Proč maso tak brzo?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1158
22.3.11 09:31

Proč maso tak brzo?

Zdravím,
mám dotaz… proč se má s masem do zeleniny začít tak brzo? Kvůli železu? Nenasycené masné kyseliny?
Ale ty jsou i v jiných potravinách…

Nezatěžuje se nedozrálé střevo kojence těžce stravitelným masem příliš brzo?
Někde jsem našla, že je lepší zavést maso až kolem 10.-11. měsíce… ale čím do té doby nahradit ty potřebné složky? A kdy kterou a jak zavádět?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10952
22.3.11 09:35

Je to kvůli živočišné bílkovině,tu ničím jiným nenahradíš a je důležitá.
Myslím,že od 6.měsíce to není zas tak nutný,spíš zvykat,ale později už to maso fakt dávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3412
22.3.11 09:37

bílkoviny, proteiny pro zdravý vývoj kostí, svalů??? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
22.3.11 09:39

Souhlasím s holkama. Toho masa kojenec nesní zase tak velké množství, ale potřebné je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1158
22.3.11 09:57

neříkám, že není… ale začala bych spíš až v 9-10m, než v 7…

někde jsem četla, že železo dodat třeba z meruněk a ty nenas.mas.kyseliny a možná i tu živočišnou bílkovinu ve formě rybího tuku z lékárny (prý je nějaký „čistý“ :nevim: )…

Příspěvek upraven 22.03.11 v 09:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1158
22.3.11 09:58
Ivoka píše:
Myslím,že od 6.měsíce to není zas tak nutný,spíš zvykat,ale později už to maso fakt dávat.

co považuješ za „později“?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
22.3.11 10:12

Já začala dávat maso měsíc po zelenině, první týden jednou týdně, druhý dvakrát, až jsme skončili na mase 5× týdně, jednou žloutek a jednou jen zelenina.

To není taková zátěž, jde to postupně, když tak si můžeš to zavádění ještě více rozvolnit a roztáhnout do více týdnů…

Člověk je všežravec, masa bych se nevzdávala, alespoň ne v období růstu a vývoje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10952
22.3.11 10:31
Scrat píše:
Ivoka píše:
Myslím,že od 6.měsíce to není zas tak nutný,spíš zvykat,ale později už to maso fakt dávat.
co považuješ za „později“?
Špatně jsem se koukla na tvůj metřík,malé je skoro 7 měsíců…tak to už později ste :mrgreen:
Neboj se toho,tejně do ní ze začátku nedostaneš víc než pár lžiček,půl kuřete nezblajzne :mrgreen:
Rybí tuk z lékárny je pořád rybí tuk z lékárny a ne maso.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1158
22.3.11 10:36

Pipet, to rozhodně ne… já sama jsem téměř masožravec… :lol:

Asi začnu opravdu pomalu každý týden o den navíc na mase…

Ještě se pozeptám svého zdroje, proč s masem otálet/neotálet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1158
22.3.11 10:39
Ivoka píše:
půl kuřete nezblajzne :mrgreen:
:lol: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.3.11 11:12

Nevím, dítko teprve čekám, ale jsem narozená 20. srpna a štědrý večer mi mamka dávala obrané maso z kapra a v pohodě:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merett
22.3.11 11:14

my jsme začali dávat maso okolo 7 měs protože malý byl anemický a po zavedení příkrmu se to spravilo :palec:

• Citovat
  • Upravit
1475
22.3.11 11:19

Já začala s masem pomalu v 11.m odborné důvody proč najdeš v knížce od Fořta Aby dětem chutnalo 2. díl nebo tak nějak se to jmenuje-teď jsem ji půjčila kamarádce. Mě ty argumenty přesvědčily. Protože maso je fakt nahraditelné a pro děti složité ;-) Nemá cenu pouštět se do větších diskusí, ještě mě někdo setře jako nějakou šílenou matku, takže pokud tě to opravdu zajímá doporučuju tu knížku. Mrněcímu papání zdar :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16783
14.4.11 12:57

no tak já mám zase problém malý mi jí všechno bude mu 6 měsíců ale když má jen zeleninku tak spí krásně do 2 nají se a spí dál ale když mu dám skleničku s masem tak se celou noc kroutí a brečí asi ho bolí bříško tak masový přesunu tak o 2 měsíce nebo občas vyzkouším ale mám vyzkoušeno že je to opravdu po tom nemáte s tím taky někdo zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
586
14.4.11 13:03

Tak já taky nejsem zastáncem masa 6× týdně od 6. měsíce, jak nám hustí do hlav doktoři. A pokud v tomto směru tápeš, taky doporučuji toho Fořta- má knížek o dětské výživě několik- vyjadřuje se tam i o vhodnosti kravského mléka, trop. ovoce a tak.

Jinak já maso dřív než v roce určitě nedám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko