Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Holky, chtěla jsem se zeptat, jak perete utěrky? Já běžně na 90° i s ručníkama, ale setkala jsem se s tím, že někdo pere jen na 60°… Opravdu se na 60° zabijí barkterie např. ze syrového masa (které do utěrek utírám) nebo s utěrkou manipujuji při práci se syrovým masem…
Jak to máte vy? Taky tak nebo na to maso používáte nějáké jednorázové papírové utěrky.
Děkuji za názory ![]()
Peru uterky na takovou teplotu,podle toho,jak moc jsou spinave ![]()
Někdy ani na těch 60.
Peru normál s naším oblečením.
Ale do utěrky si utírám jen mokré ruce od vody, takže špinavé nejsou.
Maso suším v papírových
Peru je na 40-60, používám je jen na utření rukou, mokré linky, některé má Kuba místo bryndáku takže je tak špinavé nemám
Na 60 max, obvykle na 50. S dalším prádlem. Lněné, klasika. Papíráky mi do domu nesmí (můj příspěvek k ochraně prostředí).
A proč myslíš, že jsou na mase nebezpečné bakterie? A proč ho teda jíte?
Na 90°.Šoupnu ho vždy k nějakému jinému prádlu,třeba ručníky,froté ponožky a nebo ložní prádlo.Na 60°bych nevěřila,že se to vypere pořádně…
Na 60 s plínama, ručníkama… Maso je samozřejmě lákavé pro bakterie, ale že by se na čerstvém mase nějak hojně vyskytovaly nějaké nebezpečné (snad krom salmonely na kuřecím, ale to nekupujeme vůbec), to snad ani ne. Kdyžtak můžeš přidat Sanytol (seženeš v DM). Papírové utěrky také nepoužívám.
Tak si teď uvědomuju, že na 90 neperu vlastně nic…
Já je peru jen na 40 někdy na 60 používáme jen na ruce a popř.na utření mokré linky a měním po 2-3 dnech takže špinavý nejsou.
já tedy kupuji pouze 100% bavlněné utěrky a tudíž je vyvářím na 90, aby se opravdu všechny bakterie zničily ![]()
Peru podle toho s čím je peru ![]()
Se syrovým masem moje utěrky nepřichází do styku. Vždy vše spíš hned meju vodou a když, tak použiju papírové utěrky, nebo starší houbičku- po čase si ji nechám na špinavou práci a pak letí do koše ![]()
BaraF píše:
Na 60 max, obvykle na 50. S dalším prádlem. Lněné, klasika. Papíráky mi do domu nesmí (můj příspěvek k ochraně prostředí).
A proč myslíš, že jsou na mase nebezpečné bakterie? A proč ho teda jíte?
No já nevím, syrové maso, stejně jako syrová vajíčka jsou pro mě nebezpečný materiál a ty utěrky jsou od něj pak kontaminované. Já mám teda i speciální prkýnko na syrové maso, nedokážu si představit, že bych si na tom stejném pak rozřezala rohlík.
Až se maso udělá, tak samozřejmě nebezpečné není (pokud pominu salmonelu nebo nějake červíky v hovězím), proto ho jíme ![]()
Gabčulinda píše:
Na 90°.Šoupnu ho vždy k nějakému jinému prádlu,třeba ručníky,froté ponožky a nebo ložní prádlo.Na 60°bych nevěřila,že se to vypere pořádně…
Fajn, jsem ráda, že nejsem jediná kdo tomu na 60° nevěří ![]()
Peru na 60 s plínama, ručníkama a bryndákama. Ale moje utěrky nepřichází z žádným jídlem do styku. Na jídlo mám papírové a látkové slouží jen na utírání rukou a nádobí z myčky, když je sem tam od vody.
taky peru na 90 s ručníkama,ale při manipulaci s masem je nepoužívám.. mám je jen na nádobí a na mokré ruce..
Peru na 60 s ručníkama delší program na bavlnu, pak je žehlím na vysokou teplotu, ale popravdě jsem nikdy nepřemýšlela, že potřebuju zničit bakterie ![]()