Jak přežít tříleťáka?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
31744
1.10.15 19:04

:-) neignoruji. Napomenu a on se urazí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30556
1.10.15 19:07

Ignoruji, dokud to neprezene, pak jednu schyta a řvoucího ho dotáhnu do pokoje a smí vylézt až se uklidní
Můj není až tak agresivní jako je drzej a neustále mi všechno neguje…
Teď mi psycholožka radila, že mu máme poridit polštářek na kterým ho naučit si vybít svoje emoce, aby to nezkousel na nás…ale ještě jsem ho neporidila :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
1.10.15 19:12

My máme doma trošku slabší odvar, do školky půjde od listopadu tak jsem zvědavá co přinese :) Zatím používá hlášky co zná od nás (taky pěkná vizitka, ale občas už se člověk neudrží) - zatváří se podle něj naštvaně, co vypadá tak, že se celý zakaboní a očima si šilhá na nos, poté vrkne a hlásí „a už toho mám dost“, ev. „teď už se vážně zlobím“, ev. „mám tě plný zuby“ a ještě „to není fér“ (to má zřejmě z nějaké pohádky, to na něj nepoužíváme :) ). Mně to zatím přijde spíš k smíchu a když vím, že opakuje vesměs co slyšel doma tak mu to ani nemůžu mít za zlé. Obvykle mu řeknu, ať se jde zlobit do pokojíčku, když okouní tak ho tam odvedu, za 5 minut je jak mílius.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2909
1.10.15 19:16

Bohuzel to vztekle, drze ditko nedokazu ignorovat…pokud to nekdo dokaze, ma muj obdiv.
U nas to je komplikovane tim, ze mame doma cerstveho novose. Takze triletacka jede z extremu (hodna, uzasna, dokonala) do extremu (drza, drzkata, odmlouva, vztekajici a vytrvale ignorujici). K tomu vsemu mam dokonaly samonasiraci mechanizmus a k tomu misto mozku z mleka kostku…dnes to vygradovalo a neovladla jsem se- muj intenzivni rev vzbudil novose a rozbrecel triletacku a posleze jsem si pobrecela taky (kdyz jsem pracne uspavala novose)…
Nic, zitra je taky den a vecny kolotoc vysvetlovani zacne znovu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5980
1.10.15 19:17

U nas ignorovat nelze, pridava na intenzite, dokud nezareaguju. Posilam do pokoje, at se uklidni a az pak prijde… ale neni sprosty ani agresivni, jen vztekly, kdyz se mu neco nelibi. Zacne brecet a rvat ze ne. Kolikrat uz odchazi do pokoje sam :D Dneska po spani nechtel teplaky, ptz z nich chtel vyndat tkanicku z pasu. No zachvat nehoraznej, tak jsem mu rekla, at si jde jeste chvili do postele a az se dotahne, at dojde :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
1.10.15 19:44

Hmm…sakra…škoda, že ve školce nemám taky nějaký pokojíček, kam bychje mohla zavírat :mrgreen: :mrgreen:
U nás teď frčí: „Ty vole! a Paní hovínková a pan čůránek“ (Exkrementy jsou vůbec v tomto věku zajímavé téma k hovorům i pozorování)
Už jsem to tu psla v jiné diskuzi…kluk cca 4 roky povídal dětem asi 20 x Ty vole…pořád to opakoval, to nešlo ignorovat…na moje protesty ohledně pravidel ve třídě a že TOTO ve třídě říkat nebude, Kuba odvětil: " To teda budu říkat HOLČIČKO!!!" 8o 8o :mrgreen:
Dnes se choval teda vzorně…byl pod kuratelou…pokud bude mluvit sprostě, zabavuju mu venku motorku (jeho nejoblíbenější činnost)
Zatím to funguje…jak dlouho, to se uvidí… :mrgreen: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2039
1.10.15 19:46

@CokeLady Holka, jak já ti rozumím! Dost jsem se nad tím tvým příspěvkem pobavila, protože se v tom těžce vidím :-) U nás teda neignoruju, mám dost podobný přístup jako tvůj muž, taky mi to jeho chování vadí, takže vysvětluju, když je nejhůř, i mu jí lupnu na zadek a pak mě to štve… Teď se u nás řeší dlouhodobě, že nechce kakat, to je fakt o nervy, to nikomu nepřeju, jaké je to peklo. Do toho mimino - masakr… Ignoraci jsem zkoušela, ale ječí, dokud si ho nezačnu všímat. Do pokojíku neposílám, má ho v patře a cestou by se na těch schodech přizabil… A on stejně odmítá jít do jiného pokoje, než kde jsem já, takže nic moc. Takže tak nějak doufám, že to brzy přejde a on se trochu vyklidní.

To nadávání je něco, mně frajer tuhle řekl, že jsem pitomá, taky slušný oddíl. Snažím se mu moc neříkat takové ty věty, co by pak mohl použít na nás, ale to bych tu asi celý den mlčela :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
1.10.15 20:00

K tomu „jste na mě zlí“ a „nenavodim“ bych jednu radu měla, snad trochu pomůže. Dítě se někdy dostane do situace, která je pro něj těžká, frustrující a neumí přesně pojmenovat, co cítí. Takže je na rodiči, aby pomohl dítěti nejen najít správná sloVa, ale i rozumět svým pocitům. Modelova situace- venku prší, chlapeček chce jít ven. Na pláštěnku to není, není to ani na deset pláštěnek, protože leje jak z konve. Maminka tedy řekne „ne, ven nemůžeme, prší“.následuje vzteklý záchvat dítěte A:„nenávidím vás, jste hnusný a nechci vás“. Já bych v tu chvíli řekla dítěti Pepíku, já myslím, ze jsi mám chtěl říct, ze jsme tě rozzlobili, ze nemůžeš ven určitě nás máš rad, ale teď se na nás zlobis…nebo tak něco. asi jsem to napsala jak tatar…

• Citovat
  • Upravit
2909
1.10.15 20:42

@SIMONA1234 ja uz bych sedela v krimu…nebo bych uz byla na prascich…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
1.10.15 20:57
@ejhle píše:
@SIMONA1234 ja uz bych sedela v krimu…nebo bych uz byla na prascich…

Víš co je výhodou? A obrovskou? Že to nejsou MOJE děti…já těch pár hodin přežiju a vrátím je rodičům… :mrgreen: Předškolní výhova nesmí suplovat tu rodičovskou…nemám takřka žádná práva, ale těch povinností…mohu je usměrňovat dle svých schopností a možností (ty možnosti jsou dost omezené)
Tuhle jsem v šatně převlékala na zahradu 17 malých dětí…byli u toho asi 3 rodiče z vedlejší třídy…chvilku pozorovali to hemžení, pak se jeden optal: „A co večer berete?“ 8o Zcela vážně…Tak jsem se usmála, že vagon Lexaurinu.
Neberu zatím nic, ale je možný, že časem budu alkoholik…mám tu 2 decky Lambrusca :pankac: :mrgreen:

Příspěvek upraven 01.10.15 v 21:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21893
1.10.15 21:07
@CokeLady píše:
Vím co myslíš, ale nevím, zda to bude fungovat, on „nevidí, neslyší“, ale zkusím to. Já vím, že se nechceš jít koupat, a že tě to štve, ale už je ručička nahoře a je čas na spaní, abychom ráno byli odpočatí…

Konkretne toto opakuju moji sedmilete cca ctyri roky a predpokladam, ze jeste dlouho budu :mrgreen:.Uz je to teda bez vzteklych scen, ale dohadovani kolem koupani a spani je stale. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2909
1.10.15 21:46

@SIMONA1234 to chce cas :lol: jsem z ucitelske rodiny (teta-ms, babicka-zs, dedecek-ss, matka a otec- ss) a vsichni jsou nejak postizen…pri vyberu vs jsem mela jasno kam ne. Tak lambruscu zdar a na zdravi (hlavu vzhuru, uz jenom 2, 5 mesice a budou zimni prázdniny) :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
1.10.15 21:48
@ejhle píše:
@SIMONA1234 to chce cas :lol: jsem z ucitelske rodiny (teta-ms, babicka-zs, dedecek-ss, matka a otec- ss) a vsichni jsou nejak postizen…pri vyberu vs jsem mela jasno kam ne. Tak lambruscu zdar a na zdravi (hlavu vzhuru, uz jenom 2, 5 mesice a budou zimni prázdniny) :pankac:

Přéééésněéééé…nebo taky: 26 let a jsem v důchodu… :mrgreen: 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4933
4.10.15 13:38

@CokeLady mam doma to samý :mrgreen:
Servu, vysvětlím a když vztekli dál tak ho odvedu do pokojiku a řeknu mu az se uklidni tak ať přijde. Někdy tam dokáže pěkně zurit ale většinou to krasne zabírá.
Mužů se zeptat, když máš autistu takhle blízko…jak se zhruba takový dite chová?? Vím že to teda nejde skatulkovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
656
9.10.15 22:36

Dík za tuhle diskuzi, aspoň vím, že v tom nejsem sama. Bojuji doma s kombinací tříleté slečny a tříměsíční holčičky. Starší je jako aprílové počasí, někdy hodná holčička a jindy vřeštící ďáblík. Zkoušíme všechno, já domlouvání a vysvětlování, když jsme doma tak i tu ignoraci (na veřejnosti pod pohledy kolemjdoucích radši dítě rychle uklízím někam bokem). Manžel přidává křik a ránu na zadek. Nefunguje podle mně nic. Navíc absolutně neumím rozpoznat, kdy a jak se bude chovat. Nechat ty dvě sestřičky chvíli o samotě je tím pádem dost nebezpečné. Starší někdy hladí, ale jindy dloube do očička. Nejvíc mě pobavila rada mojí sestřenice (mimochodem mámy tří dětí), stačí prý počkat, tak do devíti let. Jak se do té doby nezbláznit už nedodala. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí