Jak přimět dítko kadit do nočníku?

6391
21.4.13 20:16

Jak primet ditko kadit do nocniku?

Dobry vecer maminky…
Mam syna, jsou mu dva roky,3 tydny jsme bez plen, ze dne na den, pres den nema plinu, jen na noc, a odpoledni spanek, a kdyz jdeme ven tak ji radsi jeste ma..
Ale co me tizi a trapi je to ze syn kdyz chce kadit, tak rika bojim bojim a krouti se, chodi, sedi jen aby to zadrzel, vydrzi to zadrzovat X hodin.Ale pak povoli a neudrzi to a breci, nehubuji ho nic. Rikam mu ze to nevadi kdyz udela bobek do teplacku, ale neustale mu opakuji ze bobek se dela do nocnicku, ze jak tam dela i ee-ee vycura se, tak stejne se dela bobek, nechape me asi..Proste na nocnik nesedne a bobek neudela, kdyz jde curat na nocnik a citi ze na nej jde kadeni, zadrzuje to, sice se vycura ale bobek ne…
Uz jednou pekne se vykadil do nocniku, chvalila jsem, hladila ho…A ma nejaky blok a nic..Muzete me poradit jak jste naucili sva ditka kadit do nocniku???
Uz jsem i zkousela prohlizet knizky,apod.Nic ,drzi to jak to na nej jde a zveda se a rika bojim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
21.4.13 20:19

Začla jsem ho ignorovat. Přestala jsem bobek řešit, o bobku mluvit, když se vykadil do plínky na spaní, tak jsem to nekomentovala, zkrátka pro mě bobek přestal existovat. Pak si začal chodit sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6391
21.4.13 20:21

@Gladys Ja mu teda obcas rikam at jde na nocnik udelat bobek kdyz vidim ze se krouti, knoura a je nevrly a rikam bojim bojim…Tak mu jen reknu tak udelej bobek do nocnicku..A on nechce rika..
Tak ho nenutim a holt jak to neudrzi pusti to do gati…
Asi to taky prestanu hrotit.Ale nedavno se me ted prave stalo ze 4 dny nekadil a mel bobky tvrdy celkem. Davame stavicky radsi zase uz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
21.4.13 20:22

Moje holčička byla bez plen 2měsíce po 2narozeninách, plínku měla na spaní po obědě a na noc. A vždy po obědě, když jsem ji dala plínku, si přidřepla do kouta a vykadila se. Když jsem ji chtěla posadit na nočník, byla smutná a stejně se nevykakala. Takže kadila do plíny před poledním spaním. Přešlo to samo, sama si řekla o nočník.

U kluka to bylo naopak, ten do plíny čural, na nočník nechtěl, jen na to kákání si na nočník sednul - estét:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1581
21.4.13 20:23

Co zkusit jít už na wc? třeba by se tam vykadil, když ví, že tam chodíte i vy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
21.4.13 20:24

Počkat, až bude chtít sám. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6391
21.4.13 20:25

@danik No on syn me kadil pravidelne kazdy den bud rano nebo dopoledne a mel to taky v pline coz me nevadi…Byla jsem rada ze kadil.Ale ted me i 4 dny nekadil drzel to!!! :zed: :zed: A ma z niceho nic hruzu, dozaduje se pliny tak mu ji dam ale kdyz chce curat rika zase ze chce plinu dolu, sundam mu ji, jde curat a jak to na nej jde je konec…A knoura a rika bojim a nevykadi se.. :think: :think: Ted me kadil pred spanim vecer nez sel ale jen protoze to nevydrzel a neudrzel to..Takze ted kloudne nevim kdy bude kadit.Ale poznam to na nej no..Protoze chodi sedi snazi se to jakkoliv zadrzet, knoura apod..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6391
21.4.13 20:28

@eTeresa Na zachod nechce, zkousela jsem to. A nechce tam byt. Ani nemame ten sedak jeste. Kdyz jsem ho ucila curat, tak jsem zkousela ho dat na WC ze jse ho drzela a rikal dolu, a nocnik prijal v pohode..Na zachode nechce byt.
@Tiger-lily Taky si to i rikam ze pockam, ale zda to pochopi snad ano.. :think: :think: Nerada vidim, jak se trapi knoura, chodi, sedi a zadrzuje to a nevi co by!!Jsem z toho hin z neho, jak mi ho je lito ze se tak trapi a ja nevim jak mu pomoci, a jeste ted nedavno 4 dny to v sobe drzel a nekadil. Normalne chodil kazdy den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
21.4.13 20:29

@Jaja87 já bych to asi nehrotila. Domluv se s ním, že bude přes den bez plínky, ale jak bude chtít kakat, řekne Ti, ty mu dáš plínku a necháš ho samotného v pokojíčku (či jinde). Nebude se cítit hloupě, že to má ve slipkách a ani nebude trpět zácpou.
Nebo zkus ten záchod, jak psala @eTeresa .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
21.4.13 20:29

Já jsem to prostě neřešila, čekala…

zkoušeli jsem v únoru, to měl malý 2roky+2měsíce. Byl bez plen, jen na noc a odpolední spaní, v únoru teda i na ven. Čural hezky do nočníku, ale kadit tam nechtěl ani za nic. Když neměl plínu, tak to zadržoval, jednou i celý den, což při jeho apetitu už je fakt hodně a hlásil, že ho bolí bříško. kadil vždycky do plíny, nebo i do trenek, když ji neměl. po týdnu jsem to vzdala, vykašlala se na to, dala jsem mu zpět plíny a čurat jsem ho dávala kdy mě napadlo. čural i kadil do plíny.

před týdnem se ráno vzbudil a zahlásil „mami, ču-at“. plínu měl za celou noc suchou a vyčural fakt hodně. tak jsme dali trenýrky a on si začal sám chodit na nočník čurat. po třech dnech, kdy kadil do plíny (měl ji na spaní) nebo do trenek, to prostě začal sám od sebe dělat do záchodu. Nijak jsme na něj nenaléhali, jenom vysvětlovali kam se to dělá. šok pro mě byl, když po čtyřech dnech bez plíny si sám v tichosti sedl na záchod (má tam schodek) a vykadil se a volal na mě. od té doby chodí sám. i z venku se najednou sebere a jde na záchod.

takže za mě radím - vykašli se na to, neřeš to, jenom mu občas řekni kam se to dělá a prostě počkej. Pokud tě výdaje na plenky nerujnují tak, že byste neměli co jíst, tak mu je prostě dávaj, ať kadí do plenky. Ono mu to docvakne a budeš sama koukat.
slyšela jsem o dětech, které mají z kadění do nočníku blok, že to dokáží zadržovat hrozně dlouho… tak jsem z toho měla strach a rači nic neřešila. vyplatilo se.

po týdnu od první ranní hlášky „mami ču-at“ teď právě spí v postýlce bez plen. to dítě to pochopí, najednou. nechej mu jen čas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1581
21.4.13 20:30

Mně malá na wc bez sedáku taky nechtěla být…

A samotný proces ho nebolí? když říká bojím bojím… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22031
21.4.13 20:31
@Jaja87 píše:
Uz jednou pekne se vykadil do nocniku, chvalila jsem, hladila ho…A ma nejaky blok a nic..Muzete me poradit jak jste naucili sva ditka kadit do nocniku???

Počkala jsem, až k tomu skutečně dorostou.

Čím víc se tím problémem zabýváš, čím víc o tom mluvíš, čím víc to řešíš… tím déle bude trvat, než se to vyřeší.

Příspěvek upraven 21.04.13 v 20:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438

@Jaja87 Nevím, čím to je, ale spousta dětí, včetně mých, má období bobků v kalhotách a některé už třeba půl roku čůrají na nočník, ale kadí zásadně do plíny :nevim: Jestli je spokojený s plínou, dala bych mu ji, zbytečně má z kakání nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099

Tyjo, ať teď čtu, že ti čtyři dny nekadil?
fakt ho prostě nechej být, klidně může mít plíny pořád a chodit jenom čurat na nočník (třeba ty natahovací plíny)… ať si tam klidně kadí… jenom ať nemá nějaký blok do budoucna.
uvidíš, docvakne mu to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
21.4.13 20:32

To si pamatuju, syn tu pobíhal, potřeboval, tak jsem si otevřela noťas a dělala mrtvýho brouka. Pokud to drží, tak se může rozjet tzv. psychogenní zácpa a to může dělat problém roky. Nevšímat, pokud si umí dojít sám na nočník, tak pokud se to do něj rozhodne udělat, tak to udělá. Já jsem pak ani moc nechválila, netančila oslavné tance, jen jsem řekla, že to udělal správně do nočníku a konec, utít zadek a nashledanou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze