Je potřeba přidávat k tabletám do myčky ještě sůl?

5502
20.2.12 13:47

tablety do myčky

Ahojky:-)
Přečetla jsem už nějaké diskuze,ale jsem furt na vážkách…:-) Pokud používám tablety do myčky vše v jednom a mám na myčce i funkci tablety,kterou mám pořád zapnutou,tak musím přidávat ještě sůl? Myslela jsem,že tablety stačí… Chystám se pro tablety do DMka…myčku mám novou,zatím používám finish quantum. Tak ať vím co koupit… Myslela jsem,že těma tabletama to prostě sfouknu najednou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25324
20.2.12 13:49

Ahoj,taky máme novou myčku,používáme tablety Somat Perfect,a sůl taky přidáváme.
Nastavili jsme to nejnižší dávkování,bo máme dobrou vodu.
Je to na ochranu myčky,v tabletě tolik soli není.
U staré myčky jsme léta používali jen tabletu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
20.2.12 13:51

V mém původním bydlišti je měkká voda, tam jsme nasypali sůl do myčky při instalaci myčky, dál se dávají tablety a myčka myčkuje a neukazuje, že by jí chyběla sůl. Již několik let (3 nebo 4). Teď bydlím tam, kde je největší tvrdost vody (info z vodáren), sůl dosypáváma často (á 3 týdny), vždy když ukazuje, že chybí a používáme tablety.

Příspěvek upraven 02.10.14 v 21:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
20.2.12 13:54

No já právě tím,že zapnu tu funkci tablety,tak mi nesvítí žádná kontrolka,že by chyběla sůl,nebo leštidlo. Sůl tam nasypanou nemám…Tak nevím jestli kdybych tu funkci nechala zapnutou tak jestli by si ta myčka tu sůl vůbec brala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
710
20.2.12 13:58

Ahoj, pokud budeš kupovat v DM, tak si kup i tu sůl, stojí asi 25kč, takže zas taková hrůza to není a vydrží to měsíce, pokud dáš nejnižší dávkování. Já jsem s ní spokojená. Koupila jsem tam i leštěnku, ale myčka mi po ní vždy vypěnila, tak už ji nedávám. Na nádobí ale byla znát, bylo lesklejší a žádné bílé stopy. Jenže my máme šmejdku myčku. Sůl bych dávala aspoň pro ochranu myčky.
Jo a až budete holky schánět náhradní náplň do bublifuku, tak tu leštěnku doporučuju! Navíc je prý tak hořká, že nehrozí, že ji dítě vypije. Lahev stačí lehce zmáčknout a bublinek jsou mraky :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
20.2.12 13:58

Myju taky na tablety a nezapínám tu funkce na ně. Takže mi svítí kontrolka soli i leštidla. Sůl přidávám hlavně jak tu někdo psal kvůli myčce,aby dýl vydržela. Kupuju v dmku dvoukilovku za necelých 30 Kč… máme dobrou vodu, před půl rokem jsem tam nasypala a ještě kontrolka nesvítí. Leštidlo se dávat nemusí, já tam liju ocet a dám na to úplně nejmenší dávkování

• Citovat
  • Upravit
15319
20.2.12 14:10

Taky přidávám sůl k tabletám, sypu dost často, máme hodně tvrdou vodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
martinaaaaaaaaa7
20.2.12 14:10

Používáme finish quantum a nedávno byl u nás opravář a říkal, že ta sůl se tam má dávat, i když používáme tyhle tablety. tak tak

• Citovat
  • Upravit
Evánek_K
20.2.12 15:30

Tak naše myčka si sůl bere i když používáme tablety.Máme ji na nejnižší stupeň. JInak mi používáme tablety Jar a musím říct že vynikající, kam se hrabe finish quantum!

• Citovat
  • Upravit
7250
20.2.12 21:26

Používám taky tablety od jaru ty s leštidlem a nedám na ně dopustit a jinak taky sypu sůl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
20.2.12 21:55

Děkuji za příspěvky :kytka: Asi tam tu sůl radši sypnu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
20.2.12 22:10

Já proti Jaru nic nemám,o víkendu jsme dostali 2 tablety jako vzorek,dala jsem tam jednu,ale vadí mi,jak jsou přeparfémovaný :poblion:
nádobí smrdělo,a to mi vadí,když jím,a cítím to.
Proto nepoužíváme ani vůni do myčky :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
681
6.3.14 13:09

Mám úplně debilní dotaz :zed: Mám tady 2 vzorky tablet Finish, když ji vyndám z toho obalu, je ta tableta ještě zatavená v takovým igelitu a já nevím, jestli mám rozstřihnout i ten a tabletu vysypat, nebo to tam dát celý :roll: :oops: Volala jsem kamarádce, co ty tablety používá a říkala, že to mám rozdělat, tak jsem se do toho teda dostala ale šlo to hrozně blbě, hlavně ten modrej gel :oops: :roll: Ale kdybych to nevysypala, ta tableta by se asi nemohla rozpustit přes ten igelit, že jo? :zed: Jak to děláte vy, co je používáte? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50171
6.3.14 13:11

Finish tablety se dávají do myčky bez toho obalu. Jediné tablety, co se dávají s obalem jsou ty eko z DM ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25194
6.3.14 13:13

@rerere To vypadá na rozpustný igelit. Na obalu nebylo nic napsáno? Ale když jsou tam dva obaly a gel, tak by mi bylo divný, že se mají rozbalovat.
@MUFICE ne jen ty eko, i ty obyč. Jedny s obalem jedny bez…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný