Jak potrestat dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Svetluska55
14.12.23 13:18

Ja syna posilala do pokoje se uklidnit, kdyz chytal hysteraky, ke kterym bylo potreba obecenstvo. Dite, hystericky ti visici na noze a jecici ti do obliceje, zdela zasekle ve sve hysterii, se neuklidni. V klidu v pokoji bez publika se uklidnil a prisel sam za 10 minut.
Nevim, co je na tom spatneho.
Dneska uz je o hlavu vetsi nez ja a neprojevuje zadne znamky citove deprivace.

• Citovat
  • Upravit
22522
14.12.23 13:27
@Gita17 píše:
4,5 roku

To je maly. Jestli chces tuto metodu pouzivat, tak ho budes muset porad dokola do toho pokoje vracet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
14.12.23 13:35
@Popokatepetla píše:
Mám desetiletá dvojčata a, myslím že, nikdy jsem ani jednoho z nich nepotřebovala za trest vykázat z pokoje 8o nějak si nedovedu představit tu situaci, kdy bych je měla odněkud vykazovat :nevim:

Máš štěstí. U nás byla taková situace nedávno. Kluci psali dopisy pro Ježíška, šesťák ho měl napsaný rychle, ale tretakovi to trvalo. Šesťák kolem něj poskakoval, strkal do něj, do stolu, na výzvu, aby přestal, šel na chvilku jinam, nereagoval. Skončilo to tak, že jsem mu pleskla jednu po zadku, on se urazil, trisknul dveřmi a zalezl do postele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5138
14.12.23 13:45
@Tamtama píše:
Máš štěstí. U nás byla taková situace nedávno. Kluci psali dopisy pro Ježíška, šesťák ho měl napsaný rychle, ale tretakovi to trvalo. Šesťák kolem něj poskakoval, strkal do něj, do stolu, na výzvu, aby přestal, šel na chvilku jinam, nereagoval. Skončilo to tak, že jsem mu pleskla jednu po zadku, on se urazil, trisknul dveřmi a zalezl do postele.

Tak dávat puberťákovi přes pr.de.l je fakt mimo :roll: Promiň, ale proč třeba nešel vařit večeři nebo třeba dělat jinou práci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
14.12.23 13:47

Já tohle u 3 leťáka používám jako nejhorší trest vůbec - jestli ubližuje miminu a 2 napomenutí nestačí. Má se vrátit až si bude hrát hezky. Pokud se ale za sekundu vrátí a řekne, že už nebude, dál to nerozmazávám a může k nám i když trest trval sekundu. Někdy se v pokojíku taky vyvzteká a vyřve a vrátí se až později. Dost často trucuje a jdu pak za ním, nebo jestli dýl pláče a jestli se cítí odstrčený - to ho pořádně poňuchňám, promluvíme si a vrátíme se spolu. Promiň ještě zafixované nemá, někdy řekne, někdy řeknu za něj. Zatím to stačí takhle.

• Citovat
  • Upravit
17472
14.12.23 16:32
@ibis píše:
Tak dávat puberťákovi přes pr.de.l je fakt mimo :roll: Promiň, ale proč třeba nešel vařit večeři nebo třeba dělat jinou práci?

Protože odmítal udělat cokoliv, prostě teď chtěl skákat a strkat do bráchy. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5138
14.12.23 16:39
@Tamtama píše:
Protože odmítal udělat cokoliv, prostě teď chtěl skákat a strkat do bráchy. :nevim:

Tak měl jít skákat ven. Zaměstnat ho, aby neměl roupy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
14.12.23 16:45
@ibis píše:
Tak měl jít skákat ven. Zaměstnat ho, aby neměl roupy.

Ven nemohl, byl už týden doma s angínou. Nejspíš i proto se to tak vyhrotilo, bylo mu špatně jen první den, zbytek týdne jsem mu zabraňovala likvidovat domácnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
14.12.23 16:51

Stačilo by říct aby šla do pokoje a ona by tam prostě šla. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
5138
14.12.23 17:22
@Tamtama píše:
Ven nemohl, byl už týden doma s angínou. Nejspíš i proto se to tak vyhrotilo, bylo mu špatně jen první den, zbytek týdne jsem mu zabraňovala likvidovat domácnost.

Takže žádné povinnosti nemá? Jinak máš jen výmluvy, takže každá rada drahá :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
14.12.23 19:29
@ibis píše:
Takže žádné povinnosti nemá? Jinak máš jen výmluvy, takže každá rada drahá :think:

Nemá, nepodařilo se mi žádné nastavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5138
15.12.23 05:28
@Tamtama píše:
Nemá, nepodařilo se mi žádné nastavit.

Ale to už si ze mě děláš srandu, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
15.12.23 09:14
@ibis píše:
Ale to už si ze mě děláš srandu, že?

Bohužel ne, když po něm něco chci, musím stát nad ním „s bičem“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí