Jak postupovat v případě nástupu do práce po rodičovské?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Olleew píše:
@eumedon jasně, jde mi o to, abych neplatila zdravotní pojištění, sociální se nezapočítáva, žejo? Teď ještě uvažuji o nemocenské, že bych byla pár měsíců a pak šla na tu rodičovskou…nebo na tu péči o dítě do 7let, ale chci na podzim nebo od nového roku nastoupit do práce
Rodič na rodičovské dovolené je státním pojištěncem zdravotního pojjištění a myslím, že celodenní a řádná péče o dítě do 4 let věku se započítává do důchodu.
Rodičovskou dovolenou můžete mít max. do 3. narozenin dítěte.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eumedon děkuji mockrát! Takže si po ukončení MD jdu na nemocenskou na pár týdnů a pak si zazadám v práci tu rodičovskou dovolenou.
- Citovat
- Upravit
@Olleew do těch 3 let věku staršího dítěte máš nárok na RD, to je dravotní pojištění placené státem
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Olleew a ač to spousta lidí, i úředníků neví, co se týče zaměstnavatele tak nemusí být jedna RD v kuse a konec, můžeš jakoby odejít a pak žádat znova a odejít a žádat znova, jediná podmínka je písemná verze a dítě do tří let
takže fakt že jsi jakoby ukončila RD, šla na MD, a po ní znovu požádáš o RD na stejné dítě jako předtím, je úplně v pořádku, kdyby ti někdo v práci tvrdil že není tak se nenech..
drž se ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Olleew píše:
@eumedon děkuji mockrát! Takže si po ukončení MD jdu na nemocenskou na pár týdnů a pak si zazadám v práci tu rodičovskou dovolenou.
Akorát teda doporučuju o tu rodičovskou dovolenou požádat s předstihem, nejlépe teď, aby se zaměstnavatel mohl připravit a přizpůsobit. Nemocenská pro tebe znamenají peníze, ale dej mu aspoň vědět, že máš v úmyslu pokračovat v RD na první dítě do jeho třetích narozenin. V rámci dobrých vztahů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kjhui děkuji moc za příspěvky! ale oni mi na UP řekli, že neví, co je to rodičovská dovolená a že je to něco jiného, než rodič.příspěvek, já se prostě zeptám v práci co a jak, ale mockrát děkuji, děvčata, moc jste mi pomohly. držím se
- Citovat
- Upravit
@eumedon no já uvažuju, že nakonec asi budu na nemocenské jak dlouho to půjde.....a tu rodičovskou si nechám napsat až už budu OK psychicky… děkuji moc za informace!
- Citovat
- Upravit