Jak prát prádlo bez pračky -tipy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
7.4.26 08:26

Jak prát prádlo bez pracky

Ahojky děvčátka,,mám dotaz, odešla mi pračka, potřebují vyprat pár kousku prádla, bohužel bydlíme na vesnici takže možnost velkých veřejných praček tu není, pračku koupím hned co mi přijdou peníze, ale mám otázku jak vyprat prádlo v ruce napustit vanu a přeprat?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24756
7.4.26 08:45

Taky jsem minulý týden odvařila neustálým přetěžováním buben na pračce a měla z toho slušnou depku-protože pračka a sporák u mne jedou denně a jsou prostě nezbytností.. chlap mi naštěstí ještě týž den zajistil pračku z chalupy…
Jinak na pár kousků prádla prostě napustíš teplou vanu a koupíš prášek na ruční praní, pak to musíš ale vymáchat a ručně vyždímat, je to opruz.. mám historickou valchu, ale ta by ti přišla pozdě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11792
7.4.26 08:53

A co poprosit třeba nějakou sousedku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27587
7.4.26 08:54

Normálně v ruce :mrgreen: nebo poproš kamarádku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21715
7.4.26 08:55
@Anonymní píše: Více

Pokud jsou to malé kousky, tak stačí nějaký lavor nebo kýbl. Přidat gel nebo prášek, bacha na moc pěnící, ošudlat v ruce a pořádně vymachat a vyždímat. Jak v dětství na táboře, když jsme si v plechovém korytku šudkali ponožky. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39502
7.4.26 09:00

Prostě zvonem. ;) Peru tak třeba potah na polštář s dlouhými chloupky (nebo v práci tak peru v kyblíku umělé šlahouny květin, kde nejsou kousky, co bych „vycucla“), ale ždímání a máchání těch velkých věcí je opruz, jak píše Lucy.
Tak snad bude pračka co nejdřív - pokud něco nezaneseš třeba ke kámošce do pračky..?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.4.26 09:04

Super díky za rady :kytka:, je to na prd ale penízky dorazí do 3 dnu tak to vezmu ručně

• Citovat
  • Upravit
789
7.4.26 09:18

Počkej, to nemáš v rezervě několik tisíc korun na nenadálé případy? Nebo jsi troll?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
433
7.4.26 09:19
@mado píše: Více

Jé, taky jsem si vzpomněla na tábor! :srdce: Léta jsme jezdili na jedno místo u řeky, tak jsem tam už měla osvědčený a oblíbený „prací kámen“. Ať žije mýdlo s jelenem :dance:

Jinak je někdy sranda, jak jsme „zhýčkaní“ moderními technologiemi…když odejde pračka, myčka, sušička, lednička, sporák, elektřina, vodovody…poradíme si? :think: osobně věřím, že zrovna skautské (a podobného typu) tábory tomu hodně pomáhají :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vodnář-u-Topolu
7.4.26 09:29

@Pauznuto Jistěže si poradíme.

• Citovat
  • Upravit
536
7.4.26 09:30

Tak ručně v umyvadle nebo ve vaně.
Ale mě zaráží, že nemůžeš počkat těch pár dní na novou pračku. Týden bez praní se dá opravdu přežít, nemáš snad jedno triko nebo jeden kus spodního prádla, ne? :nevim:
Pokud x dní bez pračky nevydržíš, tak je asi něco špatně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21509
7.4.26 10:11

Pokud budeš mít novou pračku do týdne, tak bych se na ruční praní vykašlala a prádlo by prostě počkalo na novou pračku. Teda za předpokladu, že máš dostatečnou zásobu čistého prádla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
7.4.26 10:25
@Žirafa 69 píše: Více

Fakt zvonem? Já si myslela, že ten je jen na ucpané umyvadlo atd. My když jsme doma prali něco bez pračky, tak jen v ruce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25103
7.4.26 10:39

Já občas něco peru v ruce v kyblíku. Nové (i děděné, sekáčové) věci, které ve mně vzbouzí pocit, že by mohly pustit barvu. Dám si dostatečně teplou vodu, gel na ruční prací a přemáchnu to. Já vidím větší problém ve ždímání. Já to pak dám ždímat do pračky. Protože jinak je to fakt mokré a dlouho schne.

Kyblík je fajn, protože si stačí méně vody než třeba ve vaně a líp se to tam „promačká“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25103
7.4.26 10:45
@Zvedava1 píše: Více

Joooo, takhle prala moje babička a prej je to na ruční praní to nejlepší :D (ona měla jen pár kousků oblečení a k tomu takovou tu samostatnou ždímačku). Já to vyzkoušela asi 2× na něco hrubšího. Ono to jakoby dobře rozvíří tu vodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí