Proč maso tak brzo?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Ještě k těm nezbytným složkám- měl by stačit žloutek, jogurt, MM nebo Um- pokud dáváš. Do roka určitě
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
koralina11 píše:
no tak já mám zase problém malý mi jí všechno bude mu 6 měsíců ale když má jen zeleninku tak spí krásně do 2 nají se a spí dál ale když mu dám skleničku s masem tak se celou noc kroutí a brečí asi ho bolí bříško tak masový přesunu tak o 2 měsíce nebo občas vyzkouším ale mám vyzkoušeno že je to opravdu po tom nemáte s tím taky někdo zkušenosti?
Ale vy začínáte dle mého s masem moc brzy, dej mu čas alespoň do ukončeného 6 měsíce. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, dávala jsem maso až v 11.měsíci a opatrně. Teď má malá rok, má 1× týdne kuřečí, 1× králičí, 1× týdně hovězí, 1× týdně žloutek a 3× týdně bezmasé jídlo.
Hodně jsem se o to zajímala. Dětská nic nenamítala, prý je to lepší a malá chudokrevná nebyla. Jestli chceš, můžu ti přeposlat závěr studie „Proč je potřeba být opatrný při zavádění masa“ nebo pohledej na netu. Krom jiného maso v trávicím traktu zahnívá, což pro nedovyvinutá střeva kojence není dobře (závěr z dlouhodobé studie onkologické) a maso má velký podíl bílkovin, což není fajn na ledviny, ale zas má i jiné klady, takže se dává o něco dřív, než například tvaroh a bílek (od jednoho roku právě díky podílu bílkovin.)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Limutka píše:
Nevím, dítko teprve čekám, ale jsem narozená 20. srpna a štědrý večer mi mamka dávala obrané maso z kapra a v pohodě:-)
- Citovat
- Upravit
Ja bych to tak nehrotila. Doktorka rikala, ze maso zhruba 1-2 mesice po prvni zelenine coz vychazelo na 7.-8. mesic a navic obden.
My jsme masozrouti, takze my uz davame denne.
Ale pokud mas ty osobne neco proti rozhodne bych nestresovala a klidne zacala pomaloucku, polehoucku, ci pokud mas pocit, ze chces pockat tak pockat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Háta_x píše:
Ahoj, dávala jsem maso až v 11.měsíci a opatrně. Teď má malá rok, má 1× týdne kuřečí, 1× králičí, 1× týdně hovězí, 1× týdně žloutek a 3× týdně bezmasé jídlo.
Hodně jsem se o to zajímala. Dětská nic nenamítala, prý je to lepší a malá chudokrevná nebyla. Jestli chceš, můžu ti přeposlat závěr studie „Proč je potřeba být opatrný při zavádění masa“ nebo pohledej na netu. Krom jiného maso v trávicím traktu zahnívá, což pro nedovyvinutá střeva kojence není dobře (závěr z dlouhodobé studie onkologické) a maso má velký podíl bílkovin, což není fajn na ledviny, ale zas má i jiné klady, takže se dává o něco dřív, než například tvaroh a bílek (od jednoho roku právě díky podílu bílkovin.)
Háťo, to bys byla hodná, kdybys mi poslala ten závět té studie… na netu jsem hledala, ale nic kloudného nenašla…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nikdy na 100% nevěřím ani doktorům, ani knížkám různých „odborníků“… já jsem máma, já rozhodnu.
Občas mě ty hysterie okolo masa, KM a mnoho dalšího doslova děsí
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
koralina11 píše:
no tak já mám zase problém malý mi jí všechno bude mu 6 měsíců ale když má jen zeleninku tak spí krásně do 2 nají se a spí dál ale když mu dám skleničku s masem tak se celou noc kroutí a brečí asi ho bolí bříško tak masový přesunu tak o 2 měsíce nebo občas vyzkouším ale mám vyzkoušeno že je to opravdu po tom nemáte s tím taky někdo zkušenosti?
