Jak přežít tříleťáka?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7346
1.10.15 21:48
@ejhle píše:
@SIMONA1234 to chce cas :lol: jsem z ucitelske rodiny (teta-ms, babicka-zs, dedecek-ss, matka a otec- ss) a vsichni jsou nejak postizen…pri vyberu vs jsem mela jasno kam ne. Tak lambruscu zdar a na zdravi (hlavu vzhuru, uz jenom 2, 5 mesice a budou zimni prázdniny) :pankac:

Přéééésněéééé…nebo taky: 26 let a jsem v důchodu… :mrgreen: 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4933
4.10.15 13:38

@CokeLady mam doma to samý :mrgreen:
Servu, vysvětlím a když vztekli dál tak ho odvedu do pokojiku a řeknu mu az se uklidni tak ať přijde. Někdy tam dokáže pěkně zurit ale většinou to krasne zabírá.
Mužů se zeptat, když máš autistu takhle blízko…jak se zhruba takový dite chová?? Vím že to teda nejde skatulkovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
656
9.10.15 22:36

Dík za tuhle diskuzi, aspoň vím, že v tom nejsem sama. Bojuji doma s kombinací tříleté slečny a tříměsíční holčičky. Starší je jako aprílové počasí, někdy hodná holčička a jindy vřeštící ďáblík. Zkoušíme všechno, já domlouvání a vysvětlování, když jsme doma tak i tu ignoraci (na veřejnosti pod pohledy kolemjdoucích radši dítě rychle uklízím někam bokem). Manžel přidává křik a ránu na zadek. Nefunguje podle mně nic. Navíc absolutně neumím rozpoznat, kdy a jak se bude chovat. Nechat ty dvě sestřičky chvíli o samotě je tím pádem dost nebezpečné. Starší někdy hladí, ale jindy dloube do očička. Nejvíc mě pobavila rada mojí sestřenice (mimochodem mámy tří dětí), stačí prý počkat, tak do devíti let. Jak se do té doby nezbláznit už nedodala. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
18.7.19 08:08

Zdravím, potřebuju se jen vykecat. Náš mladší bude mít v říjnu 3 a poslední dobou je to s nim na pěst. Od rána do večera je protivnej, knoura, řve, všechno je špatně. Sám neví, co chce, dokáže hodinu sedět nad hrnkem pití a ječet, že chce pít, nechce pít, chce pít, nechce pít… dnes se probudil ve 2 ráno a řval asi do 4, než se mi ho podařilo uklidnit a uspat u nás v posteli. V 6 se probudil a řval zas. Chce přikrýt, odkrýt, jinej polštář, plysaky, napít… a zatím s řevem nepřestal. Kvůli snídani, pití, plysakovi, záchodu, televizi.. ted mi hupsnul na bricho (za měsíc rodím) a dovolila jsem si říct, že má být opatrný, že mě to bolí. No co jinýho než řev, že. A to včera to bylo takový na jeho poměry vcelku normální a hodný dítě. V noci teda zlobí pořád, to už jsem asi rezignovala.
Utěšte mě prosím, že to období jednou skončí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4022
18.7.19 08:17

@chaela a nesouvisi to s tim ze cekate dalsi mimco a on ma strach ze ted nebude mit vasi pozornost? Jinak kazde obdobi ma neco…treba jak prezit pubertaka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17309
18.7.19 08:23

:zed: holky u nas totez… triletka na ranu! O vikendu jsme se vratili po trech týdnech z cest a od te doby sve dite nepoznavam… doma hruza a dela vse to co popisujete vy… vcera k večeru jsme byli na navsteve tam byla zlata a do rana zase ve starych kolejích :zed: prejde to nekdy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61088
18.7.19 08:24

Jo, synovi je 5 a proti tomu, co predvadi ted, byl ve trech letech zlaticko :zed: a to jsem to tenkrat videla jinak :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
18.7.19 08:26

@KlarkaK to bylo samozrejme první, co me napadlo. Ale on se tak choval uz pred tim, nez jsme mu to rekli, navic v chapani je lehce pozadu, nejaky mimino v brise si vubec neuvedomuje, neresi, nechápe. To spíš starší syn, ten.je teď víc mazlivej, tak mu to dopravam, co to jde a pořád si říkáme, jak se máme rádi, pusinkujeme atd. Mladší se někdy taky přidá, on je mazlivej od narozeni, takže žádná změna. On už jed o takový období měl, pak byl klid a teď je to tu znovu v ještě horší míře. Ono to snad zas odejde, ale momentálně mám nějakou osobní krizi, síly ubývají, kluci si víc hrají sami, tak i víc zlobí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4535
18.7.19 08:39

Tak až se maly narodí, tak to bude asi ještě horší… U nás ve trech letech tohle nedělal a taky jsem cekal druhé. Zkusila bych ho, co nejvíce zabavit venku. Jit na kolo, dlouhé procházky, utahat, ať spi. Trochu i prisnost. Nechces = nejez, nepij. Žádný snaseni všeho, co si usmyslí nebo se s příchodem novorozence zbláznite. Nam to dal maly celkem sezrat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
18.7.19 08:39
@a12 píše:
Jo, synovi je 5 a proti tomu, co predvadi ted, byl ve trech letech zlaticko :zed: a to jsem to tenkrat videla jinak :mrgreen:

To se mi vždycky tak uleví, ze v tom nejsme sami :lol: synovi bude pět za měsíc a já mám občas chuť se odstěhovat na Aljašku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
18.7.19 08:42

Taky u nás byly takové dny. Když takhle bezdůvodně řval (ve stylu chci, nechci, chci), tak jsem ho poslala vedle do pokoje s tím, že mě z toho řevu bolí uši a ať přijde až přestane křičet. Naštěstí tohle řvaní netrvalo dlouho. No teď má období bojkotu pokynů a to taky stojí za to, (je oběd, pojď jíst - NE), ale aspoň u toho neřve :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
18.7.19 08:44

Jezis :mrgreen: :mrgreen: já když si vzpomenu jak se mi z mladšího andilka úderem 3 narozenin stal ďábel, kterej jenom řval, knoural, všechno bylo špatně.. Fakt stačilo mrknout levým okem dřív než pravým a byl problém :roll: :mrgreen: neboj to přejde a přijde zase něco jinyho :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.7.19 08:46

Meli jsme takove obdobi od 2 do 3 let.Pak se narodilo druhe dite a vygradovalo to mim pobytem v porodnici.Pak zacal byt klid. Brachu ma rad. A mozecek dozrava a dokaze se ze svima naladama poprat. Budou mu 4 a je to zlaticko.Jsou to deti a musi se naucit ovladat sve emoce. Kolikrat i mi dospeli mame sve naladicky :kytka: kolikrat by jsme taky nejradeji rvali jako lvi :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
22288
18.7.19 08:51

@PetrušeKl k 3 leťákovi v zájmub zachování vlastního zdraví už není co dodaz :mrgreen: evidentně všude stejné…reaguji na,,kakàní,,. Přesně tím jsme si prošli..není nic horšího snad..logicky byl nervní vzteklý..my taky :P
Jen se pŕiblížil k záchodu a řev a vztek…stačila jen zmínka… :mrgreen:
Bylo to 2 x…jednou začal jakoby uprcávat do trenýrek..no jà na nervy. Školka..děs. Ale pozor…zpětně..nemohl za to. Asi po 14 ti dnech nervů a zoufalství jsem odnesla vzorek stolice a on měl bakterii. Proto…doporučuji zvážit vyšetŕit vzorek. A druhé…nic nepomáhalo..já se bála jít nakoupit, jet kamkoli. Pak jsme to úplně vzdali a nechali být.. dala jsem mu nenápadně dokonce nočník do pokoje..a nechávali jsme otevřené dveře na wc…postupně okukoval…a dovlekla jsem ho tam..ano..pohádkou v mobilu :oops:.sice hned bojkot a chtěl prchnout..ale zkusila jsem taktiku..že jdu vysávat a neslyšel by, že nemusí kakat, jen se dívat…a tak jsme zkoušeli pár dní..až se povedlo :mrgreen: hned dostal sladkou odměnu…po týdnu už ani ten bombon nevyžadoval…museli jsne chvàlit a chválit..a teda..fakt na budku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61088
18.7.19 08:53
@Tichošlápek píše:
To se mi vždycky tak uleví, ze v tom nejsme sami :lol: synovi bude pět za měsíc a já mám občas chuť se odstěhovat na Aljašku.

No mne právě prijde, ze zadny dite v okoli není tak vztekly jak to nase :roll: bych to potřebovala videt nazivo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí