Příkrmy a pití

314
23.3.11 08:01

Příkrmy a pití

Ahoj holky, naší malé bylo včera půl roku, začali jsme s poledním příkrmem, jinak je na UM. Můj dotaz je, jak je to s pitím? Mám jí dávat k tomu příkrmu napít? Zatím ho nesnědla celý, takže se dopucla mlíčkem, ale až mlíčko v poledne odbouráme, tak mám dát vodu nebo čajík? Jak je to vlastně s pitím i po zavedení dalších příkrmů.Malá teda pití zatím bohužel odmítá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1950
23.3.11 08:21

ahoj, naše malá je od narození na UM a také dostává čaj, vodu, šťávičku. Takže s pitím problém nemáme, naučila se to. Předpokládám že ti nebude chtít nic, tak bych koupila v drogerii např. jablečnou šťávu od Hippu, DM…apod. a řízla to kojo vodou, to by mělo chutnat a postupně snižovat dávky té šťávy :palec: Jinak bych nabízela průběžně celý den, nejen při příkrmu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13750
23.3.11 08:39

My jsme začali s příkrmem asi před týdnem, sní toho celkem dost, asi 3/4 té malé sklínky. Už ho nedokojuju ale ani nedávám žádné pití. Ten příkrm je celkem řídký, jinak má celý den mléko ode mne (cca po 2 hod). Včera jsem zkoušela dávat z lahvičky vodu, ale nikdy lahev neměl, tak moc nevěděl co s tím. Spíš mu to jen do pusinky kapalo. Četla jsem, že do 8-9 měs. není potřeba dávat pít (teda u kojených), že jim stačí kojení.
U UM to bude asi trochu jiné, ale nijak bych to nehrotila, spíš pomalu zkoušela. A zkoušela bych vodu, přecijen pokud začínáte, tak to ovoce ještě nemáte a ani s tím cukrem není kam spěchat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
23.3.11 08:41

Já dávám pití průběžně během dne,aby si na to tak nějak pomalu zvykala.Příkrm jí dám zapít vždycky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
23.3.11 08:55

Udělám čajík do hrnečku a dám mu to.....sice do toho více kouše než saje, ale něco do sebe dostane…

ale mě už s ní celou velkou skleničku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
23.3.11 09:17
Lenka512 píše:
Udělám čajík do hrnečku a dám mu to.....sice do toho více kouše než saje, ale něco do sebe dostane…ale mě už s ní celou velkou skleničku…

Do hrnečku? Jako že nepije z lahvičky, ale rovnou z hrnku? No to nám asi nepůjde, je malá. Zkoušela jsem jí dát čajík, vezme lahvičku do pusy, ale jak ochutná, tak už dál nesaje…možná že ty šťávičky by pomohly, zkusím, i když bych byla radši za vodu nebo bylinkový čajík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
23.3.11 09:36

Si zvykne na pití neboj,nám to taky trvalo,stále toho moc nevypije ale aspoň něco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
707
23.3.11 09:45

náš malej pije už od začátku přikrmování jen vodu (a mlíčko samozřejmě:). Teda v šestým měsíci to bylo hlavně ještě MM, ale jakmile začaly další příkrmy, kromě oběda, tak jsem mu pořád zkoušela dávat kouzelný hrnek s vodou a postupně pil víc a víc. Nechtěla jsem ho učit právě na čajíčky, šťávy apod., protože voda je ve finále nejzdravější a taky nejpřístupnější :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511
23.3.11 09:55

Už měsíc dávám příkrmy,a stále k tomu kojím.Skoušela jsem čaj,ale to neprošlo,láhev není prso no.Ale jestli dáváš UM,tak bych po přikrmování trohu čaje tak za 20min dala.Ne hned,aby mimčo neblinkalo.Mezi příkrmem a UM by měl být čaj na žízeň.

• Citovat
  • Upravit
314
23.3.11 10:59

Holky, díky moc za rady, po obídku do ní zkusím něco nasoukat.....jinak když zbytek dne pije zatím UM, tak pak už pití dávat nemusím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
23.3.11 12:10
JITULINECKA píše:
Lenka512 píše:
Udělám čajík do hrnečku a dám mu to.....sice do toho více kouše než saje, ale něco do sebe dostane…ale mě už s ní celou velkou skleničku…
Do hrnečku? Jako že nepije z lahvičky, ale rovnou z hrnku? No to nám asi nepůjde, je malá. Zkoušela jsem jí dát čajík, vezme lahvičku do pusy, ale jak ochutná, tak už dál nesaje…možná že ty šťávičky by pomohly, zkusím, i když bych byla radši za vodu nebo bylinkový čajík.

Je pravda, že nejdříve jsem ho naučila na flašku - někdy odpoledne mu dám Sunar, když potřebuju nekojit…ale hrnek jsem mu dala, ať to zkouší…na škodu to není…takže se učí sám, ale jak jsem říkala,více kouše než saje, ale něco do sebe dostane…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
23.3.11 12:30
Lenka512 píše:
JITULINECKA píše:
Lenka512 píše:
Do hrnečku? Jako že nepije z lahvičky, ale rovnou z hrnku? No to nám asi nepůjde, je malá. Zkoušela jsem jí dát čajík, vezme lahvičku do pusy, ale jak ochutná, tak už dál nesaje…možná že ty šťávičky by pomohly, zkusím, i když bych byla radši za vodu nebo bylinkový čajík.
Je pravda, že nejdříve jsem ho naučila na flašku - někdy odpoledne mu dám Sunar, když potřebuju nekojit…ale hrnek jsem mu dala, ať to zkouší…na škodu to není…takže se učí sám, ale jak jsem říkala,více kouše než saje, ale něco do sebe dostane…

Leni, myslíš učící hrneček nebo normální? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9079
23.3.11 13:04

Já jsem začala podávat pítko asi 4 den po zavedení příkrmů. Už to zkoušíme 3 týden a teprve teď nám to začíná jít. Sice jsme na MM, ale některým dětěm to trvá delší dobu než se to naučí, tak nečekám na 8 měsíc a pijem.
První pokus s pítkem byla katastrofa- chce to je trpělivost a nabízet a nabízet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
23.3.11 13:13
MarkyM píše:
Lenka512 píše:
JITULINECKA píše:
Lenka512 píše:
Leni, myslíš učící hrneček nebo normální? :nevim:

učící.....tak dobrej zase není :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
23.3.11 13:20
JITULINECKA píše:
Lenka512 píše:

ještě doporučuju zkusit jinou teplotu, naše musí mít i tu vodu ohřátou jak mlíko, jinak to nechce…ochutná a zjistí, že je studený a prostě nepije:))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí