Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Upřímnou soustrast.
Zůstala bych tam stát, jste spolu 6 let, patříš do rodiny.
Upřímnou soustrast. Byla jsme v podobné situaci. Manželovi zemřela babička. Seděla jsem v první řadě s ním, tchýní a švagrovou. Při kondolencich jsem tam zůstala, do rodiny patřím, babičku jsem vídala častěji než většina ostatních jejich přímých příbuzných. Navíc tchýně mi na řekla, ať tam sedím, tam stojím apod. Takže záleží na vztazích a přání nejbližšího příbuzného.
Upřímnou soustrast. Tak jak je psáno výše - záleží na vztazích. Před x lety mi zemřela babička a to jsme s nynejším manželem jen krátce chodili - seděl u mě, ale při kondolencích poodešel stranou. Před nedávnem zemřel manželův dědeček a já zůstala s rodinou - jsme manželé, v proslovu hovořili o naší dcerce, dědeček mne bral jako svou vnučku..
Uprimnou soustrast. Do rodiny patris, dedecka jsi vidala intenzivne a mela jsi ho rada. Zustala bych pri kondolencich s rodinou, davas tim najevo, ze Te smrt dedy zasahla stejne jako je a k dedeckovi mela vztah jako ke svemu.
@ZuzaMi píše:
Upřímnou soustrast. Tak jak je psáno výše - záleží na vztazích. Před x lety mi zemřela babička a to jsme s nynejším manželem jen krátce chodili - seděl u mě, ale při kondolencích poodešel stranou. Před nedávnem zemřel manželův dědeček a já zůstala s rodinou - jsme manželé, v proslovu hovořili o naší dcerce, dědeček mne bral jako svou vnučku..
Vnimam tu vhodnost na zaklade situace stejne jako Ty.
Ještě to proberou s přítelovou maminkou, zkusím se jí v nějakou vhodnou chvíli zeptat.
Zažila jsem to také, ale po ročním vztahu. Zůstala jsem stát u přítele a na závěr jsem šla také kondolovat sama. Bylo mi to dost nepříjemné, přítelovo dědu jsem vlastně ani neznala. Ale přítele to dost vzalo a držel mě za ruku, tak jsem ani odejít nemohla - bylo by mi hloupé ho tam nechat.
Manželovi zemřela babička když jsem byli spolu 10 let a měli dvouleté dítě. Patřím do rodiny??? Nene. Tchán řešil, že tam nepatřím, když nejsme vzatí. Když pak zemřela moje babička, tak už manžel byl u mě automaticky, stejně jako ségry přítel. Pokud máte dobré vztahy, tak bych byla u přítele.
@Anonymní píše:
Manželovi zemřela babička když jsem byli spolu 10 let a měli dvouleté dítě. Patřím do rodiny??? Nene. Tchán řešil, že tam nepatřím, když nejsme vzatí. Když pak zemřela moje babička, tak už manžel byl u mě automaticky, stejně jako ségry přítel. Pokud máte dobré vztahy, tak bych byla u přítele.
To je podle… Vzdy me fascinuje, jak nekteri lide dokazi i tak citlivou situaci vyhrotit na maximum a nenechaji si ujit prilezitost nekoho ranit.
Ahoj holky,
úvodem. Bydlíme s přítelem u jeho rodičů, vztah trvá 6 let, vztahy velmi dobré. Nyní příteli zemřel náhle děda. Měla jsem ho moc ráda, téměř denně jsme se viděli u něj doma, poté jsme za ním jezdili do nemocnice. Pohřeb bude církevní se zádušní mší. S přítelem jsme o tom už mluvili, v kostele budeme sedět vedle sebe. Jen nevím jak je to při kondolencích, zda mám stát také s rodinou nebo poodstoupit. Bude to pro mě velmi náročné, brala jsem ho jako svého dědu a před měsícem se stejná situace opakovala akorát z mojí strany, (my si kondolence nepřáli), takže je vše ještě čerstvé. Nevím jak postupovat…
Děkuji za rady.