Jak připravit mango?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4780
25.3.11 09:52

Jak připravit mango

Ahoj holky. Chtěla jsem se zeptat, jestli mi někdo neporadíte jak připravit mango. Včera jsem jedno koupila a chtěla bych ho malému zkusit dát na svačinku, ale nevím jak. Uvařit? Nebo smíchat ještě s jiným ovocem? Díky za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3839
25.3.11 10:05

Ahoj, mimi teprve čekám, takže nevím, jak na příkrm, ale sama mango jím docela často. Syrové (ale zralé) buď rozmixuju a piju jako fresh džus, někdy přidám jogurt.
A někdy dělám jako přílohu ke grilovaným vepřovým kotletám - dám spolu pod gril.
Mango samo o sobě není moc sladké, což je pro někoho dobře (pro mě), pro někoho nemusí…

jo a samozřejmě oloupat :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20507
25.3.11 11:01

ahoj já mango povarila v horke vode at trochu zmekne a potom rozmixovala rucnim mixerem a podavala az to trochu vychladlo, muzes to zjemnit treba mlickem :palec: a samozdrejme bez slupky :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
597
25.3.11 12:06

Anabelko,já ho pokrájela na kousky s jablíčkem,povařila a potom rozmixovala,bylo to výborné,slaďoučké,malý to měl jen tak jako děckou výživu a něco jsem smíchala i s jogurtem :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
597
25.3.11 12:15
Anabelko,já ho pokrájela na kousky s jablíčkem,povařila a potom rozmixovala,bylo to výborné,slaďoučké,malý to měl jen tak jako děckou výživu a něco jsem smíchala i s jogurtem :mavam:
terinqa píše:
Anabelko,já ho pokrájela na kousky s jablíčkem,povařila a potom rozmixovala,bylo to výborné,slaďoučké,malý to měl jen tak jako děckou výživu a něco jsem smíchala i s jogurtem :mavam:

hlavně nech mango dozrát,když ho koupím,tak je vždycky tvrdé a kyselé,musí pár dní dojít

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4780
25.3.11 16:04

Na to jsem se právě ptala té prodavačky, jak poznám, že už je zralý, tak mi řekla že neví :lol:
Ale je teda zelený, ale když na něj sáhnu, tak je měkký. Tak já ho ještě nechám, třeba dozraje víc :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2529
25.3.11 16:29

pokud je na omak už měkké, tak bude zralé akorát. Barva slupky většinou nerozhoduje. Já ho mám nejradši jen tak samotné, ale skvělé by mohlo být nakrájené třeba do ovesné kaše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4513
25.3.11 18:13

Holky, od kdy dáváte to mango?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13711
25.3.11 18:37

Anabellko, mango by mělo být měkké a voňavé, šťavnaté. Pokud koupíš zelené, tvrdé, nezralé, tak se nechá dozrát při pokojové teplotě ve tmě (např. v kuch. skříňce).
Ale osobně bych ho sedmiměsíčnímu dítěti nedala, přecijen je to tropické ovoce a může to být alergen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1371
25.3.11 21:34

Ahoj:
omeju, oloupu škrabkou na brambory, rozkrojim, vypitvám pecku (tu si ještě okoušu já :jazyk: ), rozkrájim, nahážu do misky a rozmixuju tyčákem … a je to méééga dobrota, kterou miluje.
Pokud by bylo příliš tekutý, přimixuju pár piškotků/sunarek …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
5.2.13 13:53

@CokeLady teď nedávno jsem to studovala… do roka by se mělo podusit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie