Jak probíhá přenášení?

1130
26.7.12 14:59

Jak probíhá přenášení?

Ahojky holky, chtela bych se Vás zeptat jak to probíha v porodnici když se přenáší. Příští tyden mám rodit a když jsem jim v poradne říkala že ten den co mě objednali na další kontrolu že mám termín porodu tak mi nic k tomu neřekli, sestry to nezajímalo, stačilo by mi kdyby mi řekli at se nestresuju že se vše dozvím příští týden ale ani to a doktor byl takový hodne dezorientovaný, ani me pořádne nevyšetril a když jsem se ho ptala jestli by nebylo dobrý vyšetrení tak mi odvětil že má ještě hodně pacientek :cert: tak jsem vypustila par nepříjemných slov a ani on mi neřekl jak co probíhá. Proto se dotazuji pokud do příštího tydne neporodím a normálně proběhne kontrola, jak to probíha dál??? udelají mi UTZ nebo budeme řešit vyvolání? Při vyvolání si tam človek jde lehnout? jak dlouho se muže přenášet max? Děkuju :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5009
26.7.12 15:02

@dadasik po termínu porodu jsem chodila na monitory co dva dny a nástup na vyvolání jsme měla 10. den přenášení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1698
26.7.12 15:04
@dadasik píše:
Ahojky holky, chtela bych se Vás zeptat jak to probíha v porodnici když se přenáší. Příští tyden mám rodit a když jsem jim v poradne říkala že ten den co mě objednali na další kontrolu že mám termín porodu tak mi nic k tomu neřekli, sestry to nezajímalo, stačilo by mi kdyby mi řekli at se nestresuju že se vše dozvím příští týden ale ani to a doktor byl takový hodne dezorientovaný, ani me pořádne nevyšetril a když jsem se ho ptala jestli by nebylo dobrý vyšetrení tak mi odvětil že má ještě hodně pacientek :cert: tak jsem vypustila par nepříjemných slov a ani on mi neřekl jak co probíhá. Proto se dotazuji pokud do příštího tydne neporodím a normálně proběhne kontrola, jak to probíha dál??? udelají mi UTZ nebo budeme řešit vyvolání? Při vyvolání si tam človek jde lehnout? jak dlouho se muže přenášet max? Děkuju :*

a kdy mas termin porodu? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
26.7.12 15:06

Přenášení je až od 42+0 :jazyk: Fyziologické těhotenství se uvádí 38-42týdnů :lol:
Ale lidově se potermínové graviditě říká přenášení. Někde vyvolávají týden po termínu, někde nechávají 11dnů, záleží na tamní zvyklosti - což by nemělo :| Dokud je vše v pořádku, průtoky pupečníkem v pořádku, tak by se mělo mimino nechat na místě a čekat, zda se porod rozjede sám. Vyvolání sebou nese různá rizika, obzvlášť pokud nejsou porodní cesty připravené, takže by mělo probíhat opravdu jen když není zbytí.
Po termínu se obecně chodí na kontroly častěji, po 3-2dnech, už se pomalu zajišťuje termín na hospitalizaci a to vyvolání.
Pak už to záleží i na nálezu, pokud cesty nejsou zralé, tak se nejdřív dávají prostiny na dozrání a vyvolávat se začne až další den, pak už je to hodně individuální, jak tělo zareaguje.

Jinak k čemu je ti při donošeném dítěti vnitřní vyšetření :nevim: Zbytečné šťourání a riziko zanesení infekce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1130
26.7.12 15:06

@Ali1988 1.8.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1130
26.7.12 15:10

@Gladys neřekla jsem že jsem chtěla vag. vyšetřit, to jsem ráda že nemusí být ale on mi ani neprohmátl břicho, jen se zeptal jak se mám, juknul na zaznam z monitoru na který me poslal znovu a tím to haslo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
26.7.12 15:11

Tak u nás se chodí normálně pořád k mudr do ordinace, jednou za dva dny monitor, do porodky se jde až rodit. Jinak mudr už mi pak ani nekontroval čípek, stejně ho ani nemohl nahmatat :lol: 2× jsem byla i na utz, kdy se kontroly průtoky pupečníkem, protože nešly natočit ozvy. vyvolávat mi měli ve 41+0 kvůli velkému odhadu váhy, no malý vyslechl mě úpěnlivé prosby :lol: a v noci se ve 41+0 narodil :lol: JO a 2× mi dělali hamiltna a stejně prd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1130
26.7.12 15:11
@rosslyn píše:
@dadasik po termínu porodu jsem chodila na monitory co dva dny a nástup na vyvolání jsme měla 10. den přenášení.

díky, takže to nebude žádný drámo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68960
26.7.12 15:14

Porodnice od porodnice :nevim: V té naší konkrétně nechávají přenášet do 41+3, následně by vyvolávali. Po 40+0 se chodí na kontroly častěji, co 2-3 dny.
Já byla na kontrole ve 40+0, proběhnul monitor, kontrola břicha pohmatem, letmé vnitřní vyšetření. Vzhledem k tomu, že jsem byla cukrovkářka, za další tři dny naplánovali zátěžový test s další kontrolou, ovšem hodinu před termínem testu se malá narodila :)
Takže bych opravdu v klidu vyčkala termínu a tam se informovala, co dále v té konkrétní porodnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1130
26.7.12 15:14

@Katka86 mě v nemocnici neudělaly ani odhad váhy, moje gyn. mi dělala zhruba kolik malá váží a ajk je velika, ale tady nic a čípek mi ani nekontrolovaly… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
26.7.12 15:15

@dadasik moč ti zkontrolovali a tlak změřili? To je totiž důležitější jak prohmatávání břicha ;) A zvládne to každá PA, není na to potřeba dr. Ono to vypadá primitivně, ale bílkovina v moči a vysoký tlak je perfektní ukazatel případné komplikace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1130
26.7.12 15:17

@ugluk oki a pokud se semnou zase nebudou chtít bavit tak jim tam udělám scenu, sice sceny ze srdce nesnáším ale asi budu muset :zed: jsem celkem mlada a podle toho tam semnou taky zacházejí a přestává se mi to líbit ale zase jsem nechtela delat zle kvuli blbosti :nevim: ale díky za info :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1130
26.7.12 15:19

@Gladys moč jo, měla jsem bílkovinu, tlak taky, a pak váhu za posledních 14dni jsem shodila necelý 2kila asi ty horka :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
26.7.12 15:24

@dadasik a tu bílkovinu s tebou někdo řešil? 8o To je jeden z možných příznaků preeklampsie, to není žádná sranda… Já měla malilinko bílkovinu, když mi začla odcházet hlenová zátka, asi se moč kontaminovala, ale jinak tam nemá co dělat :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1130
26.7.12 15:26

@Gladys ne nikdo nic neřešil, sestra říkala že to není nic zásadního :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie