Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravim,
Skusila sem uz asi vsechno, neptam se na vychovu ditete
Zajima mne konkretne jak provadite vykazani ditete z pokoje. Kdyz chci syna zatrest vykazat ven, tak ve svem pokojiku nezustane ani sekundu
Protestuje, a okamzite sa vraci spet
Jak to delate? Ja si to neumim predstavit jinak jak ho tam proste zavrit
ale to samozrejme neudelam. Asi nemam autoritu, jine matky ji maji? Ze jim to funguje ![]()
@LOBODLAK píše:
Udělat to naopak a motivovat ho odměnou, to by nešlo?
Ne, jak sem vyse psala, ptam se jen na ten trest, nic vic ![]()
@Gita17 píše:
Zdravim,
Skusila sem uz asi vsechno, neptam se na vychovu diteteZajima mne konkretne jak provadite vykazani ditete z pokoje. Kdyz chci syna zatrest vykazat ven, tak ve svem pokojiku nezustane ani sekundu
ale to samozrejme neudelam. Asi nemam autoritu, jine matky ji maji? Ze jim to funguje
Kolik mu je?
To by chtelo znat aspon vek, jako nasledek ceho tenhle trest prichazi, co se deje bezprostredne pred a po. Ale uprimne, to chces, aby ti tady lidi psali nejake drasticke vety, jak dite donutit zustat v konkretni mistnosti? Vzhledem k tomu, ze ti to ocividne vubec nefunguje, bych zkusila jinou metodu
Vařečkou, pak páskem a pak nechat klečet na hrachu. Klasika.
A proc chces takovy trest? Co to je? O co ti jde? Mela jsem za to, ze se to jen tak rekne…bez, at uz te nevidim..nebo tak nejak
asi ti dava najevo, ze bez tebe nechce byt
kdybych byla tak nastvana, ze bych nekoho nechtela videt, odesla bych radsi ja…ses divna
Jo a autoritu si zrovna takhle neziskas…to si jen myslis
Za dveře ( pokoje) bych poslala max. puberťáka za pubertální výlevy. Ale většinou odchází sami dobrovolně…
Jestli je to malé dítě, tak posílat ho za trest od rodičů pryč, kór v situaci, kdy se necítí komfortně a tudíž ty rodiče potřebuje jako formu bezpečí, to mi přijde prasárna, která rozhodně nebude mít žádný výchovný efekt.
@Gita17 píše:
Zdravim,
Skusila sem uz asi vsechno, neptam se na vychovu diteteZajima mne konkretne jak provadite vykazani ditete z pokoje. Kdyz chci syna zatrest vykazat ven, tak ve svem pokojiku nezustane ani sekundu
ale to samozrejme neudelam. Asi nemam autoritu, jine matky ji maji? Ze jim to funguje
asi záleží, jak je starý
já vykážu a dítko jde a zůstane tam, než se uklidní a pak se může vrátit. Jasně, že se vrací za minutu, dvě, ale snaží se být už v klidu…já tím řeším hlavně vztekací scény, kdy se potřebuje uklidnit a vydýchat…
Jde o vek ditete. Ted uz nam to funguje. Reknu bez do sveho pokoje a dite jde. Ve 4 letech by to nefungovalo. V osmi ano. Je rad ve svem pokoji. Za me zas lepsi si dat takto odstup nez to resit jinak. Mezitim se vsichni uklidni. Neberu to jako trest, ale zpusob, jak vyresit celkem elegantne situaci.
@Gita17 píše:
Zdravim,
Nějak mi uniká důvod proč bych to dělala ![]()
@Gita17 píše:
Zdravim,
Já si asi sedím na vedení… vykázání z pokoje ven… vykázat ven… v pokojíku nezůstane ani sekundu???
@KKK85 vyhodí ho z pokoje (obýváku) do jeho pokojicku
@Gita17 Zavelím a mažou. Protože to uz vědí, ze jsem řádně naštvaná a je v jejich zájmu se zdekovat a trochu uklidnit. Záleží ale na věku