Proč maso tak brzo?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Proč maso tak brzo?
Zdravím,
mám dotaz… proč se má s masem do zeleniny začít tak brzo? Kvůli železu? Nenasycené masné kyseliny?
Ale ty jsou i v jiných potravinách…
Nezatěžuje se nedozrálé střevo kojence těžce stravitelným masem příliš brzo?
Někde jsem našla, že je lepší zavést maso až kolem 10.-11. měsíce… ale čím do té doby nahradit ty potřebné složky? A kdy kterou a jak zavádět?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Je to kvůli živočišné bílkovině,tu ničím jiným nenahradíš a je důležitá.
Myslím,že od 6.měsíce to není zas tak nutný,spíš zvykat,ale později už to maso fakt dávat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Souhlasím s holkama. Toho masa kojenec nesní zase tak velké množství, ale potřebné je.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
neříkám, že není… ale začala bych spíš až v 9-10m, než v 7…
někde jsem četla, že železo dodat třeba z meruněk a ty nenas.mas.kyseliny a možná i tu živočišnou bílkovinu ve formě rybího tuku z lékárny (prý je nějaký „čistý“
)…
Příspěvek upraven 22.03.11 v 09:59
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ivoka píše:
Myslím,že od 6.měsíce to není zas tak nutný,spíš zvykat,ale později už to maso fakt dávat.
co považuješ za „později“?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já začala dávat maso měsíc po zelenině, první týden jednou týdně, druhý dvakrát, až jsme skončili na mase 5× týdně, jednou žloutek a jednou jen zelenina.
To není taková zátěž, jde to postupně, když tak si můžeš to zavádění ještě více rozvolnit a roztáhnout do více týdnů…
Člověk je všežravec, masa bych se nevzdávala, alespoň ne v období růstu a vývoje…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Scrat píše:Špatně jsem se koukla na tvůj metřík,malé je skoro 7 měsíců…tak to už později steIvoka píše:co považuješ za „později“?
Neboj se toho,tejně do ní ze začátku nedostaneš víc než pár lžiček,půl kuřete nezblajzne
Rybí tuk z lékárny je pořád rybí tuk z lékárny a ne maso.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pipet, to rozhodně ne… já sama jsem téměř masožravec… ![]()
Asi začnu opravdu pomalu každý týden o den navíc na mase…
Ještě se pozeptám svého zdroje, proč s masem otálet/neotálet…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nevím, dítko teprve čekám, ale jsem narozená 20. srpna a štědrý večer mi mamka dávala obrané maso z kapra a v pohodě:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
my jsme začali dávat maso okolo 7 měs protože malý byl anemický a po zavedení příkrmu se to spravilo ![]()
- Citovat
- Upravit
Já začala s masem pomalu v 11.m odborné důvody proč najdeš v knížce od Fořta Aby dětem chutnalo 2. díl nebo tak nějak se to jmenuje-teď jsem ji půjčila kamarádce. Mě ty argumenty přesvědčily. Protože maso je fakt nahraditelné a pro děti složité
Nemá cenu pouštět se do větších diskusí, ještě mě někdo setře jako nějakou šílenou matku, takže pokud tě to opravdu zajímá doporučuju tu knížku. Mrněcímu papání zdar ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no tak já mám zase problém malý mi jí všechno bude mu 6 měsíců ale když má jen zeleninku tak spí krásně do 2 nají se a spí dál ale když mu dám skleničku s masem tak se celou noc kroutí a brečí asi ho bolí bříško tak masový přesunu tak o 2 měsíce nebo občas vyzkouším ale mám vyzkoušeno že je to opravdu po tom nemáte s tím taky někdo zkušenosti?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já taky nejsem zastáncem masa 6× týdně od 6. měsíce, jak nám hustí do hlav doktoři. A pokud v tomto směru tápeš, taky doporučuji toho Fořta- má knížek o dětské výživě několik- vyjadřuje se tam i o vhodnosti kravského mléka, trop. ovoce a tak.
Jinak já maso dřív než v roce určitě nedám
- načítám...
- Citovat
- Zmínit