Jak probíhá nasazení korunky?

Anonymní
19.10.17 19:02

Jak probíhá nasazení korunky?

Ahoj, chtěla jsem se zeptat. Zubar mi chce dát na přední a úplně zdevastovaný zuby korunky. Rozhodla jsem se pro keramické. Zajimalo by mě jak to cele probíhá. Jelikoz budou na předních třech zubech, tak mám strach abych nechodila bez zubů. Dalsi otázka bolí to? Vím, že to nebude bolet při tím, ale po tom až to přijde k sobě. Dalsi věc, která by me zajimalo je, jaký to je s cizím predmetem v puse.Jak dlouho trvalo, než jste si zvykl. A vypadá to vůbec přirozeně? O mém zubaři se říká, že je pečlivej, ale stejně mám strach, že mi tam udělat něco co se mi líbit nebude. Predni zuby mám křivé a průhledné, kvůli rozezrane sklovine navíc tam mám hned fleky. Srovná mi je nebo je budu mít stejně jako doposud křivé?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26270
19.10.17 19:06

Kvůli estetice se dávají spíše souměrně, ale asi máš ten jeden zub v pořádku.
Jinak bys měla dostat provizorní korunky, abys nechodila s obroušenýma zubama.
Co se týká „cizího“ předmětu v pusu, pokud jsou dobře udělány, tak tě to nijak neomezuje a nejspíš ani nijaký výrazný rozdíl nepocítíš. Jestli máš rozežranou sklovinu, tak budou o dost hladší než ty tvoje dosavadní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
1.11.17 10:38

Mám dělané loni 4 přední nahoře. Zubař mi dal injekci a obrušoval, je to stejné jako vrtání. Nebolí to. Trvalo to něco okolo hodiny. Nakonec mi tam zůstaly 4 pahýly. Udělal otisky a pak to překryl něčím jako bílá plastelína, abych vypadala aspoň trochu jako člověk. Asi za týden jsem měla hotové nové zuby, tvarem byli úplně jiné než moje, tvarují se podle otisku. Chvilku trvalo než jsem si na ně zvykla. Bála jsem se do něčeho pořádně zakousnout, že tam zuby zůstanou :lol: Pachuť zubů nebyla. Čistím normální pastou. A konečně mě nebolí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
1.11.17 10:49
@kesy11 píše:
Mám dělané loni 4 přední nahoře. Zubař mi dal injekci a obrušoval, je to stejné jako vrtání. Nebolí to. Trvalo to něco okolo hodiny. Nakonec mi tam zůstaly 4 pahýly. Udělal otisky a pak to překryl něčím jako bílá plastelína, abych vypadala aspoň trochu jako člověk. Asi za týden jsem měla hotové nové zuby, tvarem byli úplně jiné než moje, tvarují se podle otisku. Chvilku trvalo než jsem si na ně zvykla. Bála jsem se do něčeho pořádně zakousnout, že tam zuby zůstanou :lol: Pachuť zubů nebyla. Čistím normální pastou. A konečně mě nebolí :D

to je zvláštní…přeci když ti dělal ty provizorky, tak ti před broušením vzal otisk a dle něj udělal ty provizorní…divný je, že ten otisk neposlal i laborantovi, aby viděl, jaký byl tvůj „přírodní“ tvar zubů :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
1.11.17 11:35

@Malaga před tím mi otisky nedělal až po obroušení, oboustranné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
1.11.17 11:42

@kesy11 tak má asi jiný způsob práce… :think:
a dle čeho ti dělal ty provizorky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85357
1.11.17 11:47

Ja mam korunku mesic, delali mi ji v Nemecku, pro me hruza. Brouseni nebo co to tam delali a otisky atd trvalo dohromady 2 hodiny, 4× lokalni anestezie, byla jsem vyrizena a nesla pak ani do prace. Nasezeni pak trvalo hodinku. Ale jsem spokojena, nepoznam vubec, ze to neni muj zub, vypada naprosto identicky a nic mi v puse nevadi, proto delaji otisky. Nasadili ji po 14 dnech, to jsem tam mela provizorni a bez problemu, taky mi udelal na ni otisky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
1.11.17 13:43
@Malaga píše:
@kesy11 tak má asi jiný způsob práce… :think:
a dle čeho ti dělal ty provizorky?

Po obroušení mi na to napatlal něco jako bílá plastelína, vytvaroval do podoby zubů a ztvrzoval lampou co používají u bílých plomb.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
1.11.17 20:25

@růžový achát mě to teda překvapilo…dělat provizorky bez klíče z volné ruky z fotokompozitu…no nevím…
přijde mi, že jsou i vhodnější způsoby, ale asi jsem moc „rozmazlená“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
1.11.17 20:36

@růžový achát možný to je, ale stejně jsem zvědavá a chtěla bych to vidět ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
1.11.17 20:42
@růžový achát píše:
@Malaga Ja snad radeji ne :P

já teda hrozně :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
2.11.17 09:51
@růžový achát píše:
@kesy11 - tzv. Fotokompozit

Děkuji :) Chodím teda k už staršímu zubaři, tak asi použil nějaký starší způsob, opravdu nevím, nejsem z oboru. Za ty provizorní „zuby“ jsem nic neplatila a ani bílé plomby u něho neplatím. Tak teda nevím… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.