Mojí Veru ucpává mrkev. A mrkev je opravdu skoro ve všem i v těch masových skleničkách. Tak jí do skleničky přidám kapku, dvě olivového oleje extra virgin a jak mi pěkně kaká ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Souhlasím s tím, že trochu se řídit doktorem, trochu knížkami, trochu radami, ale hlavně i svým pocitem..
Já například jsem maso nedávala každý den. přišlo mě to divné, brala jsem to podle sebe - taky bych nejedla masové jídla každý den, přejedla bych se.. takže jeden den měl něco se zeleninou, druhý den jinou zeleninku jinou kombinaci, potom maso s bramborem, další den třeba polévku na oběd třeba zahuštěnou vajíčkem, pa třeba opět maso s rýží…
Vařila jsem i kombinovala skleničky, takže záleželo co kdy a prokládala jsem to i polévkama - špenátová,kuřecí, zeleninová, atd.
Jak říkám každého věc, ale osobně nejsem zase zdatná kuchařka, takže vařit každý den s masa a obměňovat chutě, abi by nešlo
Věřím tomu, že i to dítko, se přejí něčeho, když se mu to dává pořád..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
rhiannon píše:
Nikdy na 100% nevěřím ani doktorům, ani knížkám různých „odborníků“… já jsem máma, já rozhodnu.Občas mě ty hysterie okolo masa, KM a mnoho dalšího doslova děsí![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ještě jedna věc mě tak napadla. Máma mi říkala, že dnes se všechno hrotí a dřív prostě takové vymoženosti nebyly - nebo spíš peníze, taskže maso bylo jednou týdně , ¨max dvakrát, ovoce taky moc nebylo,nebyl takový výběr všeho a vidíte jak jsem pěkně vyrostly..
Tím chci říct, že podle mě vůbec nezáoleží, jestli někdo dá maso v 6 nebo 8 měsíci
, záleží na celkovém stravování
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Háta_x píše:
můžu teda poprosit o tu studii moc děkuji já bych mu to nedávala jen sem nakoupila skleničky a zrovna ten králík je tam od 4 měsíce ale když ho bolí břicho tak mu to samo dávat nebudu ale nevím proč to do těch skleniček dávají
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Háta
Ahoj - To mas zrejme dobrou detskou kdyz je v obraze o tom, ze se s masem muze pockat. Prosimte posli mne zaver z te studie, ja s panem Fortem v mnohem souhlasim ale muj drobecek je chudokrevny. Ja sama maso jim skoro kazdy den. Nicmene zadne sunky, uzene, salamy ci klobasy nejim a ani bych to nejedla kdybych nekojila sunaka je doporucena jen kvalitni dusena ci detska ale pokud si predstavim co vsechno tam pomelou tak si radeji uvarim doma cerstve maso ci rybu s se zeleninou a prilohou vse ovsem bez koreni. Muj partner ji ale vsechno to co ja ne a taky mne to neni po vuly protoze ja nechci aby Nicolas jednou kopiroval sveho otce a jedl to co vylozene a evidentne skodi! Zatim zloudek drobeckovi nedavam mel problem kdyz jsem jedla vajicka reagoval prujemem. Ja do nejim ani sladke zadne dorty ci zmrzliny proste jen zdrava vyziva a vse zatim vetsinou bez lepku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Miarei píše:
bílkoviny, proteiny pro zdravý vývoj kostí, svalů???
bílkoviny a proteiny jsou jedno a to samé. Bílkovina na kosti??? Někdy je lepší méně „moudrosti“ a více zdravého rozumu.
- Citovat
- Upravit
Pro Háta_x: Souhlasím. Někdy méně znamená více.
Pro ty kteří neustále tvrdí, že jsme všežravci: Jíte opravdu všechno nebo jen to jen říkáte? Většina lidí co tohle říká jí jen některá masa, vejce, mléko, pečivo, některou tu zeleninu, brambory a ovoce. Ale když se zeptám na jáhly nebo pohanku tak už člověk všežravec není.
Celkově si myslím, že lidé ohledně stravování nehledají informace ale hledají jen někoho kdo je ujistí, že maso je zdravé. Také se říká všeho s mírou
a dále se říká lepší kvalita nežli kvantita ![]()
- Citovat
- Upravit