Jak prát a sušit peří?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2724
22.2.12 13:12
Pokud se Ti na povlaku objevy mastny fleky, nelekej se.Je to tim, ze v kostrnkach od peri zustava jeste mazivo a u prani se muze uvolnit.Stejne na to pak das povlak :)

Kostrnky jsou ostiny, že? Polštáře se ale dělají z prachového peří, ne? Polštář z nedraného peří bych tedy vyprala a klidně i sušila v sušičce. Ale spát bych na něm nechtěla (chroustá to v něm a tak divně páchne, pamatuju si to z pionýrských táborů).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
22.2.12 13:13

a jak dlouho schne takový péřový polštář?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
22.2.12 13:38

Tak program na peří nemám, škoda. :mrgreen:
Studený vzduch taky ne. :?
Můžu akorát zvolit program s nízkou teplotou „pro tkaniny citlivé na teplo“, ale nikde nepíšou, jak velké teplo tam pak je. :zed: To je teda návod. :roll: (Máme aeg lavatherm 58870.)
A jsem tam, kde jsem byla. :mrgreen:

Polštář je z prachového peří.
Do čistírny nemá cenu.
Když ho nevyperu, můžu ho vyhodit, na počůraném nespím. :mrgreen: Teď ještě vyřešit to sušení. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
22.2.12 13:43

Neliso, mám taky AEG Lavatherm, polštář taky z prachového peří. Vůbec to neřeš a vysuš na nižší teplotu. Ten můj byl za víc jak půl hodiny suchej a nadýchanej, silně pochybuju, že by v něm zůstala nějaká vlhkost pro množení havěti. Původně měla sušička sušit snad 1,5 hod, ale po víc jak půl hodině bylo hotovo (mám ale menší polštář, ne ten klasickej, u toho tipuju, že se bude sušit tak hodinu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
23.2.12 23:41

Vypráno a usušeno :dance: (v sušičce cca 3 hodiny, než jsem to vychytala :oops: :lol: ).
Je to možný? Ten polštář se mi zdá objemem větší, než byl. 8o Asi už to peří bylo slehnuté a teď je jak za mlada. :pankac: :mrgreen:

Všem moc děkuju za rady. :hug: :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3638
24.2.12 07:50
Nelisa píše:
Vypráno a usušeno :dance: (v sušičce cca 3 hodiny, než jsem to vychytala :oops: :lol: ).
Je to možný? Ten polštář se mi zdá objemem větší, než byl. 8o Asi už to peří bylo slehnuté a teď je jak za mlada. :pankac: :mrgreen:Všem moc děkuju za rady. :hug: :kytka: :mavam:
:potlesk: :palec: :dance: :hug: :mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
hanola
12.8.12 23:44

peřinka

Dnes jsem prala peřinku pro mimino na syntetice, a sušila venku. Peřinka je kásně nadýchaná, voňavá a čistá. Není to žádná věda. Jinak můžeš prát i samotné peří v nějakém tenkém pytlíku. Při sušení několikrát převrátit a protřepat. Určitě bude po vyprání OK.No a závěrem, husy jsou přece vodní ptáci. :D

• Citovat
  • Upravit
15319
13.8.12 10:43
@hanola píše:
Dnes jsem prala peřinku pro mimino na syntetice, a sušila venku. Peřinka je kásně nadýchaná, voňavá a čistá. Není to žádná věda. Jinak můžeš prát i samotné peří v nějakém tenkém pytlíku. Při sušení několikrát převrátit a protřepat. Určitě bude po vyprání OK.No a závěrem, husy jsou přece vodní ptáci. :D

Nj, jenže já zakládala diskuzi v únoru a to se sušit venku nedalo. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucyy8888
12.12.12 10:26

Pěří se prát nesmí, na každem peřícku je ochrana vrstva která izoluje teplo proto bylo ptákum nadělěno :D

• Citovat
  • Upravit
2271
12.12.12 10:30

Není ta ochranná vrstva spíš proti vodě, aby jim následně po namočení nebyla zima?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2900
17.12.12 21:18

Ještě párkrát tu reklamu prosím :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
20.1.13 18:42

péřová bunda

Poprvé jsem prala synovi drahou zimní bundu na jejímž štítku bylo napsáno - prát na 30,žehlit na jeden puntík a možná sušička - výrobek normálního zacházení.
Program jsem dala na bundy, teplota 30,otáček 600. Z bundy je šusťáková bunda, někde v krajích je asi 200g něčeho. Dala jsem ji vyždímat víc, ale nic se nezměnilo.
Bylo mi řečeno, že to bylo kachní pápěří a je přece každému jasné, že se musí dát do sušičky.
Reklamovat tedy nejde a tak hledám nějakou firmu, kde mi bundu znovu naplní, ale ne peřím. Nevíte o někom?

Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31010
20.1.13 19:25
@hamanek2 píše:
Poprvé jsem prala synovi drahou zimní bundu na jejímž štítku bylo napsáno - prát na 30,žehlit na jeden puntík a možná sušička - výrobek normálního zacházení.
Program jsem dala na bundy, teplota 30,otáček 600. Z bundy je šusťáková bunda, někde v krajích je asi 200g něčeho. Dala jsem ji vyždímat víc, ale nic se nezměnilo.
Bylo mi řečeno, že to bylo kachní pápěří a je přece každému jasné, že se musí dát do sušičky.
Reklamovat tedy nejde a tak hledám nějakou firmu, kde mi bundu znovu naplní, ale ne peřím. Nevíte o někom?Děkuji

A uz jsi ji ususila? Tohle se me normalne stava. Vzdy to dam susit a pri tom suseni ty zmolky jakoby roztrhuji a az vic uschne tak protrepavam. Vzdy to dopadne dobre, jen po tom vytazeni s pracky je to sok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
28.6.13 11:12

Prosím, kdo jste doma prali péřový polštář a také jste ho vyždímaly, za jak dlouho vám uschnul? a jak jste ho sušily? (nemám sušičku).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36228
28.6.13 11:17

@3HE Dlouho, několik dní. Dala jsem narovno na sušák a když jsem šla kolem tak naklepávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný