Jak prát nepromokavé oblečení

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
221
12.2.07 13:26

Jak prát nepromokavé oblečení

Můžete mi, prosím, poradit, jak prát nepromokavé lyžařské oblečení, hlavně bundy, aby taky nepromokavé zůstalo? Slyšela jsem, že na to existuje nějaký speciální prací prostředek, nevíte, jak se jmenuje a kde se dá sehnat. Děkuji za Vaše reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22315
12.2.07 13:31

Ja peru normalne v prasku, ne v gelu a nedavat avivaz!!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5430
12.2.07 13:33

Ahoj skus mydlove vlocky dostat to v specializovanych sportovych predajniach, hlavne NEdavaj avivaz :D , prat to treba co najmenej a da sa to naimpregnovat po prani, tiez tieto pripravky kupis v sport. predajniach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2104
12.2.07 13:36

já je peru v mýdlovém roztoku, který jsem koupila se sportovních potřebách speciálně pro tento účel. Určitě se nemá dávat aviváž a nemají se ždímat a myslím že je i omezena teplota - já mám na bundě 30°C

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
12.2.07 19:50

Díky

Holky, jste moc hodné, díky za odpovědi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
12.2.07 20:50

Ahoj,

nevím jaký typ bundy to je, ale klasickou vymazlenou outdoorovou goretexovou bundu perem ve vaně ve spešl šamponu, který ji i při tom impregnuje… používáme to i na jakoukoliv šustilku, aby byla co nejdéle nepromokavá… ono je to dáno i materiálem, a technologií, jakou „nepromokavost“ garantují.. jaké hodnotě vodního sloupce textilie ještě odolá než prosákne…

Ale i tak žádné nepromokavé věci do pračky nedáváme, ždímáním se láme vlákno, zatavené švy přestanou být zatavené = začne to protékat přes švy… Proč si z nepromokavé vyrábět zbytečně promokavou.. že…

Důležité je tedy jen namočit, jemně daným přípravkem vyprat, vymáchat, nechat odkapat, pak volně doschnout…

• Citovat
  • Upravit
Kac
5049
16.2.07 15:46

Ahoj,
koupili jsme Sport-wash - zbytek pouze anglicka slova…
„je to biologicky rozložitelný prac. prostř. Obnovuje voduodpudivost a prodyšnost tkanin. Neobsahuje fosfaty, bělící ci změkčovací pří:,–(y a vuně“.
Dale napsano, ze je to na 18prani a stoji to asi kolem 200-300kc-presne si nepamatuji. Obsah 532ml. Vyrabi USA .Koupili jsem to v sport. obchodu. Pereme normalne v pracce a je to dobry.
 Kac

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
7.10.20 17:15

Zimní věci jak prat

Používám na prani zimních bund a kalhot na lyže tekutý praci prostředek sport wash od Eurony je přímo k tomu určený, mají i speciální na softshell. Objednat lze i přes eshop (pro kód na levnější nákup písni).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
8.10.20 12:46

A hlavně prát co nejméně, mnohdy stačí přetřít vlhkým hadrem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
A.L.02
5.11.20 13:32

Ahoj, já peru práškem na sportovní oblečení. A po uschnutí postříkám impregnací.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný