Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Já teda peru flís klidně na 60, ale jak potom vypadá je věc druhá. Třeba na plínky mám svrchní kalhotky, různé druhy, některým to naprosto neublížilo, ale jeden typ jakoby „zhubl“ a je z nich fakt hadřík.
Pokud se bojíš, vyper to podle informací na cedulce, předpokládám, že tam bude tak 30-40, tak to dej na 40 a to už by se fakt nic stát nemělo a vypraný to bude dostatečně
@Gladys cedulka tam prave neni
Na 40 bych to klidne dala, bude to navic strceny v ty zavinovacce ![]()
@Ariadne tak to vyper na 40, nijak znečištěný to není, tak to nepotřebuje těch 60. Stejně tak plínky nepotřebují vyvářku, stačí na 60, ale je fakt, že je tak jednou do roka taky tou vyvářkou proženu, který jdou ![]()
No bude ta 40 jistejsi
nez pak cumet, ze z toho mam jeden velkej kucek. Ale s temi plenami, chtela jsem to napoprve vyprat na 90 s octem a pak az budou pokajdeny a poblity, tak na tech 60 a jednou za cas na 90.
Fleesovku, pytel do kočáru a zimní čepice jsem vždy prala 30-4O ![]()
Já to peru jen na 30 a ještě naruby, ale to mluvím o mikinách
Já peru na 40.Jak dětské tak naše. Čepičky, overalky, rukavičky, mikiny, termomikiny, tepláky…A ždímání na 1000otáček a v pohodě. Po delší době některé věci začaly trošku žmolíkovatět, ale to ti udělá ať to vypereš jakkoli…
Ahoj všem,
jdu si pro radu, jak vyprat fleece, aby z toho nebyl hadr. Jedná se o vložku do zavinovačky, overálek a čepičku a nerada bych to zničila. Začínám prát výbavu, tak bych zas na druhou stranu to ráda vyprala dostatečně, ale bojím se to tam dát na 60.
Ostatní bavlnu peru na 60, plíny přemýšlím, že vyvařím (část jsem jich zdědila a část koupím nové) a pletené věci dám na program vlna.
Díky za cenné rady