Jak probíhá křest

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13331
6.6.16 17:03
@vyrovnaná žena píše:
záleží na jakého faráře natrefíš, některý pokřtí bez přípravy, jinde se musíš něco naučit, ale už nevím co :think:

Slyšela jsem, že se asi půl roku musí chodit na přednášky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1721
6.6.16 17:03
@Mi24 píše:
Divím se kolik vás není pokřtěních a dítě vám pokřtili pokřti bez problému několik známých měli s pokřtěním dítěte velké problémy, protože žijou na hromádce další zas že neměli svatbu v kostele atd…v okolí je jen další kněz, které křtí dětí od všech at jsou manžele nebo ne pokřtění rodiče nepokřtěni atd…ale už i on má díky anonymnímu udaní velké problémy, protože pro víru je to velký hřích křtít dětí z rodin kde nejsou oba pokřtění a kde neměli svatbu v kostele

vím, že je to starý příspěvek a uživatelka i smazaná, ale zaráží mě to udání, to snad není možné :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1721
6.6.16 17:04
@chipsa píše:
Slyšela jsem, že se asi půl roku musí chodit na přednášky :nevim:

1/2 roku 8o to je dost, ale nevím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
6.6.16 17:05
@vyrovnaná žena píše:
vím, že je to starý příspěvek a uživatelka i smazaná, ale zaráží mě to udání, to snad není možné :roll:

Tak toho jsem si nevšimla. Ale jestli někdo udává takové záležitosti, tak :poblion: Je to každého věc, zda nechá pokřtít sebe, nebo dítě :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1721
6.6.16 17:06

@chipsa
to je síla 8o

tady je odkaz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1721
6.6.16 17:17

@chipsa to jsem ti moc neporadila, tam je příprava rok :lol:
zajdi někam na faru a zeptej se. Záleží na faráři. Jinak se omlouvám za blbý odkaz :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
6.6.16 17:21
@vyrovnaná žena píše:
@chipsa to jsem ti moc neporadila, tam je příprava rok :lol:
zajdi někam na faru a zeptej se. Záleží na faráři. Jinak se omlouvám za blbý odkaz :)

Ne ne, díky. Stejně mě nic jiného nezbude, než někam zajít a dozvím se víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6118
6.6.16 18:23

@chipsa Záleží na tom, u koho se chceš nechat pokřtít (u jaké církve). Křest je jeden a platný všude, ale v různých církvích probíhá různě (u katolíků tě pomažou olejem a polijou vodou, u letničních tě potopí do bazénu). Každopádně u dospělých ta příprava probíhá téměř vždy (u katolíků není výjimka půl roku, strýc je farář a dělá cca 10 setkání po týdnu). Připrav se jen na to, že musíš být věřící :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný