Jak potrestat dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15098
14.12.23 08:16
@KKK85 píše:
Já si asi sedím na vedení… vykázání z pokoje ven… vykázat ven… v pokojíku nezůstane ani sekundu???

Pochopila jsem tak, že dítě je někde s rodiči, kuchyně, obývák, za trest na něj ječí jdi do pokojíčku a tam zůstaneš. Dítě tam být nechce, pravděpodobně brečí a vylézá ven, druhá varianta nebrečí, vylézá ven a dělá si z matky prdlajz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
14.12.23 08:25

Nijak, tohle se nedělá. Nedělej to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
14.12.23 08:36

@Gita17 Ja sice nejsem fanda trestani, ale mam pocit, ze muj syn je takovy strelec, ze se proste neobejdu bez nejake vnejsi motivace, jinak bychom se zblaznili. U nas mame system bodu za dobre chovani (trest v podstate je, ze ten bod nedostane). Bohuzel posledni tyden jsme v situaci, kdy neni schopny nasbirat ani dva body, protoze problemove chovani stejne dela, body nebody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
14.12.23 08:40
@Matt 02 píše:
Jestli je to malé dítě, tak posílat ho za trest od rodičů pryč, kór v situaci, kdy se necítí komfortně a tudíž ty rodiče potřebuje jako formu bezpečí, to mi přijde prasárna, která rozhodně nebude mít žádný výchovný efekt.

Uprimne, nekolikrat jsem syna jako maleho vykazala z pokoje a zamkla se. V situaci, kdy mi opakovane skakal na mimino pri kojeni, a nepomohlo proste nic, knizky, mazleni…nic. Tak sel za dvere. Priznam se, ze dva mesice po porodu s miminem rvoucim hlady, ktere se proste s nekym, kdo mu skace po hlave, nenakoji, jsem jine reseni nenasla. Prijemne to nebylo, nastesti to brzy preslo :nevim: Takze jsou ruzne deti a na nektere opravdu jen nejake proste domlouvani proste neplati.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5314
14.12.23 08:41

Mám desetiletá dvojčata a, myslím že, nikdy jsem ani jednoho z nich nepotřebovala za trest vykázat z pokoje 8o nějak si nedovedu představit tu situaci, kdy bych je měla odněkud vykazovat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
433
14.12.23 09:04

Dcera má teď taky vztekací období a opravdu si začne vydupávat brekem cokoliv (dřív to vůbec nedělala) Takže občas když začne vyloženě brečet a vztekat se kvůli blbosti že něco chce hned teď a nemůže chviličku počkat než něco dodělám (hlavně vaření nebo něco co nejde hned teď přerušit), tak ji taky řeknu ať se jde uklidnit do pokojíku a přijde až se uklidní a já ji pak pomůžu s tím co chtěla. Není to každý den xkrát ale občas to takhle taky udělám. Dcera jde uražená do pokoje za 2-3 minuty přijde vyklidněná bez pláče, pomazlíme se, omluvíme se, že jsme byli nepříjemný a jedem dál. Nevidím na tom nic, co by ji mohlo nějak ohrožovat nebo zhazovat psychiku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9770
14.12.23 09:11
@Popokatepetla píše:
Mám desetiletá dvojčata a, myslím že, nikdy jsem ani jednoho z nich nepotřebovala za trest vykázat z pokoje 8o nějak si nedovedu představit tu situaci, kdy bych je měla odněkud vykazovat :nevim:

Ne? Já třeba ano. Např. když se jedno z dětí smělo dívat na pohádku a druhé ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1100
14.12.23 09:11

Pokud z pokoje vyleze - jít a vrátit ho tam, třeba 20×.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
14.12.23 09:13
@Popokatepetla píše:
Mám desetiletá dvojčata a, myslím že, nikdy jsem ani jednoho z nich nepotřebovala za trest vykázat z pokoje 8o nějak si nedovedu představit tu situaci, kdy bych je měla odněkud vykazovat :nevim:

Tak to mas asi zlaté děti. U nás zrovna včera mazal do pokojicku mladší, protože schválně znicil obrázek staršího a ještě byl odrzlej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3792
14.12.23 09:19
@Jahru píše:
Ne? Já třeba ano. Např. když se jedno z dětí smělo dívat na pohádku a druhé ne.

Co provedlo, že se nesmělo dívat na pohádku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9770
14.12.23 09:28
@Sisika9 píše:
Co provedlo, že se nesmělo dívat na pohádku?

Není to jedno? Asi neuklidilo svoje věci, neoblékalo se… už je to dost let zpátky. Na některé děti funguje domluva (moje starší dítě), na jiné ne (mladší dítě). A velmi omezeně fungují i další metody. Takže člověk hledá, co fungovat bude a nebude to ovlivňovat druhého sourozence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
607
14.12.23 12:52
@1Pears1 píše:
Kolik mu je?

4,5 roku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
607
14.12.23 12:55
@1Pears1 píše:
Kolik mu je?

4,5 roku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
607
14.12.23 12:56
@alynch píše:
To by chtelo znat aspon vek, jako nasledek ceho tenhle trest prichazi, co se deje bezprostredne pred a po. Ale uprimne, to chces, aby ti tady lidi psali nejake drasticke vety, jak dite donutit zustat v konkretni mistnosti? Vzhledem k tomu, ze ti to ocividne vubec nefunguje, bych zkusila jinou metodu

4,5 roku, protivny, nepomaha vysvetlovani, pozitivni motivace, 100× reknu a jen se mi smeje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
607
14.12.23 12:59
@boball píše:
Pochopila jsem tak, že dítě je někde s rodiči, kuchyně, obývák, za trest na něj ječí jdi do pokojíčku a tam zůstaneš. Dítě tam být nechce, pravděpodobně brečí a vylézá ven, druhá varianta nebrečí, vylézá ven a dělá si z matky prdlajz.

2. varianta :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect