Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@vyrovnaná žena píše:
záleží na jakého faráře natrefíš, některý pokřtí bez přípravy, jinde se musíš něco naučit, ale už nevím co
Slyšela jsem, že se asi půl roku musí chodit na přednášky ![]()
@Mi24 píše:
Divím se kolik vás není pokřtěních a dítě vám pokřtili pokřti bez problému několik známých měli s pokřtěním dítěte velké problémy, protože žijou na hromádce další zas že neměli svatbu v kostele atd…v okolí je jen další kněz, které křtí dětí od všech at jsou manžele nebo ne pokřtění rodiče nepokřtěni atd…ale už i on má díky anonymnímu udaní velké problémy, protože pro víru je to velký hřích křtít dětí z rodin kde nejsou oba pokřtění a kde neměli svatbu v kostele
vím, že je to starý příspěvek a uživatelka i smazaná, ale zaráží mě to udání, to snad není možné ![]()
@chipsa píše:
Slyšela jsem, že se asi půl roku musí chodit na přednášky
1/2 roku
to je dost, ale nevím
@vyrovnaná žena píše:
vím, že je to starý příspěvek a uživatelka i smazaná, ale zaráží mě to udání, to snad není možné
Tak toho jsem si nevšimla. Ale jestli někdo udává takové záležitosti, tak
Je to každého věc, zda nechá pokřtít sebe, nebo dítě ![]()
@chipsa to jsem ti moc neporadila, tam je příprava rok ![]()
zajdi někam na faru a zeptej se. Záleží na faráři. Jinak se omlouvám za blbý odkaz ![]()
@vyrovnaná žena píše:
@chipsa to jsem ti moc neporadila, tam je příprava rok
zajdi někam na faru a zeptej se. Záleží na faráři. Jinak se omlouvám za blbý odkaz
Ne ne, díky. Stejně mě nic jiného nezbude, než někam zajít a dozvím se víc.
@chipsa Záleží na tom, u koho se chceš nechat pokřtít (u jaké církve). Křest je jeden a platný všude, ale v různých církvích probíhá různě (u katolíků tě pomažou olejem a polijou vodou, u letničních tě potopí do bazénu). Každopádně u dospělých ta příprava probíhá téměř vždy (u katolíků není výjimka půl roku, strýc je farář a dělá cca 10 setkání po týdnu). Připrav se jen na to, že musíš být věřící ![]()