Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky. Připadám si jako idiot, ale koupila jsem si v Bauhausu nové garnýže a místo klasických kovových uchytávacích žabek jsou na těch kroužkách přidělané takové podivné plastové háčky (viz foto). Vůbec netuším, jak k tomu tu záclonu přidělat. Poradíte někdo, kdo máte doma podobné?
Mám stejné, já si teda záclonu vždy nařasila předšitím, a udělala poutka háčkovaná…na jedné jsem dokonce provlékla háčky jen záclonou. Pokud ani tak nemáš pocit toho správného, kup si žabky na kroužky, buď kovová nebo plastová, a máš po starostech
Ahoj takové řešení jsme mívali. Záclonu jsme přichytávali na ty malé háčky za řasící stuhu.
K tomu se dají ještě dokoupit plastové žabky, které se na ty háčky zavěsí, nemáš je někde u toho? Bývají součástí. ![]()
@Lastkecka píše:
K tomu se dají ještě dokoupit plastové žabky, které se na ty háčky zavěsí, nemáš je někde u toho? Bývají součástí.
Bohužel už u toho nic dalšího není. Pěkně mě štve, že teď ještě poletím někam kupovat žabky ![]()
Kde se vůbec prodávají žabky? V galanterii nebo to mají třeba i v tom Bauhausu, OBI apod.?
My si taky kupovali garnyže a měla jsem stejný problém, takže jsem naběhla do Baumarktu, koupila jsem kovové žabky, ty plastové blbince jsem dala pryč a bylo hotovo.. Nevím, proč nějaké žabky nedají k tomu.. ![]()
@Mysina píše:
Kde se vůbec prodávají žabky? V galanterii nebo to mají třeba i v tom Bauhausu, OBI apod.?
Ja jsem kupovala kovove v obycejnych domacich potrebach-zelezarstvi. A mam to na stejnych garnyzich jako ty.
další.. Pardon ale musela jsem.. Je to tři měsíce kdy jsme se stěhovali a já jsem si do obýváku, kde máme mega okno koupila pěkně bílé dlouhé záclony - voál hladký a k tomu toto a myslela jsem, že mě klepne..
Nakonec jsem sundala žabky ze starých garnýží, kde jsem měla jiné..
Ty plastové blbce se navlékaji do oček, která jsou na řasící pásce. Ta se našije na horní okraj záclony, zdrhne šňůrkou do požadovaného tvaru a za ty plastové háčky pověsí. Mám doma a záclona je moc krásně a pravidelně nařasená. Pásky vypadají takto: http://www.styltex.cz/?…
@eetkikinka píše:
Ty plastové blbce se navlékaji do oček, která jsou na řasící pásce. Ta se našije na horní okraj záclony, zdrhne šňůrkou do požadovaného tvaru a za ty plastové háčky pověsí. Mám doma a záclona je moc krásně a pravidelně nařasená. Pásky vypadají takto: http://www.styltex.cz/?…
já to mám také tak.
Ty plastový hajzlíky z toho sundej a kup si v domácích potřebách klasickou žabku. Takovou tu masivní. U nás stojí 7 korun a je to lepší, jak cokoliv vymášlet
Taky mám ty řasicí pásky, ty plastové háčky mám maličko jiné, ale je to stejný princip. Našít řasicí pásku není nic těžkého.
@Mysina Výhodou těchto háčků je, že to jednou navlečeš do těch oček na řasící stuze, zacvakneš a když budeš prát, odháčkuješ z kroužku a vypereš i s tím a pak zase jen zaháčkuješ na kroužky. Když to poprvé uděláš hezky, odpadne pak to řasení a rozdělování žabiček do rovnoměrných rozestupů. Je to jen o zvyku. Já už to dělám jen takhle, mamina taky žabky vyměnila za háčky ![]()
Ahojky holky, oživuji diskuzi. Koupila jsem si nové záclony s řasící páskou, a já blbec vůbec nevím jak to mám nařasit
Nějak z obou stran? Jak docílím toho pravidelného řasení? Poradíte mi někdo? děkuji