Jak prát a sušit peří?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
makytalicka
28.6.13 11:22

Několik dní bych tomu určitě dala, hlavně natřepávat a rozcuckovat ty cucky 8)

Vidíš to, bundu jsem prala už několikrát, ale polštář mě nenapadl…jsem čuně? :andel: Když se mi nezdá, koupím nový :D

• Citovat
  • Upravit
3HE
22413
28.6.13 12:57

@makytalicka Čuně nejsi :mrgreen: Já normálně takový polštář neperu, ale počůralo mi ho dítě… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36228
28.6.13 12:57

Já ho prala když ho pochcala kočka ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
28.6.13 13:02
@pikola píše:
Já ho prala když ho pochcala kočka ;)

no, to nevím, jestli bych ho rovnou nevyhodila… ;) já kočky moc nemusím…
já ho mám jako zavinovačku pro mimi… když ho budu pár dní sušit, nevím, jestli to malému nebude vadit, že bude spát v jiném pelíšku… na slunci se to sušit nedá, na topení také ne, a venku na tom studeném vzduchu to bude schnout týden… :think:

Mám ho normálně vyždímat? Třeba na 400 otáček?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36228
28.6.13 13:06

Já ho ždímala normálně, v zimě dávala i na topení. Pak jsem radši koupila všechno prací :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
28.6.13 15:43

@3HE Ždímala jsem na maximum (1400), aby tam zůstalo co nejmíň vody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1514
16.7.13 14:08

Já prala peřové polštáře normálně v prádelně na 40°, nechala pořádně vyždímat a pak je šoupla do sušičky, sušila jsem asi 30 minut na 60°, prostě do sucha, doma jsem ho ještě nechala v okně jakoby doschnout a vyvětrat (stačí aby byl jenom trochu ještě vlhký a špatně doschnul a to pak fakt smrdí)… polštář čistej, voňavej a nadýchanej ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
puboš 15
3.11.13 23:02

rada pro každého kdo chce prát peří doma

Vím že píšu trochu pozdě ale každá rada dobrá,
když chceš prát doma péřovou peřinu nebo polštář, tak záleží na:

• velikosti tvojí pračky, né každá pračka přežije při odstředování nalepenou peřinu na jedné straně
  • sýpkovině, čím hustší je, tím víc je nepropustná, prát při 60 stupních na bavlnu, s polovičním množstvím pracího prášku než jste zvyklí dávat na plnou pračku prádla (prášek:fosfonáty, bělící činidla, enzymy, mýdlo a uhličitan sodný),čím jemnější je, tím víc je propustná můžeš si dovolit tam dát i větší množství pracího prášku, protože to nevypění a vymáchá se to!

je to totiž schopno absorbovat větší množství vody při praní, tím pádem je koncentrace prášku menší.

• peří, je li domácí nebo kupované, starší nebo nové, nové peří mírně zašpiněné stačí prát na 40 stupnů pracím prostředkem na vlnu nebo s lanolinem.

Nakonec pořádně vysušit na slunci, nebo na topení, s hustší sýpkovinou dát do sušičky a všechno pořádně protřepat aby se to peří nepřilepilo a nezůstalo v hrudkách je to jednoduchý mám s tím zkušenost. :* :mavam: :hug:

• Citovat
  • Upravit
puboš 15
3.11.13 23:22

ještě připomínka

Ta sýpkovina nesmí být nikde děravá, nebo je s pračkou konec, nový čerpadlo stojí asi 4000Kč :,(

• Citovat
  • Upravit
1
27.8.20 07:46

Ve vane

Taky jsem to ted resil, nakrkl jsem se a normalne teplou ve vane s praskem rucne. Stary poctivy perovky v lete chladi a hreji, v zime naopak :) uz susim (susak). Uz sem tak cistil koberec, nedopadlo to celkem spatne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný