Jak perete utěrky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15074
22.2.12 08:50

Peru s ostatním prádlem, většinou na 40. Ale syrový maso do nich neutírám, ani ruce od syrovýho masa, ty si předem umeju. Když mám víc takovýhodle užitkovýho prádla, že vydá na pračku, peru na 60.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1726
22.2.12 08:54

peru na 60 a podle mě to na zabití bakterií určitě stačí…taky mám hrůzu z bakterií z masa (v případě kuřecího, je ten strach opravdu opodstatněný) - mám zvlášť prkýnko i nůž, vše stříkám po použití octem (i pracovní plochu), spláchnu horkou vodou a nádobí umyju v myčce…než si utřu ruce do utěrky, tak si je umyji, na otření masa používám papírové (bohužel)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
22.2.12 08:57
kokomo píše:
peru na 60 a podle mě to na zabití bakterií určitě stačí…taky mám hrůzu z bakterií z masa (v případě kuřecího, je ten strach opravdu opodstatněný) - mám zvlášť prkýnko i nůž, vše stříkám po použití octem (i pracovní plochu), spláchnu horkou vodou a nádobí umyju v myčce…než si utřu ruce do utěrky, tak si je umyji, na otření masa používám papírové (bohužel)…

Můj člověk. Jakou máte zkušenost s kuřecím? S tím octem mě to taky napadlo, prý má dobré čistící účinky. A odteď tedy do papírových a nemusím to řešit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2746
22.2.12 09:10

Já peru utěrky vždycky na 90°. Ale žádné syrové maso apod. do nich neutírám. Jsou jen na utření kuch. linky, občas nějaké nádobí a hlavně na ruce. Peru je samostatně (až se mi jim nashromáždí víc).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
usta2
22.2.12 09:14

já na 90, ještě přidávám desinfekci na prádlo a místo aviváže ocet. do utěrek ale utíráme všechno. jsou vždycky po ruce, takže je používám univerzálně.

• Citovat
  • Upravit
2724
22.2.12 09:21

„Hladu a polských vší na vás, desinfikátorky!“
Já mám k potravinám které jíme úctu a důvěru. Na případné patogeny platí očkování a funkční imunitní systém (který bez tréninku blbne a hyne). Hysterčení s hygienou prospívá akurát Henkelovi, Procterovi apod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
22.2.12 09:22
BaraF píše:
Na 60 max, obvykle na 50. S dalším prádlem. Lněné, klasika. Papíráky mi do domu nesmí (můj příspěvek k ochraně prostředí).
A proč myslíš, že jsou na mase nebezpečné bakterie? A proč ho teda jíte?

Počkej, teď si děláš srandu, že jo? :) Neříkej, že jsi neslyšela například o salmonee, ta je nebezpečná docela dost :) O tasemnicích z vepřového nemluvím. Nejsem zastáncem obsedantního čištění a dezinfekce všeho, ale tady konkrétně je opatrnost na místě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6077
22.2.12 09:22

Já je peru na 60,ale ještě je před praním namočím a odeperu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
22.2.12 09:27

Peru s ručníkama na 60° program bavlna, neutírám si do nich ruce od masa, používám je na utření nádobí,které nesmí do myčky, na utírání ruk mám v kuchyni malý ručník, ale vždycky si je předtím umyju, mám na lince i mýdlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
22.2.12 09:28
hledvpred píše:
Gabčulinda píše:
Na 90°.Šoupnu ho vždy k nějakému jinému prádlu,třeba ručníky,froté ponožky a nebo ložní prádlo.Na 60°bych nevěřila,že se to vypere pořádně…
Fajn, jsem ráda, že nejsem jediná kdo tomu na 60° nevěří :)
:potlesk: :potlesk: :potlesk: i já se přidávám tomuto názoru
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
22.2.12 09:28

Myslíte, že usušení po vyprání a vyžehlení na zničení bakterií nestačí?:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1726
22.2.12 09:32
hofka píše:
Myslíte, že usušení po vyprání a vyžehlení na zničení bakterií nestačí?:-)

no to s největší pravděpodobností stačí, ale obávám se, že by pak mohly pěkně bydlet v pračce…proto peru na 60…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marra
22.2.12 09:32

Ja úterky normalne nahazu do hrnce a proste je vyvaruji,asi hodku .pak je premacham a davam jeste na sedesat do pracky :palec:

• Citovat
  • Upravit
1726
22.2.12 09:33
hledvpred píše:
kokomo píše:
Můj člověk. Jakou máte zkušenost s kuřecím? S tím octem mě to taky napadlo, prý má dobré čistící účinky. A odteď tedy do papírových a nemusím to řešit…

no ocet by měl teoreticky něco zlikvidovat, ale 100% není…ale lepší něco než nic a nebo nějaká chemie ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1726
22.2.12 09:33
marra píše:
Ja úterky normalne nahazu do hrnce a proste je vyvaruji,asi hodku .pak je premacham a davam jeste na sedesat do pracky :palec:
8o
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný