Jak přichytit záclonu

400
8.7.12 18:38

Jak přichytit záclonu

Ahoj holky. Připadám si jako idiot, ale koupila jsem si v Bauhausu nové garnýže a místo klasických kovových uchytávacích žabek jsou na těch kroužkách přidělané takové podivné plastové háčky (viz foto). Vůbec netuším, jak k tomu tu záclonu přidělat. Poradíte někdo, kdo máte doma podobné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9166
8.7.12 18:41

Mám stejné, já si teda záclonu vždy nařasila předšitím, a udělala poutka háčkovaná…na jedné jsem dokonce provlékla háčky jen záclonou. Pokud ani tak nemáš pocit toho správného, kup si žabky na kroužky, buď kovová nebo plastová, a máš po starostech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
8.7.12 18:42

Ahoj takové řešení jsme mívali. Záclonu jsme přichytávali na ty malé háčky za řasící stuhu.

• Citovat
  • Upravit
11689
8.7.12 18:49

K tomu se dají ještě dokoupit plastové žabky, které se na ty háčky zavěsí, nemáš je někde u toho? Bývají součástí. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
400
8.7.12 18:53
@Lastkecka píše:
K tomu se dají ještě dokoupit plastové žabky, které se na ty háčky zavěsí, nemáš je někde u toho? Bývají součástí. :nevim:

Bohužel už u toho nic dalšího není. Pěkně mě štve, že teď ještě poletím někam kupovat žabky :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
400
8.7.12 19:03

Kde se vůbec prodávají žabky? V galanterii nebo to mají třeba i v tom Bauhausu, OBI apod.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2351
8.7.12 19:05

My si taky kupovali garnyže a měla jsem stejný problém, takže jsem naběhla do Baumarktu, koupila jsem kovové žabky, ty plastové blbince jsem dala pryč a bylo hotovo.. Nevím, proč nějaké žabky nedají k tomu.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
8.7.12 19:07
@Mysina píše:
Kde se vůbec prodávají žabky? V galanterii nebo to mají třeba i v tom Bauhausu, OBI apod.?

Ja jsem kupovala kovove v obycejnych domacich potrebach-zelezarstvi. A mam to na stejnych garnyzich jako ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
8.7.12 19:13

:mrgreen: další.. Pardon ale musela jsem.. Je to tři měsíce kdy jsme se stěhovali a já jsem si do obýváku, kde máme mega okno koupila pěkně bílé dlouhé záclony - voál hladký a k tomu toto a myslela jsem, že mě klepne..
Nakonec jsem sundala žabky ze starých garnýží, kde jsem měla jiné..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
691
8.7.12 20:19

Ty plastové blbce se navlékaji do oček, která jsou na řasící pásce. Ta se našije na horní okraj záclony, zdrhne šňůrkou do požadovaného tvaru a za ty plastové háčky pověsí. Mám doma a záclona je moc krásně a pravidelně nařasená. Pásky vypadají takto: http://www.styltex.cz/?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
8.7.12 20:23
@eetkikinka píše:
Ty plastové blbce se navlékaji do oček, která jsou na řasící pásce. Ta se našije na horní okraj záclony, zdrhne šňůrkou do požadovaného tvaru a za ty plastové háčky pověsí. Mám doma a záclona je moc krásně a pravidelně nařasená. Pásky vypadají takto: http://www.styltex.cz/?…

já to mám také tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3832
8.7.12 21:06

Ty plastový hajzlíky z toho sundej a kup si v domácích potřebách klasickou žabku. Takovou tu masivní. U nás stojí 7 korun a je to lepší, jak cokoliv vymášlet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17914
8.7.12 21:11

Taky mám ty řasicí pásky, ty plastové háčky mám maličko jiné, ale je to stejný princip. Našít řasicí pásku není nic těžkého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17095
8.7.12 21:18

@Mysina Výhodou těchto háčků je, že to jednou navlečeš do těch oček na řasící stuze, zacvakneš a když budeš prát, odháčkuješ z kroužku a vypereš i s tím a pak zase jen zaháčkuješ na kroužky. Když to poprvé uděláš hezky, odpadne pak to řasení a rozdělování žabiček do rovnoměrných rozestupů. Je to jen o zvyku. Já už to dělám jen takhle, mamina taky žabky vyměnila za háčky 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
10.12.15 19:12

Ahojky holky, oživuji diskuzi. Koupila jsem si nové záclony s řasící páskou, a já blbec vůbec nevím jak to mám nařasit :( Nějak z obou stran? Jak docílím toho pravidelného řasení? Poradíte mi někdo? děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný