Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Jak přemluvit rodiče aby mi koupili kotě moc bych ho chtěla aktuálně máme kocoura vykastrovaného a nejvíc z celé rodiny se o něj starám já tak nevidím problém i prostor a peníze máme a kocourek když přijde třeba návštěva tak sebou vezmou kočku a oni si spolu hrají a on není agresivní
@Lily-of-the-valley píše:
Proč ti je kocour málo?
@Verulele píše:
Protože bych chtěla svojí kočku
A jaký je v tom rozdíl?
@Tichošlápek píše:
A jaký je v tom rozdíl?
Prostě ny jsem si přála svojí kočku a on je také šťastnější když má s kým si hrát
Máš jednu, pokud rodiče další nechtějí, nezbyde nic jiného, než to respektovat. Mě rodiče dovolili psa v dětství, kočku domů nechtěli. Měli jsme venku(vesnice) pár zatoulaných myšilovek, domů žádnou nechtěli. Nepovedlo se mi je přemluvit nikdy. Taťka byl silně proti. Dnes kocoury mají, ale to až potom, co jsem já začal chovat. Už ten pes dal práci ho přemluvit, na konec ho miloval a jsem se s ním v dospělosti odstěhoval, byl táta ten, kdo přinesl do domácnosti dalšího. Kočky jsem si pořídil až v dospělosti, dnes mám chs, máme jich doma 16, ale v dětství mi to umožněno nebylo, musel jsem si počkat na dospělost a na vlastní domácnost. Buď ráda, že máš kocoura a až budeš samostatně žijící, můžeš mít koček kolik chceš.
@Verulele píše:
Prostě ny jsem si přála svojí kočku a on je také šťastnější když má s kým si hrát
No, tohle nejsou zrovna silne argumenty. Takže si v hlavě lepe sestav, proč ze bys chtěla vlastní kočku, když v domácnosti již jednu mate a co jsi ochotna pro to udělat - jaké prevezmes povinnosti, když by ti rodiče vyšli vstříc apod.
@Tichošlápek píše:
No, tohle nejsou zrovna silne argumenty. Takže si v hlavě lepe sestav, proč ze bys chtěla vlastní kočku, když v domácnosti již jednu mate a co jsi ochotna pro to udělat - jaké prevezmes povinnosti, když by ti rodiče vyšli vstříc apod.
@Verulele ono také další kočka znamená další náklady, a chci a chci a chci - není žádný argument, taková kočka v dnešní době stojí kolem 1000 kč za měsíc a dožije se v klidu 17 let, to není úplně zanedbatelné
@stinga 1000 měsíčně? To jsem myslela že vyjde na méně peněz
To je pes podobné velikosti levnější ![]()
Pokud rodiče nechtějí neuděláš nic. Nebo to zkus že k narozeninám, ale jestli další zvíře nechtějí tak smůla. Navíc kocour vůbec kotě nemusí přijmout a co potom?
@Markéta80 máme taky jednu toulavku doma a musím potvrdit, že 1000,–/měsíc za ni dáme také.
Není to jen krmivo, ale kočka potřebuje často měnit stelivo a to je dost peněz…
@Markéta80 no u nás je pytel granuli za 1000 na cca rok, ale každý den kapsicka (cca 15-20 Kč) a stelivo drží tak měsíc krabice za 100. Takže o moc méně než ta tisícovka to není. A fakt nemá nic extra…
@Markéta188 to bude asi tím stelivem. Já nakupuji pro 3 psy granule cca za 2000 a nejmladší ještě roste tak žere o dost víc než dospělé ![]()
@Markéta80 píše:
@stinga 1000 měsíčně? To jsem myslela že vyjde na méně penězTo je pes podobné velikosti levnější
Pokud rodiče nechtějí neuděláš nic. Nebo to zkus že k narozeninám, ale jestli další zvíře nechtějí tak smůla. Navíc kocour vůbec kotě nemusí přijmout a co potom?
my si to píšeme ty platby, kupujeme na Zoohitu stelivo, kapsičky, granule a náhradní sáčky do „nesmrdícího“ wc, náhradní díly do fontánek, maso nepočítáme a šunku také ne, letos dva kocouři potřebovali vytrhat zuby, jeden za 5500,–- druhý za 7500 ten už to měl v zánětu, takže 3 kocouři za rok stáli hezkých 51 000 ![]()
@Markéta80 píše:
@Markéta188 to bude asi tím stelivem. Já nakupuji pro 3 psy granule cca za 2000 a nejmladší ještě roste tak žere o dost víc než dospělé
my máme kocoury 3, starší mají 11 a 9 let, mladší bude mít na jaře 3 roky a ten opravdu sežere víc, než ti dva dohromady