Jak probíhal/probíhá váš přechod?

337
29.5.23 08:28

Jak probíhal/probíhá váš přechod?

Vy, co jste už „v letech“ nebo to víte o své mamince, jak a v kolika letech jste měly přechod? Vím, že je to individuální, ale chtěla bych si přečíst i zkušenosti jiných.
Je mně čerstvě 51, za posledních asi 18 měsíců se mi znepravidelnil cyklus, měla jsem cykly nejkratší 13 dní, nejdelší 40 dní. Jak dlouho u vás takové nepravidelnosti trvaly, než došlo k úplnému zastavení cyklu (menopauze)? S jakými potravními doplňky máte dobré zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9918
29.5.23 08:45

Zacalo mi to blbnout kolem 43 let, mela jsem min dnu rozestupy. Prestala jsem spat, zacala jsem mit silene bolesti kloubu, kolem bricha se mi udelala pneumatika, aniz bych cokoliv zmenila na stravovani, zacala jsem mit silene uzkosti, navaly a pridalo se k tomu totalni vyhoreni. Prestal me bavit sex, ackoliv jsem mohla driv denne a prestal mi vonet manzel, naprosto me nepritahoval. Proste nejhorsi scenar jaky existuje. Uplne jsme se sesypala.

Musela jsem udelat velike zmeny ve svem zivote, jak po fyzicke, tak po mentalni strance a musela jsem na sobe zacit hodne pracovat, v podstate jsem cely svuj zivot prekopala.

Z tech prostredku na to, jsem zacala brat a beru denne a pravidelne kapsle s cervenym jetelem, jsou to prirodni hormony. Beru taky horcik a podle potreby 5htp, kdyz mam stresove obdobi a nebo PMS. Taky jsem brala hodne dlouho Ashawagandhu, je to na srovnani hormonu. Ted je mi temer 48, menstruaci mam stale po 24-29 dnech, zatim nevynechala ani jednou, chut na sex se mi vratila hned po nasazeni toho jetele, takze jsem jako driv a muzu mit sex denne. Boleti kloubu prestaly a spim v pohode celou noc 8 hodin.

Musela jsem tech zmen v zivote udelat trosku vic, mela jsem terapii, rozesla jsme se s manzelem po 25 letech, zmenila jsem svuj zivotni styl, ale muzu rict, ze jsem nikdy nebyla tak spokojena jako jsem ted.

Verim, ze nekdo to zvladne uplne bez niceho, ale u me to melo tak strasny prubeh, ze bych to bez hormonu nedala a kdybych nemela moznost tech prirodnich, tak bych proste brala umele,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
337
29.5.23 08:51

No to sis teda užila… aspoň že už je to lepší. Díky za tipy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
29.5.23 09:20

@Jana525 rozešla s manželem???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
29.5.23 09:29
@liptom píše:
@Jana525 rozešla s manželem???

Presneji receno, jsem zacala konecne stavet sebe na prvni misto a ukazalo se, ze to neni zrovna to, o co on stoji.

Ja jsem byla dlouho v toxickem vztahu a mnoho let jsme to popirala, i kdyz me na to moje telo a hlava upozornovali. No a kdyz prisla perimenopauza, tak uz to bouchlo uplne.
Vyhorela jsem a uvedomila jsem si, ze jsem vedle toho cloveka ztratila sebe sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106134
29.5.23 10:07

Je mi 57. a mam pocit, ze stale ještě něco probíhá…aspon podle návalu, jinak to nemam moc možnost zjistit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7858
29.5.23 10:50

@Jana525 no počkej, tak to se nedivím, že už máš zase na sex chuť, když jsi vyměnila manžela! :lol: ;) Já už hned začala zuřivě googlit ten červený jetel… a pak jsem to teprve dočetla do konce…že jenom tím jetelem to asi nebude ;) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
337
29.5.23 11:22

@Venetia ještě pořád menstruuješ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106134
29.5.23 11:29
@MayaLevin píše:
@Venetia ještě pořád menstruuješ?

ja jsem prave dlouho po operaci…takze podle toho vůbec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
29.5.23 12:03
@vulpes píše:
@Jana525 no počkej, tak to se nedivím, že už máš zase na sex chuť, když jsi vyměnila manžela! :lol: ;) Já už hned začala zuřivě googlit ten červený jetel… a pak jsem to teprve dočetla do konce…že jenom tím jetelem to asi nebude ;) :kytka:

Ne to fakt ne, ta chut na sex me opravdu uplne opustila a vratila se az po tom jetelu. Sex totiz bylo to jedine, co nam fungovalo az do konce a na co jsem si nikdy nemohla stezovat. A ja jsem byla odjakziva abnormallne pri chuti. Museli jsme od sebe z uplne jinych duvodu, jiny pohled na zivot a on se me snazil hodne ovladat a ridit muj zivot.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
29.5.23 12:39

Moji mamce to začalo v 55letech trvalo to 2roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
29.5.23 21:17

Moje problémy začaly kolem 39 roku. Nepravidelná menstruace.

Někde kolem 42 roku jsem musela vysadit antikoncepci a začalo peklo. Nepravidelné, extrémní krvácení. Doslova ze mě krev stříkala. Začaly mi padat vlasy, klesla hladina železa, v noci jsem nespala, potila se, byla jsem hodně unavená a do toho všeho jsem řešila rozjetou boreliózu. Nedalo se tak žít. Takto to trvalo necelé 3 roky. Poslední záchranou bylo tělísko Mirena. V případě neúspěchu hrozilo odebrání dělohy.
Po zavedení tělíska jsem nepřetržitě špinila a krvácela skoro 5 měsíců. Trápilo mě silné noční nadýmání, bolesti prsů.
Užívala jsem hromadu léků, vše bez valného úspěchu.
Poté se to začalo pomalu měnit.
Velkou změnou je slabá menstruace.
Momentálně je mi 47 let, tělísko mám 1,5 roku, menstruace si dělá absolutně co chce, ale aspoň tak šíleně nekrvácím.
Dle lékařky nic jiného nevymyslíme a budu to tak muset vydržet až do konce.
S hormonální poruchou řeším nově i stresovou inkontinenci, poruchy paměti, velké štěpení a lámání nehtů, padání vlasů.
Navíc některé problémy se překrývají z důvodu nemoci štítné žlázy.
Před nasazením tělíska jsem vyzkoušela přírodní cestu, léčbu čajem, tinktury, kapky, doplňky..

Zde se ukazuje, jak to funguje u jiných žen. Kolegyně v práci měla tělísko v podobném věku, také Mirenu, špinila tak 3 dny v roce a byla úplně v pohodě. Mé problémy vůbec nechápala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24654
30.5.23 18:03

Já jsem spadla ze dne na den rovnýma nohama do uměle vyvolané menopauzy a sejmulo mě to hlavně psychicky, musela jsem začít užívat AD. Fyzicky nic moc nepozoruju, hormony žádné neberu, nesmím ani ty přírodní, jen Evelor H.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.7.23 15:36

Obnovuji diskuzi…vloni na podzim jsem prodělala covid a od té doby změna v cyklu. Cyklus místo po 26. dnech po 70. dnech, pak po 40. dnech a tento měsíc nepřišel vůbec. Během fakt třech týdnů, prsa jak kojná, kolem břicha mám záchranný kruh asi tuku, nespím a v noci mám každou chvíli mokrý obličej…příští týden jdu k mudr:-( Měl jste to někdo takhle rychlé? Bude mi 48 let…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Poradna gynekologa