Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojky já taky byla u prvého pozvaná na kontrolu do porodnice v den termínu. Byla jsem na monitoru, gynDr. mě vyšetřila (udělala Hamiltona) a mě druhý den praskla voda a porodila jsem ![]()
A u druhého porodu jsem přenášela. TP jsem měla 8.11. ale protože jsem už byla druhorodička a RH- tak už jsem byla hlídaná více. Nástup do porodnice na vyvolání jsem měla 14.11. naštěstí bylo vše v pořádku ale pro jistotu… hned večer tabletka, další večer Hamilton, další večer injekce na vyvolání - nooo prostě jsem porodila až 18.11. tedy 41tt+3 vše bylo v pořádku a malá zase má krevní skupinu po tatínkovi (jako syn A+)
Každý den jsem měla 3× monitor (ráno, odpoledne a večer) pak večer vyšetření a spánek protože se nic nedělo. Máš ještě spoustu času na porod - ten se ti může rozjet z hodiny na hodinu ![]()
@petula.bir já to zatím nijak nedrtím ale chci se informovat včas, díky ![]()
Já byla u druhýho prcka poprvé v porodnici na monitoru v den termínu. V pátek, v úterý byla jen naplánovaná další kontrola, o vyvolávání nepadlo ani slovo… Ale tu druhou kontrolu jsem nestihla, protože jsem v noci před ní porodila… (4 dny po termínu)
Takže to mám začít více řešit až příští týden, tak díky devčata ![]()
Chodila jsem pořád ke svému gyndaři, natočil ozvy a zase příště
Do nemocnice jsem šla prvně až na „vyvolání“ 41+1 - myslím, vyvolávat chtěli začít druhý den a malý se mezitím narodil. Na gyndě vstupní prohlídka - čípek, velikost plodu, pokoj, oběd, večeře a mezitím dvakrát monitor - ticho po pěšině a pak najednou hrc frc. Nestresuj se, máš času habakuk ![]()
a co bys jako chtěla? Jestli dr naznal, že je dítě v pořádku, ty nejsi riziková, bud´ráda panebože, fiziologicky trvá těhotenství 38-42 týdnů. To, že se tebou nezaměstnávali nejspíš svědčí, že jste oba v pořádku, není důvod nijak zasahovat a nejlepší bude v klidu vyčkat, až bude chtít mimi samo.
Mě na konci akorát změřili tlak, zeptali se, jak se cítím a bylo.
První jsem rodila vyvolávaně! 42+0. Dokud to jde, nenech do sebe rýpat, není nad přirozený porod ![]()
@berry4 to já jsem rada že to je vše ok, jen me tam štvou že nekomunikujou nikdo mi nic neřekne když se zeptám, na odpoved má nárok každá…já neřeším že do me nerejpou ale řeším to jak to vubec probíhá ![]()
@dadasik víš,myslím si, že v dnešní době se již většina lékařů spoléhá na to, že díky internetu, dostupnosti literatury, možnostem navštěvovat předporodní kurzy, jsou maminky v základu víceméně informované, takže pokud nejsi riziková, nepřikládají tomu váhu nějak extra tuto situaci řešit. Alespoń takové jsou moje postřehy z několika těhotenství, kdy něco bylo bezproblémové, něco vysoce rizikové. Tam je potom ten přístup a informace ze stran lékařů opravdu o něčem jiném ![]()
@berry4 mno on ten internet je sice fajn ale nezodpoví všechny dotazy, spíš to vypadá že semnou vytírají protože jsem mlada, s ostatními naprosto bez problému komunikují… možná v tom bude ten problém, asi budu muset být víc duraznější ![]()
@dadasik ahojky, já byla v úterý na vyšetření v porodnici, protože jsem měla termín porodu, tedy podle mého doktora, který se držel podle ultrazvuku, tam mi řekl doktor, že termín mám podle něj až 28. což je podle menstruace…k porodu to u mě zatím není, tak mám přijít zase v úterý…což budu podle doktora v nemocnici 3 dny po termínu…tak bych už nejradši porodila…jen mě zaráží, proč se stanovuje termín porodu podle ultrazvuku, když se tím pak stejně neřídí..váhový odhad má malej už 3950g tak by mě zajímalo, jak dlouho mě nechají přenášet, když čekám takovýho obříka
@Kataa já mám v prukazce podle UTZ toje 2.8 a podle menstruace 1.8. tak se uvidí, přeji ti nekomplikovaný porod ![]()
@dadasik díky, taky ti přeju rychlý a bezproblémový porod
…a hlavně nějak v termínu ![]()
No nic, budeš chodit dál na vyštření.. akorát časteji na monitor, to mimino se musí víc hlídat už a cirka týden po termínu se to začíná teprv nějak řešit..já to měla stejný
Malá se narodila 41+0, dva dny před naplánovaným nástupem do nemocnice ![]()
Jj, já z toho byla uz jen trošku nesvá, přítel uz každy večer klepe na bříško a vysvětluje Lucince že už by mohla na svět
![]()
@dadasik ahoj, chci se zeptat, kdy se Lucinka rozhodla podívat na svět??? Na nás Matyášek vykoukl 31.7 tak to by mohli být nějak na stejno
nebo si nakonec fakt přenášela??