Jak přeučit mládě činčily?

Anonymní
31.5.13 22:40

Jak přeučit mládě činčily??

Dobrý večer, potřebuji poradit ohledně činčilky. Mám doma pětiměsíční činčilí holčičku, asi dva týdny. Problém je, že je zvyklá ze zverimexu jíst ty „směsy pro činčily“, které vlastně ty činčily vůbec nesmějí…ty s oříškama, slunečnicema a vším, co jim ničí játra a zažívací systém. Dle doporučení jsem koupila granule pro činčilu a přidám do toho občas nějaký pamlsek. Ona to samozřejmě po tom „aušusu“, na který byla zvyklá nechce jíst, protože tamto jí chutnalo více. I přesto do mističky přihodím ještě pár těch semínek, jinak by snad nežrala vůbec. Chtěla jsem ji nechat vyhladovět s tím, že ona ten hlad dostane a začne jíst to co má…ale dnes jsem se dočetla, že při přeučování mládětě na jiné krmivo může „mimčo“ i umřít. Tak ted nevím co dál? Mám jí pořád přimíchávat do novýho jídla ty hnusy a postupně ubírat? A jestli ano tak po jaké době uplně přestat? Nebo to do ní cpát a tím jí ničit zdraví, ne - li ji zabít? :? Přemýšlela jsem i že koupím jedno z těch kvalitních krmiv pro činčily..ale to na situaci nic měnit nebude :(
Předem díky všem

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
978
31.5.13 22:49
@Anonymní píše:
Dobrý večer, potřebuji poradit ohledně činčilky. Mám doma pětiměsíční činčilí holčičku, asi dva týdny. Problém je, že je zvyklá ze zverimexu jíst ty „směsy pro činčily“, které vlastně ty činčily vůbec nesmějí…ty s oříškama, slunečnicema a vším, co jim ničí játra a zažívací systém. Dle doporučení jsem koupila granule pro činčilu a přidám do toho občas nějaký pamlsek. Ona to samozřejmě po tom „aušusu“, na který byla zvyklá nechce jíst, protože tamto jí chutnalo více. I přesto do mističky přihodím ještě pár těch semínek, jinak by snad nežrala vůbec. Chtěla jsem ji nechat vyhladovět s tím, že ona ten hlad dostane a začne jíst to co má…ale dnes jsem se dočetla, že při přeučování mládětě na jiné krmivo může „mimčo“ i umřít. Tak ted nevím co dál? Mám jí pořád přimíchávat do novýho jídla ty hnusy a postupně ubírat? A jestli ano tak po jaké době uplně přestat? Nebo to do ní cpát a tím jí ničit zdraví, ne - li ji zabít? :? Přemýšlela jsem i že koupím jedno z těch kvalitních krmiv pro činčily..ale to na situaci nic měnit nebude :(
Předem díky všem

Taky máme doma činčiláka už rok :)) správně by měli jíst ty zelený pelety a občas něco dobrýho..je docela špatný že ve zverimexech jim dávají takový doslova hnusy! my máme činčilu od chovatelky a ta nám říkala že má jíst hlavně ty pelety..taky je mi líto těch činčil co jsou ve zverimexu zavření v malým akvárku :/ hlavně že ty prodavači pak dělaj chytrý… :zed: jinak bych jí to dávala půl na půl a pomalu tu dávku toho špatnýho snižovala..jinak to nevidím :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.5.13 22:51

@sheli ty pellety ji právě snažim naučit, ale zatím to nechce, vyjída jen pamlsky a na dnešek ani to ne. By asi radši padla za hlad :roll: jenže když vím co s ní to zrní vevnitř dělá, tak si připadám jak „vrah“ :lol: :?

• Citovat
  • Upravit
4034
31.5.13 22:57

Já dávám klukům ty činčilí „granule“ 1:1 se superpremiovým krmivem - směs přímo pro činčily, balení stojí tedy přes 200, ale podle složení je skutečně pro činčily, sušené ovoce, sušený šípek, nějaká ta kytka uschlá, pak nějaký mlsek na zuby vitamínový v tom je.. to baští v pohodě všechno, když je to smíchané s granulkami, tak jí v klidu i ty. Samotné jim moc nevoní. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
978
31.5.13 23:02
@Anonymní píše:
@sheli ty pellety ji právě snažim naučit, ale zatím to nechce, vyjída jen pamlsky a na dnešek ani to ne. By asi radši padla za hlad :roll: jenže když vím co s ní to zrní vevnitř dělá, tak si připadám jak „vrah“ :lol: :?

Hmm musí se to naučit..určitě to sní kdyby měla hlad :) tak to zkuste..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8660
1.6.13 00:44

Ja bych zkusila koupit tu lepsi premiovou smes jako je napr. Chinchilla Nature nebo jine. Chovala jsem cincily 13 let a moje prvni cincilka kdysi byla taky ze zverimexu a musim se priznat, ze na doporuceni prodavace jsem taky kupovala ty „jedovate“ smesky…a to asi pul roku, casem jsem se tomu zacala vice venovat a studovala jsem informace o cincilach a presla jsem na zdravou stravu, tyhle smesi cincilkam docela chutnaji a kdyz prijde hlad, urcite snedi i pelety. Tahle moje konkretni cincila se dozila 11 let a porodila vice nez 10×, tak ze si nemyslim, ze by ji ty puvodni smesy nejak vyrazne ublizily…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný