Jak přimět dcerku na nočník?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jak přimět dcerku na nočník??
Maminky potřebovala bych pomoct/poradit…už nevím jak dal…
Začali jsme dcerku učit chodit na nocnik…
DCerce je 27mesicu.
Ze začátku se ji to asi dvakrát povedlo, ale od te doby si na nocnik je n sedne a nic…sedí někdy i dlouho na nocniku u pohádek…a NIC.
Hned jak si nasadí kalhoty tak se vycura jinde a je n přijde, ze ma mokré gatě a udělala louzicku.
Už nevím, jak ji přimět, aby řekla, ze curat…
Prosím poraďte…dekuji☺
Příspěvek upraven 04.05.16 v 17:30
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Počkám si na radu, zkouším už dost dlouho a nedaří se
Ale mám v plánu, že až bude tepleji bude malá běhat bez pleny a snad to nějak pochopí. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kolik jí je? Já zkoušela syna a nikdy na nočníku neseděl. Šel z plenek zrovna na záchod. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja to nelamala přes koleno. syna jsem zacla ucit az po 2.narozkach, par dni bylo par nehod na koberec a do teplaku a za tyden pochopil. v podstate okamzite byl bez pleny i na noc. takze hlavne tim ditko neprudit moc brzy.
a moc se mu libil nocnik s jeho oblíbenou postavičkou a obejmuti a pusinka za odmenu po kazdem uspechu
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, my teda nocnik nemeli a neucili jsme. Nechali jsme to na nem. Curani behem dne ovladal od 2,5 roku. Kakani do WC 2 roky a 9 mesicu. (pred tim si vzdy rekl o plenku na kakani). Odmita plenu i na noc (bez nehod) 3 roky a 1 mesic. Takze kliid
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Musí na to přijít sama…ještě pár loužiček a dojde jí to, neboj
není to žádná pohroma.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dokud se to v hlavičce nespojí, nenaděláte nic…drezurou se to sice uspíšit někdy dá, ale většinou se ten problém vyskytne potom jinde(noční počůrávání, kousání nehtíků apod.).Pokud je to stále dokola, pořád počůráno jinde a na nočníku nic, nechala bych jí čas…vraťte plenku, dál vysazujte, když nebude proti, případný úspěch chvalte(na někoho prý fungují odměny-bonbonky
,nám teda nezabraly) a zkuste v létě venku, kdy se to opravdu spoustě dětí povede… je to někdy k uzoufání, když všechny děti okolo to umí, znám to, naše se mi naučily až ve 30 a 35 měsících, dřív prostě ani ťuk…vydržte, však do školy s plenkou nepůjde ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji moc…
Když přes den plenku máme sundanou nechce jí nasadit zpět…jen ten nocnik ne a ne chodit…
Tak snad se nám to povede v létě…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V létě to bude lepší. Bude běhat bez plenky a snadno ji dáš vyčůrat do travy
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Třeba by ji víc bavil záchod
,a některé děti už i takhle malé radši čůrají a kakají samotné…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Začít učit ve 27 mi měsících? Proboha a co dělala doted´? Nosila plíny? Asi někde udělal tesař díru. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
clanek
Libi se mi tento clanek: http://blog.chytraopicka.cz/…at-na-nocnik
My meli samolepky a hlavne jsme nestresovali ubytecne
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Annapavelkovaml Když jsem odpovídala na příspěvěk tak tam věk nebyl-příspěvek byl upraven až po mém dotazu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@berry4 píše:
Začít učit ve 27 mi měsících? Proboha a co dělala doted´? Nosila plíny? Asi někde udělal tesař díru.
Hele, ředitelko vesmíru, odborníci (dětští lékaři a psychologové) jasně hovoří o tom, že většina dětí pochopí princip vyměšování mezi 2.-2,5.rokem, menší část dříve, menší část později (platí tu Gaussovka). Dřívější posazování na nočník může a nemusí pomoci, v zásadě se může stát (a běžně se to děje), že dítě A je posazováno od té doby, co umí sedět, ale vědomě si umí říct třeba až kolem toho 30.měsíce (do té doby je vyčůrání spíše vlivem náhody nebo dlouhého vysedávání), dítě B je osazováno od 28.měsíce a vědomě si umí říct od 29.měsíce, tedy to první dítě vlastně předežene.
Znám kluka, kterému rodiče vzali plíny kolem druhého roku, a teď (je mu 5) řeší už několik let vážné problémy se zadržováním stolice (verdikt lékařů - trauma spojené s příliš časným odebráním plíny, tedy čistě psychická záležitost).
Můj syn kole roku čůral i kadil do nočníku a myslela jsem, jak bude v roce a půl bez plíny - ne, má ji doteď, resp. brečí a má sklon zadržovat, když mu ji nedám, dokonce pak odmítá i pít, protože si spojil, že pití znamená častější čůrání - zkoušela jsem nočník, záchod, pohádky, samolepky za odměnu, bonbonky za odměnu, čtení, čůrání hraček, výběr z více nočníků, knížku Víš, co má v plínce myš, tekoucí vodu, čůrání v tandemu se mnou… Ale jeho nervová soustava to prostě ještě nepobrala, a bylo nám doporučeno spíš ubrat, nechat ho být, nebrat mu jistotu plínky a vyzkoušet v létě. Holt bude v rámci toho rozložení četnosti ten, kdo to do 2,5 let nestihne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás je to podobné. Dcera 15 m absolutně nočník odmítá. Ta to nelámu přes kolno, počkám na léto a uvidíme. Starší dcera taky bojkot očníku, kolem dvou let bez pleny přes den. KAždé dítko má svůj čas.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit