Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím. ![]()
Před rokem v dubnu jsem přestala užívat antikoncepci.
A cca od letošního ledna mám ms cykly strašně dlouhé, tento měsíc 40 dní.
Volala jsem na gyndu a sestra mi řekla, že pokud se to bude opakovat znovu, tak mám přijít, ale ať počítám s tím, že se to bude upravovat hormonálně, což opravdu nechci. Že už neberu antikoncepci jsem ráda.
Na poslední kontrole v prosinci mi gyndařka řekla, že jsem ještě neovulovala, protože tam mám cystu. Víc neříkala, ani by to nezmínila kdybych se přímo nezeptala na ovulaci.
Tak, že by se mi třeba dělaly cysty a proto mám ty cykly tak dlouhé? A první den menstruace mám strašné bolesti, bez nimesilu bych to nedala…
Doma mám čaj kontryhel. Myslíte, že by mohl pomoci? Jak ho tedy užívat? Ovulaci si tedy nespočítám, takže začít pít na začátku menstruace do ovulace, jak jsem se dočetla mi nepomůže ![]()
Na krabičce je louhovat v půl litru ![]()
Za rok se chceme snažit o miminko, tak bych chtěla být srovnaná a navíc se bojím, aby ty dlouhé cykly neznačily nic horšího.
Děkuji za odpovědi a omlouvám se za román ![]()
Ano kontryhel je na hormonálni nerovnováhu. Já piju denně. Máš ten od firmy herbex, že? Ten je na půl litra. Piju taky tento. Dávám si každé ráno jeden ten půllitrový. Mi pomohl na akne na bradě, mám to mnohem lepší.
Mamka chodí do bylinkářství, kupuje ho tam a nemůže si jej vynachválit. Prý ji ten kontryhel nejem upravil cyklus ale ani nemá takové křeče při MS.
Při užívání kontryhelu dřív než začala ms, se mi oddálila ms. Ale upravila mi taky pleť
@Lucina666 Já jsem mívala hodně nepravidelné cykly, pak jsem začala pít čaj z kontryhelu. Začala jsem první den ms, pila jsem čaj 14 dní a pak 14dni pauza. Trvalo to přes čtvrt roku, ale cykly se mi srovnaly na 28-30 dní. Když jsme se začali snažit o dítě (o rok později), tak jsem otěhotněla na poprvé a běhají mi tady už dvouletá dvojčata. ![]()