Nekvalitní příkrmy
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Nekvalitní příkrmy
Holky, důležité!!!!!
až některá najdete příkrm, ve kterém je něco, co by tam být nemělo (sůl, pepř, konzervanty, silně alergizující potraviny neodpovídající věku…) dejte sem odkaz přesný název výrobku a značku a nebo mi pošlete SZ.
Kamarádka z porodnice dělala v laborce, kde to sledovali a dělali rozbory. Pošlou na to kontrolu a jestli to neprojde, stáhnou snad z prodeje.
Máme šanci něco změnit!
A varování pro ostatní taky asi není od věci.
Díky za pomoc.
Sufik
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Tak například Sunárek od Hero, treska s bramborami, od 8m, obsahuje smetanu a bílý pepř (smetana a obecně kravské mléko je doporučováno až od roka, dochucení pepřem mi pro 8m dítě přijde fakt zvrácené
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Gladys píše:
Tak například Sunárek od Hero, treska s bramborami, od 8m, obsahuje smetanu a bílý pepř (smetana a obecně kravské mléko je doporučováno až od roka, dochucení pepřem mi pro 8m dítě přijde fakt zvrácené
U Sunárku jsme zírala obecně, co tam všechno je
Už nekupuji.
Bohužel sůl je snad ve všech příkrmech od 8. nebo 10.měsíce, i ten sýr nebo smetana se tam občas najde
Jmenovitě nevím, protože to kupuji velmi zřídka, a nejraději od Hami.
Příspěvek upraven 17.03.11 v 21:24
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale upřímně, nemyslím, že by se tím něco změnilo, přímo na svých stránkách uvádějí číslo normy, s kterou byl příkrm v souladu vyroben
Takže očividně je v pořádku nacpat smetanu už klidně 6m, stejně tak pepř.
Už nevím, který příkrm to byl, ale jednou jsem narazila i na sojový olej (soja je silný alergen, nedoporučuje se do 3let
)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych třebas dala přezkoušet příkrmy od Hippu - divila jsem se, že některé obsahují smetanu / myslím špenát, brambory a smetana / a jsou klasifikované od 4. měs… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podle mě je stáhnutí z trhu blbost.
Je třeba rozlišovat 2 věci - obsah škodlivin a obsah nevhodných potravin. Podle mě je záonem stanoveno, co nesmí dětská výživa do jednoho roku obsahovat - jedná se většinou o cizorodé látky, dusičnany, těžké kovy… Ale už nikde není jasně napsáno, které potraviny smí obsahovat. Zkrátka zákon rozděluje stravu pro kojence do roka, ale nerozlišuje 4 nebo 10 měsíců.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ten bílý pepř je ve všech příkrmech od jedné značky (už si bohužel nepamatuju, která to byla
) Fakt nechápu, co to má za význam ![]()
Jinak souhlas s Alpakou, kvůli smetaně to z trhu nestáhnou, tomu nevěřím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co si tak matně pamatuju, tak v Sunárku opravdu jsou zajímavé věci, jako třeba v jablkách od 4m skořice. Pak ten bílý pepř a i jiný koření, ale teď si nemůžu vzpomenout… Ryby před 1 rokem jsou Sunárek i Hami.
V Hippu kromě smetany je i sůl a cukr běžně.
V Hami jsou houby, celer…
Ale přesný názvy už dohromady nedám, to už je dlouho, co skleničky nedáváme, resp. když už, tak máme svoje favority, který jsou ok.
A pak je spousta výrobků s jahodami od 4m.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
chuanitka píše:
Jinak souhlas s Alpakou, kvůli smetaně to z trhu nestáhnou, tomu nevěřím
To je jako by někdo chtěl stahovat z trhu salámy, bombony, paštiky, taveňáky, cigarety … Vhodné to konzumovat není, ale protizákoné vyrábět a prodávat taky ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tfuj. My kupujeme maximálně ovocné Hami. ( mladši je ještě nepapá, ale straši chutnají furt). Příkrmy jsem dělala (masozeleninka a tak) jsem dělala doma, protože jednou jsem koupila jakejsi sajrajt :devil: slaný to bylo, tfuj!
Myslím, že stáhnutí produktu z prodeje nebude zcela realizovatelné, pokud neobsahují látky, které obsahovat nesmí (dusičnany a nevím co), tak asi máme smůlu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No ono taky kdo by dělal toho arbitra, který by rozhodoval, co je pro dítě v jakém věku vhodné a co ne? Vždyť ani vědci se na tom neshodnou…
Prostě je na matce, aby si prostudovala složení a rozhodla se, jestli dát, nebo nedat. Osobně třeba bílý pepř nechápu (třeba ten Sunárek připadá moc pepřovatý i mě samotné
) ale smetany, ryb ani celeru jsem se nebála ![]()
BTW v Itálii jsem koupila příkrm s treskou, na kterém bylo „od 4. měsíce“… takže ony ty zažitá doporučení jsou v každé zemi jiná a navíc se mění rok od roku, že.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, ono taky záleží pro jaký trh je jídlíčko vyráběné. Např u Hippu, jsem objevila lepek v jídle od 4.Měsíců ( ale byl pro Německo) a ten samej pro česko byl až od 6. měsíců. Obecně například v Kauflendu maj Německý Hipp, jen s českou přelepkou. Jen já už to moc neřeším, alergii žádnou nemáme, jsme už veliká holka, tak papáme normálně téměř vše co se jídílek týče.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já taky nevěřím, že by to stáhli…
Osobně si prostě vybírám, než něco koupím, a že to nějaká matka nedělá - co my s tím?? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
holky děkuju za reakce, to stažení z trhu asi nebude reálné, jen jsem chtěla trochu rozvířit diskusi.
Každopádně takový rozbor výživy neuškodí, určitě to vyselektují podle složení na etiketě a porovnají s normama.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit