Jak přemluvit vedení na HPP?

19
4.3.23 06:56

Jak přemluvit vedení na HPP?

Potřebovala bych poradit. V lednu mě čekají státnice a poté logicky práce. Již řadu let pracuji brigádně pro jednu firmu - mám tam všechny ráda, jsem tam spokojená, zvykla jsem si na prostředí, je to pár kroků od domu. Také jsem se dobře zapracovala, si troufám říci - klienti jsou se mnou spokojení.
Logicky bych tam chtěla přejít na HPP, ale jak to říci kulantně, majitel se snaží hodně šetřit a už nyní slýchám od kolegyň, které tam jsou na HPP, že jim každý měsíc vyčítá, kolik ho stojí na pojištění a že to je hrozné.
Myslíte, má cenu se jít „ponížit“ a jít žádat o HPP? Bojím se, že skončíme na minim. mzdě, a to jde o hodně odbornou práci (aktuálně budu i po Ing. titulu a dodělávám si ještě nějaká osvědčení).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35741
4.3.23 07:00
@katyna12 píše:
Potřebovala bych poradit. V lednu mě čekají státnice a poté logicky práce. Již řadu let pracuji brigádně pro jednu firmu - mám tam všechny ráda, jsem tam spokojená, zvykla jsem si na prostředí, je to pár kroků od domu. Také jsem se dobře zapracovala, si troufám říci - klienti jsou se mnou spokojení.
Logicky bych tam chtěla přejít na HPP, ale jak to říci kulantně, majitel se snaží hodně šetřit a už nyní slýchám od kolegyň, které tam jsou na HPP, že jim každý měsíc vyčítá, kolik ho stojí na pojištění a že to je hrozné.
Myslíte, má cenu se jít „ponížit“ a jít žádat o HPP? Bojím se, že skončíme na minim. mzdě, a to jde o hodně odbornou práci (aktuálně budu i po Ing. titulu a dodělávám si ještě nějaká osvědčení).

Našla bych si nejspíš něco jinýho.
Kulantne bych to neříkala. Řekla bych to na rovinu. Prostě si skončila školu a chceš práci na HPP. Pokud ti ji nedá tak čau. A na nějakou minimální mzdu a případně něco bokem bych taky nepřistupovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
4.3.23 07:10

Normálně bych se na tvém místě zeptala, jestli mám hledat práci na HPP jinde nebo mají úvazek připravený, kde jsem. Ostatně přesně takhle jsem se ptala nedávno vedení. Protože jsem jim oznámila, že jeden ze svých dvou úvazku dál dělat nebudu. Že dojedu poslední měsíce a končím s tím. Ví to předem, ať si začnou hledat náhradu. A zrovna jsem se ptala, jestli nebudou potřebovat někoho na jiný úvazek. Jestli mám počítat, že něco bude nebo mám hledat u konkurence. Bylo mi řečeno, že hledat nemusím. Něco se najde. Víš, jak je to. Líná huba…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12899
4.3.23 07:29

Plánovala bych si spíš hledání jinde. Asi nemáš ráda změny, protože ve firmě s takovým pracovním prostředím to nemůže být výrazně přínosné prostředí.
Ale jestli an tom trváš, tak se prostě zeptej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16232
4.3.23 07:40

Taky bych se na rovinu zeptala, jak to vidí do budoucna a pokud HPP nepůjde, šla bych jinam ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Stará známá
4.3.23 08:00

Proc je ponizujici projevit zajem o praci na plny uvazek?

