Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Na obložení za sporákem se mi utvořili po smažení na oleji takové gelové kapky, které bohužel nejdou ničím odstranít. Zkoušela jsem jar, okenu, žlučové mýdlo. Vím, že kdysi existoval prostředek troubelín, který dobře odstranoval podobné nečistoty, ale byl docela agresivní a já mám obložení v kuchyni z lamina. Nemáte prosím někdo nějakou radu jak to odstranit?
To obložení je z čeho.Jestli myslíš dlažbu, tak to jde pískem na nádobí.Jestli dřevo, tak nevím.
Na mastnotu hodně dobře zabírá čistič na trouby z DM cca 40,– nebo Cilit Bang s bílým víčkem.
Cilit bang:), řeším to občas na skleněné mozaice.. Zaschlý olej je úžo:D
jenže já mám obložení z lamina (jako jsou dvířka od skříněk), takže mám strach použít cokoli agresivnějšího. Zkusím ten čistič z DM, ale nejdřív na nějakém skrytém místě.
Hrozně mně to štve, jenže na tom hnědém jsem si toho hned nevšimla a pak už bylo pozdě.
Na trouby i na to, co si popsala, používám sprej na trouby z Lidlu - W5.
Mám i škrabku, myslím, že je na sklokeramické desky, je taky z Lidlu a má zasouvací žiletku, je naprosto úžasná, ale zrovna u toho lamina bych se bála, protože když budeš mít špatný úhel, tak ho škrábneš. Ale pokud máš nějakou plastovou špachtli, tak toho bych se nebála. Zastříkala bych to a seškrábla.
isand píše:
jenže já mám obložení z lamina (jako jsou dvířka od skříněk), takže mám strach použít cokoli agresivnějšího. Zkusím ten čistič z DM, ale nejdřív na nějakém skrytém místě.
Hrozně mně to štve, jenže na tom hnědém jsem si toho hned nevšimla a pak už bylo pozdě.
Hele to budeš mít ještě mockrát, pokud hned po smažení nebudeš drbat ![]()
Já to měla i na vrchní skříňce u sporáku, tak vysoko ten tuk dostříkne a to používám na pánev sítko na smažení. Drbala jsem to klidně i Cifem a hrubou stranou houbičky, ono to lamino vydrží dost, ale já měla světlý odstín s léty a na nepohledoné straně. Na tmavé jednobarevné bych byla jistě opatrnější ![]()
isand píše:
Nebála bych se toho, čistím s tím v kuchyni vše, včetně skříněk, tedy se Cilitem. S tím čističem na trouby sporák, troubu a vše kolem, mám ale obklad + pánve ![]()
samida píše:
Nebála bych se toho, čistím s tím v kuchyni vše, včetně skříněk, tedy se Cilitem. S tím čističem na trouby sporák, troubu a vše kolem, mám ale obklad + pánve
Když tím čistíš i skřínky, tak ho teda zkusím. Děkuji moc za radu.
Skus ocet a vodu opravdu to funguje. Dělám to na friťáku a jde to dolu 2l vody a půl sklenice octa.
![]()