Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky, potřebovala bych poradit, jak probíhá kolaudace u RD?
Zítra kolaudujeme a až teď mě napadlo, že vůbec nevím nic.
Mám chystat kafe a nabídnout třeba zákusek. Také co je bude zajímat?
Napsali nám do papírů co asi, ale jak moc jsou důslední?
Taky v domku už bydlíme, a je to znát. Mám se nějak pokusit zamaskovat kartáčky na zuby a peřiny schovat pod postele? A udělat z toho sterilní byt?
Moc, moc díky za rady.
důslednost to máš jak kde, u nás to byla jen kontrola papírů, to že tam bydlíme jsme nijak netajili, ono taky když se kolauduje s miminem co ještě den předtím bylo v porodnici, tak cokoliv maskovat není kdy a ani nemá smysl… i když v tu chvíli krásne spinkal..
nabídli jsme chlebíčky, kafe… no ale až na 1 jsme si je snědli sami…
nejdůležitější je mít všechna razítka…
Ahoj, tak já vím od kamarádů, co mají čerstvou zkušenost, že jim přímo doporučili schovat ty nejnápadnější věci, co by ukazovaly na trvalé bydlení. Ale záleží, kdo k vám přijde…
tak to vše záleží na tom „koladátorovi“ Máš pravdu, že i já den před kolaudací vyšilovala, jestli chystat pohoštění nebo ne, ale my v baráku ještě nebydleli. Koladovali jsme 6.12.07 a nastěhovali se „až“10.12.07. Náš úředník, prošel barák od půdy až po sklep, ale naštěstí nerýpal. sepsal pár nedostatků, typu dodělat příjezdovou cestu, atd a šel. Do roka, jsme museli podat hlášení zda jsou připomínky hotové a snad máme pokoj.
tak to vše záleží na tom „koladátorovi“ Máš pravdu, že i já den před kolaudací vyšilovala, jestli chystat pohoštění nebo ne, ale my v baráku ještě nebydleli. Koladovali jsme 6.12.07 a nastěhovali se „až“10.12.07. Náš úředník, prošel barák od půdy až po sklep, ale naštěstí nerýpal. sepsal pár nedostatků, typu dodělat příjezdovou cestu, atd a šel. Do roka, jsme museli podat hlášení zda jsou připomínky hotové a snad máme pokoj.
KOlaudavali jsme po roce bydleni, nic jsem teda nechystala,ale baba prolezla barak od vrchu az dolu, co nejvic veci jsme schovali,aby to neslo poznat,ze zde bydlime (tzn. nadobi,hrnky,z posteli jsme schovali periny a vyndali matrace,z koupelny vse pryc, vse neusporadane poskladat,zidle na stul…no uklizela sem to pak 2 dny…meli jsme protivnou urednici,naznala,ze se ji nelibi nase zabradli (mame vodorovne pricky),i kdyz je podle stav.zakona v poradku,ale ji se proste „nelibilo“ a trvala na nainstalovani siti a na balkone,abysme nainstalovali drevene desky kolem zabradli,ze je to nebezpecne pro deti…odmitli jsme,ze to neni nutne dle zakona,ze az to budeme povazovat za nutne kvuli detem,tak si to zabezpecime…nakonec to proslo,ale zdrzovala to sec mohla.....Lena
My bydlíme už 5 let v domku, kolaudovat budeme za rok. Kolaudaci jsme odsouvali kvůli připojení na kanalizaci, jinak by musel být septik, domek je už dávno hotový se vším všudy. Ale věděli jsme, že ta kanalizace brzo bude, tak jsme si počkali. Nic schovávat nebudeme, pohoštění budeme chystat - kolaudátor je tak trochu náš známý (ale ne kamarádíček). Snad se dobře vyspí
. Hlavně nás upozorňoval na požární dveře, zábradlí, balkón a naše největší neřest - nedodělané zásuvky.
Ahoj,u nás chtěla hlavně papíry,pak prolezla komplet celý barák,od půdy po sklep,dost podrobně se dotazovala,chtěla vidět hasící přístroj,ale dalo se s ní mluvit.Chtěla hlavně všude kompletní zábradlí,pak sepsala nedostatky,dala nám lhůtu na odstranění,to jsme tam pak dali písemně.Ale hlavně ať máte v pořádku plány,šla po baráku přesně podle nich…
Nachystala jsem chlebíčky,ale nevzala si nic,ani kafe,šla kolaudovat ještě jinam.
Jo, a bydleli jsme tam načerno,takže jsem sundávala záclony,schovala kosmetiku v koupelně a peřiny.Ale asi to prokoukla
.Jedni známí bydleli taky v domku načerno před kolaudací a někdo na ně posla dokonce udání,tak se museli vystěhovat,zkolaudovat a pak nastěhovat…
.
Tak ať Vám přijde někdo rozumný! ![]()
Všem moc děkuji za tipy. Máme zkolaudováno.
Sice máme pár nedostatků, jak se tady psalo, chodníky, a omítka.
Ale paní byla velmi příjemná. Viděla, že dům je zabydlený. nic neřekla, vše poctivě prošla, zapsala, dala si kávu. Zákusky ani chlebíček nechtěla.
Ale nerýpala ani nic jiného.Opravdu velmi milá.
Děkuji jěště jednou za tipy.
Obnovuju diskuzi - holky, nevíte náhodou někdo, jak je to, když se kolauduje po termínu? Jako, že jsme to nestihli dodělat, byli jsme tehdy na stavebním úřadě a paní nám řekla, že bychom v podstatě museli žádat o nové stavební povolení (včetně poplatků) nebo pak zaplatit asi 200 nějaký poplatek, tak jsme se rozhodli proto, ale teď chceme kolaudovat a ve mně hlodá, jestli nám nenasolí nějakou pokutu… Raději anonym.
Anonymní píše:
Obnovuju diskuzi - holky, nevíte náhodou někdo, jak je to, když se kolauduje po termínu? Jako, že jsme to nestihli dodělat, byli jsme tehdy na stavebním úřadě a paní nám řekla, že bychom v podstatě museli žádat o nové stavební povolení (včetně poplatků) nebo pak zaplatit asi 200 nějaký poplatek, tak jsme se rozhodli proto, ale teď chceme kolaudovat a ve mně hlodá, jestli nám nenasolí nějakou pokutu… Raději anonym.
Taky anonym. My riskli tu pokutu - nevybavuju si to přesně, řádově stovka dvě, max pětistovka, měli jsme malého prcka, tohle vyřizoval manžel. Ale prostě ta pokuta stála fakt za to než vyběhávat to povolení a jiné doklady znova - nehledě na to, že by byly znova poplatky za nové povolení … a pak už normálně přijel úředník na kolaudaci do domu, kde žila rodina s malým dítětem, to se prostě nschová … a akorát probral nějaký detaily, ale spíš ze svého osobního zájmu než že by chtěl prudit … jakože máme třeba vlastní studnu, tak jaká je tu voda a jak kvůli prckovi zjišťujeme kvalitu … že on má chatu a taky studnu a vnouče … pak napsal nějaké zjevné nedostatky a jakože do toho a toho termínu se odstraní (a neopomněl dodat, že je jeich tam pár a že fakt nemají ani důvod, ani náladu, ani čas po těch domech jezdit znova a pátrat po tom, kdy a kdo to jak „odstranil“) … fakt za ty nový papíry to nestálo … toť má zkušenost, nikoli rada!
Holky prosím když vám kolaudovali dům měřili vám strany domu? jde mi o to ze my jsme meli v plánech 12,5m a teď jsme to měřili a zjistili jsme ze nám to postavili na 13,5m
no ja jsem rada ze je větší jen me zajímá jestli zkolaudujem nebo zda se na to dá přijít. Stavební firma tvrdí ze je to ještě v normě.
Anonym snad pochopíte. Děkuji S.
My jsme kolaudovali ted, nic nemerili, jen se divali na geodeticke zamereni domu co jsme museli dodat a prochazeli dum podle planu, jedine co merili bylo, kdyz se jim nezdala vyska parapetu. A dum mame o metr bliz silnici nez bylo v povoleni a nevsimli si ![]()
Holky děkuju. Nevíte kdyz tak kolik by mohla být pokuta? přece to nebudem k vůli metrů bourat. Nám zas dneska říkal. známý ze to klidně nechají zbourat ![]()