Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den, nemohu se rozhodnout při výběru podlahy do dětského pokoje pro dvojčata (4 roky). Pokoj je v patře a na podlahu chceme hlavně teplý materiál. Váhám mezi bambusovými parketami od fy. Bambopol http://www.bambopol.cz, pak přírodním linem Veneto xf od fy. Tarkett http://www.stavebnictvi3000.cz/…rmy-tarkett/. Jako poslední řešení vidím i koberec, ale protože děti jsou potencionální alergici a astmatici, tak je to až podlední varianta. Poradíte, co je lepší? Nebo máte ještě jiné řešení?
Děkuji za odpověď
Soňa Moravčíková
Ahoj
My máme v obýváku právě takovéto linoleum a fakt super
Vypadá to jako „plovoučka“, ale je to krásně teploučký. A myslím, že pro větší děti skvělý. Hlavně když něco spadne, není to rána jak bejt ![]()
Tohle jsme řešili loni fakt dlouho. Nakonec máme vinylovou podlahu od Expony a jsme maximálně spokojeni, dokonce i manžel lituje že jsme ji nedali do celého domu a to on chtěl koberec, ale já z hygienických a čistě praktických důvodů nechtěla. http://www.brased.cz/ Takže z vašeho výběru bych volila určitě to přírodní lino. ![]()
Korek nám podlahář nedoporučil. Prý není moc dobrý a už se od něj zcela upouští. Vlastně mi vymlouval i to marmoleum. Doporučil bambus a dřevo.
Soňa
Moravcikova píše:
Korek nám podlahář nedoporučil. Prý není moc dobrý a už se od něj zcela upouští. Vlastně mi vymlouval i to marmoleum. Doporučil bambus a dřevo.
Soňa
No doporučil vám ty nejdražší varianty, pro děti tedy nejpřírodnější, takže fajn, ale také dost nepraktické. Tyto podlahy nemají rády vlhko, a když si představím, že tam děti něco vylijí a drahá podlaha bude zničená.
http://bambopol.cz/…vych-podlah/ A taky budou asi stejně hlučné jako plovoucí podlahy a to taky v dětském pokoji není moc dobré. ![]()
Můžu se zeptat, proč vám nedoporučil marmoleum?
Jinak my máme v dětském pokoji klasické dřevěné parkety, ale nakonec jsme dali dětem přes celý pokoj koberec, je to tak teplejší a praktičtější pro miminko, až se začne plazit, tak mu to nebude klouzat…
Marmoleum máme v kuchyni a předsíni a jsem moc spokojená, vypadá to hezky a je to děsně příjemné na dotek… není tak kluzké a studené jako klasické linoleum…
Nám zas podlahář do nebes vychvaloval marmoleum
, stavíme domek a nakonec jsme se rozhodli dát malé do pokojíčku koberec, sice není tak praktický na údržbu, ale na pohodlnost užívání je podle mně nejlepší a pak - kupujeme koberec 150kč/metr, takže ho za pár let můžeme s klidným svědomím vyhodit a nahradit novilonem
![]()
Moravcikova píše:
Soňa
Tak právě to taky řešíme
Manžel je podlahář-parketář, takže do toho dost vidí…marmoleum je přírodní - ale on ani jeho šéf ho moc nedoporučují…je měkké a dost choulostivé na poškození a ještě něco mi říkal,proč ne, něco kvůli roztažnosti,či co…zeptám se… parkety super, uvažujeme až budou větší ale ne lak ale olej…je to příjemnější na dotek a dá se lokálně přebrousit a přeolejovat..ale údržba co 2 roky olej… pro nás zatím vyhrála varianta Linoleum Tarkett Wood - má tvarovou paměť, takže nejsou takové výtlaky po nábytku…je měkké a krásné a teplé…vinyl je taky super,ale tvrdší…do hrací části dám koberec kusový aby mohli jezdi t s autíčky po linu a na koberci bude tepleji na ostatní hračky… jo a co se týče chemie v linu…prý to šéf zjišťoval a prý je to hodně o reklamě a protěžování marmolea, té chemie není tolik,aby to mělo vliv na zdraví…to Tarket marmoleum je super a tvrdé, ale dost drahé…
@Berenike píše:
Tak právě to taky řešímeManžel je podlahář-parketář, takže do toho dost vidí…marmoleum je přírodní - ale on ani jeho šéf ho moc nedoporučují…je měkké a dost choulostivé na poškození a ještě něco mi říkal,proč ne, něco kvůli roztažnosti,či co…zeptám se… parkety super, uvažujeme až budou větší ale ne lak ale olej…je to příjemnější na dotek a dá se lokálně přebrousit a přeolejovat..ale údržba co 2 roky olej… pro nás zatím vyhrála varianta Linoleum Tarkett Wood - má tvarovou paměť, takže nejsou takové výtlaky po nábytku…je měkké a krásné a teplé…vinyl je taky super,ale tvrdší…do hrací části dám koberec kusový aby mohli jezdi t s autíčky po linu a na koberci bude tepleji na ostatní hračky… jo a co se týče chemie v linu…prý to šéf zjišťoval a prý je to hodně o reklamě a protěžování marmolea, té chemie není tolik,aby to mělo vliv na zdraví…to Tarket marmoleum je super a tvrdé, ale dost drahé…
Ahojky, kdyz je tvuj manzel podlahar tak mi prosim te u neho zjisti, pokud to nevis ty sama,jaky je rozdil mezi linem a vinylem. Taky ted zaciname resit trochu detsky pokoj.Diky
Hezký den, v dětském pokoji máme staré rozklížené parkety, přes ně je koberec, který je ale už hroznej, vlekatej, vyšisovanej od sluníčka…takže přemýšlíme, co z podlahu - lino, korek, plovoučka nepřichází v úvahu, kvůli těm rozklíženým parketám. Trhat je nebudeme, byt není náš. Takže potřebujeme něco, co se dá přes, ale neprošlape se to. Objevila jsem pěnovou podlahu, něco jako jsou pěnové puzzle.
Má to někdo?
http://www.obchudek1.cz/…LAND-205-205
@AstraG
Plovoučka jde položit i na parkety. Záleží, zda chcete investovat do cizího…
My měli nejdříve všude koberce a myslela jsem si jak tam jde vše vidět. No vyměnili jsme to za plovoučku, to byla velká chyba ale! Je to stokrát horší.
Takže malé do pokoje putoval znovu koberec, a postupem času to nejspíš zas změníme všude. Fakt mě nebaví 3× denně to šůrovat ![]()
Plovoučku nechci, ta je tvrdá a studená, tu jsme vyměnili za lino, a koberce už taky nechci, mám děti prasátka, pořád někde neco cintaj, malá se učí na nočník, takže co chvíle loužička a ještě máme psa, takže z něj zas chlupy. Malej je alergik a koberec pro něj moc vhodný není no
@MartickaNela píše:
My měli nejdříve všude koberce a myslela jsem si jak tam jde vše vidět. No vyměnili jsme to za plovoučku, to byla velká chyba ale! Je to stokrát horší.Takže malé do pokoje putoval znovu koberec, a postupem času to nejspíš zas změníme všude. Fakt mě nebaví 3× denně to šůrovat
No myslím, že to vyjde na stejno, akorát v koberci ten bordel zůstane a z plovoučky se vytře ![]()