet k plenam,kdyz uz to umi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926
16.3.12 14:18

Mně toto dělaly obě děti, nejdřív byly naprosto bez nehod a pak nastalo bezvládí kdy pochopily, že to tak bude už napořád a asi se na to chtěly vykašlat nebo co :D , každopádně jak to přišlo, tak to odešlo. Měla jsem štěstí, že to bylo v létě, takže jsem převlékala max. spodní prádlo a kraťasy.

Vydrž, je to těžké, ale myslím, že to není nic neobvyklého a dělá to tak spousta dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marra
16.3.12 14:26

My jsme doma taky jen v tricku a ponozkach,nedejboze dat slipky,nebo teplaky,tak je to hned taky v nich :roll: takze jedine fakt nechat nahateho :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1018
16.3.12 14:31

Mám stejnou zkušenost…taky lítame v tričku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
16.3.12 14:49

Já jsem pohodlný člověk, když bylo potřeba, plínu jsem dala, nikdy potom nezapomněl, na co ten nočník je. Jeden čas totiž syn začal čurání zadržovat a já ho nenechám zdemolovat si močák jen kvůli tomu, že už je odplínovaný.
Dala bych plínu a po pár dnech začla odznovu, vysazovat, prodlužovat intervaly, chválit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6271
16.3.12 16:43

Ahoj taky mi malá volala na záchod než jsme přišli s malým z porodnice,pak přestala, tak jsem jí dala zpátky plíny a kromě čůrání se přidalo i kakání do plín :zed: , takže jsem jí je zase rezolutně vzala a začala hlídat, jelikož sama většinou nezavolá, ale je suchá a na wc to pustí,jo a vlastně sama běhá na nočník nebo záchod jedině když je dole nahatá, ale když má kalhotky a tepláky, tak většinou když neuhlídám pustí do nich :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ŠárušN
16.3.12 18:43

Díky, to je fakt, že když má holej zadek, tak si na záchod dojde a nepočůrá se. Ale zase mi tady všude kaká, protože to nezvládá ani když je bez gatí a už ani neoznámí že se pokakal a tak musím dávat pozor kam šlapu :-D Bohužel starší syn pozor nedává… A manžel to není schopen pochopit a zlobí se na mě proč ho nechávám nahatého, že se nachladí… Není to jednoduché.

• Citovat
  • Upravit
1112
16.3.12 18:48

Vrátila bych pleny a zkusila později. Představa, jak neustále hlídám, zda někde nejsou výkaly, do kterých šlape starší dítě mě drtí byť jen v teoretické rovině :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22013
16.3.12 19:44

Já bych se ve Tvé situaci jednoznačně vrátila k plenám. Sama píšeš, že na vině nejspíš bude mladší sourozenec, žárlivost, změna situace v rodině… má toho stresu víc než dost. Krom toho velmi jasně cítí stres z Tebe a manžela (podobný princip jako u miminek, které, jsou-li uspávané vynervovaným rodičem, usínají obvykle déle a hůře).

Vrátila bych se k plínám, uklidnila sebe i situaci v celé rodině a v létě se k odplínování vrátila. Bude teplo a s nahatým zadečkem budou beztak všichni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merett
16.3.12 20:42

ahoj, nám se stalo totéž, malý krásně chodil na záchod a pak zničeho nic se začal počurávat do kalhot (začalo to v době kdy mladší začal přes den víc plakat). Zkusila jsem úplně vše a nic nezabíralo. Už jsem také chtěla vrátit plíny, protože v tom počuraným seděl dokud jsem si nevšimla, ani neřekl že má mokro. Ted jsme vymysleli lest, že to starší jakoby učí mladšího, jak se čurá na nočník, vždycky letí a od nočníku volá bráchu, já ho musím malýho musím vzít a jít s ním se koukat jak starší sedí na nočníku a chválíme. Od té doby co to děláme takto se zase snaží chodit na záchod a těch nehod ubývá