• Citovat
  • Upravit
15995
4.3.23 08:01

Tak hlavne si vyhod z hlavy, ze je to nejake ponizovani a ze by ses tam mela plazit s prosikem. Je logicke, ze po ukonceni studia budes chtit HPP, bud tady, nebo jinde. Pokud potrebuji nekoho na plny uvazek, tak je pro ne nejvyhodnejsi vzit tebe, kdyz uz to delas. Usetris jim tim spostu casu a penez pri hledani a zaskolovani noveho cloveka. Takze se normalne zeptej :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.3.23 08:30

Spíš bych přemýšlela, jestli tam opravdu dlouhodobě zůstat chceš - a chceš poslouchat, jak za tebe chudák zaměstnavatel musí platit pojištění. Nějaký kariérní a mzdový růst bych tam asi nečekala. :nevim:

Ale na otázce jako takové nic vlezlého není, je v tvé situaci naprosto na místě. Naopak by podle mě bylo divné se nezeptat, něco očekávat a na základě nepodloženého očekávání dát bez diskuse výpověď. :nevim: Jen bych teda při diskusi eliminovala výraz “logicky”. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20889
4.3.23 09:15
@katyna12 píše:

Jak ponížit? Pokud jdeš za šéfem s tímto, tak tam ani nechoď a najdi si jinou práci, kde se k tobě budou chovat adekvátně. Prostě narovinu dojdi, že končíš školu, chceš HPP a tečka. Pak je to na něm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
4.3.23 09:58

Několik let pracuješ brigádně. A studuješ. Chápu to dobře, že ti je něco málo přes 20, máš denní studium VŠ a tady jen DPČ? A po VŠ budeš hledat HPP?

Tady je zásadní otázka. Nyní pro zaměstnavatele vykonáváš práci na úrovni střední školy. Na pár hodin měsíčně, když nemáš klasickou smlouvu. Teď budeš mít VŠ a možnost rozšířit úvazek. Je u tohoto zaměstnavatele potřeba od ledna někdo další? Bude tam víc práce? Bude pro tebe náročnější práce, abys využila svoje vzdělání?
Protože vem to z pohledu zaměstnavatele. Má určitý objem práce s určitou částkou na mzdy. Práce se nezvýší ….a jen proto, že si dodělala VŠ, nemá potřebu platit někomu za vyšší vzdělání -když to nepotřebuje-a víc hodin, když se práce zvládne ve složení jak je.
Ale určitě bych se předem zeptala, co má dál v plánu. Že po skončení VŠ budeš hledat práci. Zda je šance zůstat v této firmě, nebo máš hledat jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3912
4.3.23 10:42

Kvůli minimální mzdě bych HPP nechtěla ani v případě, že tu práci a kolektiv už dobře znáš. Najdi si něco lepšího. Kdo Tě bude živit, když budeš mít za práci almužnu? Nebo si k tomu najdeš ještě přivýdělek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.3.23 23:10
@katyna12 píše:

Běž jinam.
Taky jsem po škole byla v jedné úžasné firmě, která měla všechny + a chtěla jsem tam pracovat.
Teď po 10 letech, jsem v té firmě znova. Pouze brigádně a firmu vede dítě od majitelů, kteří už ve firmě nechtěli dál pokračovat.
Jsem ráda, že jsem ve firmě pouze brigádně. HPP bych nechtěla ani za zlaté prase, když vidím jak to ve firmě vypadá…
Takže i když si myslíš, že firma je TOP nemusí tomu tak být a někde jinde může být a je lepší a na nový kolektiv si zvykneš

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.3.23 06:34

Ahoj všem, tak jen dávám vědět, že jste měli pravdu.
Dostala jsem od vedení totální studenou sprchu a musela jsem potupně poslouchat, kolik by za mě museli doplácet na pojištění, jak jsou těžké časy. Možná proto tam pracují jen studenti a rodiče s dětmi, kvůli menším odvodům.
No alespoň vím, na čem jsem a že si mě tam udržet nechtěji.

• Citovat
  • Upravit
35741
7.3.23 08:27
@Anonymní píše:
Dostala jsem od vedení totální studenou sprchu a musela jsem potupně poslouchat, kolik by za mě museli doplácet na pojištění, jak jsou těžké časy. Možná proto tam pracují jen studenti a rodiče s dětmi, kvůli menším odvodům.

Být tebou tak si najdu jinou brigádu kde je výhled, že by tě i zaměstnali, jestli máš státnice skoro až za rok a tady na to se vykašlala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
576
7.3.23 08:46
@Anonymní píše:

Mrzi me to, ale aspon vis na cem jsi. Jsi pro ne levna sila, jinde se ti urcite taky bude libit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat