Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@makytalicka Čuně nejsi
Já normálně takový polštář neperu, ale počůralo mi ho dítě… ![]()
@pikola píše:
Já ho prala když ho pochcala kočka
no, to nevím, jestli bych ho rovnou nevyhodila…
já kočky moc nemusím…
já ho mám jako zavinovačku pro mimi… když ho budu pár dní sušit, nevím, jestli to malému nebude vadit, že bude spát v jiném pelíšku… na slunci se to sušit nedá, na topení také ne, a venku na tom studeném vzduchu to bude schnout týden… ![]()
Mám ho normálně vyždímat? Třeba na 400 otáček?
Já ho ždímala normálně, v zimě dávala i na topení. Pak jsem radši koupila všechno prací ![]()
@3HE Ždímala jsem na maximum (1400), aby tam zůstalo co nejmíň vody.
Já prala peřové polštáře normálně v prádelně na 40°, nechala pořádně vyždímat a pak je šoupla do sušičky, sušila jsem asi 30 minut na 60°, prostě do sucha, doma jsem ho ještě nechala v okně jakoby doschnout a vyvětrat (stačí aby byl jenom trochu ještě vlhký a špatně doschnul a to pak fakt smrdí)… polštář čistej, voňavej a nadýchanej ![]()
Vím že píšu trochu pozdě ale každá rada dobrá,
když chceš prát doma péřovou peřinu nebo polštář, tak záleží na:
je to totiž schopno absorbovat větší množství vody při praní, tím pádem je koncentrace prášku menší.
Nakonec pořádně vysušit na slunci, nebo na topení, s hustší sýpkovinou dát do sušičky a všechno pořádně protřepat aby se to peří nepřilepilo a nezůstalo v hrudkách je to jednoduchý mám s tím zkušenost.
![]()
Ta sýpkovina nesmí být nikde děravá, nebo je s pračkou konec, nový čerpadlo stojí asi 4000Kč ![]()
Taky jsem to ted resil, nakrkl jsem se a normalne teplou ve vane s praskem rucne. Stary poctivy perovky v lete chladi a hreji, v zime naopak
uz susim (susak). Uz sem tak cistil koberec, nedopadlo to celkem spatne.
Několik dní bych tomu určitě dala, hlavně natřepávat a rozcuckovat ty cucky
Vidíš to, bundu jsem prala už několikrát, ale polštář mě nenapadl…jsem čuně?
Když se mi nezdá, koupím nový