Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Dobry den.prosim Vas poradi mi nekdo jak prestat kojit dvoulete dite?je to cim dal tim vic horsi a uz ani v noci me nebavi k diteti vstavat.
zkousela jsi nedat? tak proc stale kojis? ono to toiz jinak nepujde, nez ze MM nedas
já myslím, že dvouletej prcek už je schopnej pochopit význam slova „není“, tak prostě mlíčko už není a hotovo, nesmlouvat, nepodlehnout,
v první řadě musíš být ty sama pevně rozhodnutá, že to chceš utnout, oni ti prcci vycítí, když mamča váha a zahrají na city … a mamina obvykle nevydrží
a co se zkazilo na tom odjetém víkendu? proč to neklaplo?
jedine reseni je opravdu nedat a hlavne nepovolit, urcite to brzy pochopi, neobejde se to pravdepodobne bez slz, ale nesmis povolit, jak jednou povolis, bude vedet, ze si to vyrve i priste.
v noci mu nabidni jen caj nebo vodu v lahvicce, nic jineho proste neni a nebude. mala se mi jeste v roce a pul budila na kojeni 3× za noc, kdyz zjistila, ze dostane max vodu, tak ji buzeni preslo.
pevne nervy a nepovol ![]()
No není to přímo z mé zkušenosti, ale moje kamarádka na malou zahrála divadlo, že má bebi na prsu
Zalepila si prostě bradavky a bylo
Ála byla zvyklá, že kdykoli chtěla, tak šla mamince pod tričko a najednou měla mamča přes bradavku náplast a jen ji vysvětlila, že má bebi a že mlíčko dát nemůže. Bebi děti znají a tak to chodila pár dní jen kontrolovat a bylo, za nějakou dobu už si na MM nevzpoměla
Tak to zkus, třeba to taky vyjde ![]()
Tak hlavně v noci už bych se na dítko vyprdla. My to teď Kačku odnaučili, týden byl řev, já na nervy v obýváku, manžel s malou v ložnici, ale pochopila a noci krásně prospí. Přes den to zatim neřešim, ale jednoho krásného dne prostě nedostane, tři dny se bude vztekat, ale podle mě to já budu řešit víc než ona ![]()
Prostě není a hotovo ![]()
Já nejprve přestala dávat přes den, to jsem ji naučila na kravské nebo UM. Pak jsem přestala kojit večer a teď mě čeká to nejhorší, nekojit v noci ![]()
Přiznám se, že se mi nechce, je to tááák pohodlné, jen vytáhnout prso a spát dál
Naštěstí se budí jen jednou - k ránu, snad to nějak zvládnem.
Taky kojím dvouletou a čekala jsem co kdo napíše. Ono to není tak lehké, když není kam odjet na víkend. A když je ještě druhé dítě a chlap v práci a babičky nějak „nejsou“. Malá prosí, že je to mlíčko dobré atd. Čekám, že ji to snad přejde
Jinak mi klidně napiš SZ jak ti to dopadlo a přeji hoooodně štěstí. ![]()