• Citovat
  • Upravit
ŠárušN
17.3.12 12:35

Díky za rady. Dnes jsem mu dala plínu, to se začal vztekat že se chce jít vyčůrat a nemůže si ji sundat, ale když mu ji nedám, bude se zase počůrávat… No nějak jsem mu to vysvětlila a rozhodla jsem se udělat to tak, že když bude nejstarší ve školce a já na něho budu mít víc času, budu se mu v tomto věnovat a tak jak skvěle radí merett, budeme jakože učit mladšího brášku, jak se to dělá :) A za každý úspěch veliká pochvala. Jinak mu budu prozatím nechávat tu plunku, ať tady nešlapeme ve výkalech :lol: A uvidíme co dál…

• Citovat
  • Upravit
28414
17.3.12 20:49

Já už bych pleny zpět nedávala. Já začla u dětí minulý týden, od čtvrtka chodíme i ven bez plíny. Daří se jim, za den mají 1-2 nehody. Mají ji jen na polední a večerní spaní. Podle mě kdyby jsi se vrátila zpět k plenám, celý to tvý snažení by jsi zahodila, což by byla škoda :think: A on by byla zmatený, že už zase může do plen, zase by to bylo nanovo :think:
Nedělá ti naschvály a nežárlí na miminko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2041
17.3.12 20:58

Taky už bych nedávala, malá taky měla jedno takový horší období, ale nebylo to teda jako píšeš ty. Ona to spíš chodila pozdě, protože to nechávala na poslendí chvíli a pokakat se teda nikdy nepokadila. Nedala jsem a občas vytírala, ani do auta, ven nikam. Naučila se to v 1 roce a 3/4. Ale musíš se řídit svým rozumem, já vím, že na plavání jednu maminku div neukamenovali, že má dítě ve dvou letech ještě pleny. :mrgreen: :mrgreen: teď mi to za pár měsíců čeká s klukem, tak jsem zvědavá. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ŠárušN
10.4.12 12:50

Ahoj, dovoluji si oživit tohle téma a ptám se vás, co si o tomto myslíte. Můj prostřední syn Matyášek, jak jsem psala, má 2,5 roku, přestože už krásně chodil na záchod, najednou prostě přestal a od té doby se na záchod prostě nevyčůrá ani nevykaká. Trvá to už víc jak měsíc. Mám dost uřvané miminko a pořád jsem ho musela nechávat plakat, abych mohla uklízet hovínka a loužičky a převlékat Matyáše. Když jsem ho nechala bez gatí, čůral na podlahu. Takže mi jednoho dne došla trpělivost a vrátili jsme se k plenám. Dlouho tedy nosil pleny, a až předvčerejškem nás mile překvapil: párkrát se úplně sám vyčůral do záchodu. Včera jsem ho tedy nechala celý den bez plen (plenu ani nechtěl, sliboval že se nepočůrá), a taky že se nepočůral. Chodil ukázkově na záchod, všechno v pohodě. Měla jsem z toho radost, a tak jsem ho nechala bez plen i dnes. Jenomže nevím co se stalo, dnes se opět začal počůrávat. Rozhodla jsem se, že k plenám už se prostě znovu vracet nebudu a budu ho prostě víc hlídat, aby se nestala nehoda. Popovídala jsem si s ním o tom, říkal že to ví, že se chodí na záchod a pleny nosí miminka. Každou chviličku jsem s ním lítala na záchod. Byli jsme tam dnes už tolikrát, že se to ani nedá spočítat, ale ani jednou se tam nevyčůral. Sedli jsme si tedy ke stolu, úplně normálně jsme si spolu povídali a najednou se na něho podívám, a on je úplně durch počůraný! On se na mě prostě díval, mluvil se mnou a u toho si hezky čůral do gatí! A vůbec nic neřekl, vůbec mu to nevadilo! Jinými slovy, jsme opět tam, kde jsme byli! Jsem z toho úplně na prášky a nevím co si o tom mám myslet! Co mám dělat? Už fakt nevím :,(

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze

Step by Step