Problém se ždímáním u pračky LG
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Ždímání u pračky LG
Zdravím ![]()
Prosím, má tu někdo pračku LG novější typ a má problém se ždímáním? Jakmile mám v pračce větší kusy prádla (hlavně ložní) tak mě nechce pračka zdimat ani na 400 otáček. Má tu někdo taky takový problém? A jak ho řešíte? Díky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Mám AEG, cca 4 nebo 5 let starou. Někdy se stane, že větší kusy prádla nechce ždímat. Je to ochrana před poškozením. Pokud je tam víc kusů, tak část vyndám a vyždímám, co jsme nechala v pračce. Pak tu druhou část. Jednou tam byl jen 1 polštář, ale šíleně nasáknul vodu. Tak jsem ho vyndala, v ruce nechala vykapat, pomačkala, vyždímala na 400 a pak naplno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máte v ní moc těžké prádlo, které přesahuje maximální kapacitu.
Maximální hmotnost prádla je na pračce uváděna v mokrém, nikoli suchém, stavu.
Máme úzkou pračku na max 6kg, peru v ní nejprve povlečení ze 2 peřin a pak v další várce 4 velké + 2 malé polštáře. Povlečení je 100% bavlna.
Ale třeba povlečení z mikroplyše se nacucá tak, že bych v ní musel prát jedno povlečení na peřinu a nic víc. I proto ho nemáme.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@z.pepa píše: Více
Tak to si tedy nemyslím… Kolik tak může vážit mokrý ručník? To normálně dneska zvážím doma.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KKK85 píše: Více
Já to kdysi vážil, po tom, co mě na to upozornil opravář praček
Samotné bavlněné povlečení na peřinu váží cca 0,7kg. Když se nasákne váží cca 2 kg.
Ono samozřejmě záleží na gramáži té bavlny, my máme 250 g/m2, pokud je to tenké např. 120 g/m2 tak jsou ta čísla cca poloviční.
Ale ten ručník zkuste, nikdy jsem ho nezkoušel, jen je mi jasné, že froté bude cucat významně víc, než klasická bavlna. Ale zajímá mě to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janča6 Peru klasicky ložní - dvě povlečení na polštáře, dvě na přikrývku a prostěradlo, buď to jedno velké nebo dvě na každé lůžko. V předchozí pračce taky LG na 7kg prádla mě pračka normálně ždímala cokoliv. Až když byla přeplněná, tak ne, což chápu. Ale tady u té nové nevyzdima ani dvě mikiny a pár triček někdy
a to je na 8,5kg ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
2 možnosti..bud je to moc těžký…ložní prádlo Peru vždy max po jedné sadě (jeden polštář jednu kapnu) a prostěradlo na větší než jednolůžko taky jen jedno max třeba s povlakama na menší polštářky…
Nebo je tam blbě rozložena váha pokud to máš právě třeba jen po jednom dvou kusech…tam většinou zkusím to vyndat protřepat vložit znovu a znovu dát zdimat
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@z.pepa píše: Více
To zní logicky. Na druhou stranu by to mohlo znamenat, že by lidi měli kupovat tohle:
https://www.alza.cz/…12752640.htm
Všimni si šířky a hloubky. S běžnýma rozměrama je maximum 13 kg:
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a208 píše: Více
Nevyždime, protože na kapacitu 8,5kg prádla jsou dvě mikiny a pár třicet málo…nemá vyvážení, buben se točí nesouměrně a proto nenajede odstřeďování. Mě to udělá AEG na kapacitu 6kg, když mám jen na praní dvě předložky z koupelny…
Takže řešení…naplnit více pračku.
Jinak nemám problém vyprat povlečení na dvě postele a prostěradlo…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit