Jak probíhá kurz - asistent pedagoga
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
@Anonymní píše: Více
Kazdy kurz ma svuj obsah. Vis, ze bez maturity budes vykonavat jen pomocne funkce, za petku třídu. A spis ve skolce. Uz je podminka maturita na vetsinu mist.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Ahoj,
u nás se tedy už vyučená AP nikde neuchytí, podmínkou je mít maturitu a dokonce je ted velký trend i po AP chtít vysokou školu (mají i svůj obor na UPOLu). Někde už nejíždí i na tandem. Takže možná zvážit zda si kurz udělat kvůli dosavadnímu vzdělání, to, že hledají neznamená, že s vyučením berou.
Nicméně kurzy jsou budto prezenční nebo online. Důležitou součástí je i praxe. závěrky bývají test a obhajoba seminárky. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Změnily se zákony, s výučním listem a kurzem už můžeš jenom do školky. Počítáš s tím, jo?
Chodila jsem na prezenční kurz. Byly to obvykle víkendy cca 3 měsíce. K tomu bylo potřeba splnit praxi. Počet hodin už si nepamatuju, ale vycházelo to na cca 10-14 dní. Jednotlivé předměty jako ve škole to nemělo, spíš několik velkých bloků s několika učiteli z různých škol a oborů. Nějaká legislativa, okrajově základy pedagogiky, psychologie, práce s dětmi s handicapem… Na konci kurzu písemný test a odevzdání několika-stránkové práce na vybrané téma.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já dělala kurz na Jaboku v Praze - za doby covidu - takže všechno bylo online, i zkouška. Ale vyučující byli fajn, říkali zajímavé věci. Ke zkoušce bylo potřeba vypracovat práci - z povinné praxe, a zkouška nebyla z teorie, ale celou dobu jsme se bavili o závěrečné práci a dosavadní praxi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Poprosím jen ty co mají zkušenosti. U nás stále hledají, takže o práci se nebojím. Ale jsem vyučená a chtěla bych ten kurz zkusit.Mohu se zeptat jak to probíhá, co vše se budu muset učit, jaké předměty?
Děkuji moc